Hvis du skriver iCloud-sikkerhetskoden feil for mange ganger

Les om hva du kan gjøre hvis du har glemt iCloud-sikkerhetskoden for iCloud-nøkkelringen.

Hvis du har slått på tofaktorautentisering nylig, må du kanskje angi en iCloud-sikkerhetskode for å logge på iCloud. Når du har logget på blir enheten din godkjent, og du trenger ikke å angi en iCloud-sikkerhetskode for å bruke iCloud-nøkkelring.

Hvis du skriver feil iCloud-sikkerhetskode for mange ganger når du bruker iCloud-nøkkelring, blir iCloud-nøkkelringen deaktivert på den enheten, og nøkkelringen din i iCloud blir slettet. Du får kanskje en av disse meldingene:

• «Sikkerhetskoden er oppgitt feil for mange ganger. Godkjenn denne iPhonen fra en av de andre enhetene dine ved å bruke iCloud-nøkkelring. Hvis ingen enheter er tilgjengelige, må du nullstille nøkkelringen.»
  • «iCloud-sikkerhetskoden er oppgitt for mange ganger. Godkjenn denne Macen fra en av de andre enhetene dine ved å bruke iCloud-nøkkelring. Hvis ingen enheter er tilgjengelige, må du nullstille nøkkelringen.»

Hvis du får tilgang til en godkjent enhet som bruker iCloud-nøkkelringen din

Du kan opprette en ny iCloud-sikkerhetskode fra en annen enhet som også bruker iCloud-nøkkelringen din.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring > Avansert. Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Endre sikkerhetskode.
    Godkjenn med sikkerhetskode slått på på iPhone
  3. Angi Apple-ID-passordet når du bes om det.
  4. Angi en ny iCloud-sikkerhetskode.
    Opprett sikkerhetskode-skjerm på iPhone

På Mac med OS X Yosemite eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Valg ved siden av Nøkkelring.
  3. Klikk på Endre sikkerhetskode og skriv inn en ny iCloud-sikkerhetskode.

På enheten der iCloud-nøkkelring ble deaktivert, oppretter du en ny iCloud-nøkkelring som inneholder brukernavn, passord og andre nøkkelringobjekter for enheten:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring og slå på iCloud-nøkkelring. Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud.
  • På Mac: Velg Apple-menyen  > Systemvalg. Klikk på iCloud og velg Nøkkelring.

En godkjenningsmelding vises på enheten du brukte til å opprette den nye iCloud-sikkerhetskoden. Godkjenn for å legge inn den nye iCloud-nøkkelringen på enheten.

Hvis du ikke får tilgang til en enhet som bruker iCloud-nøkkelringen

Følg denne fremgangsmåten for å nullstille iCloud-nøkkelringen.

På en iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Nøkkelring og slå på iCloud-nøkkelring. Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet.
  2. Hvis du beskytter kontoen din med tofaktorautentisering, trykker du på Gjenopprett med sikkerhetskode. Hvis du ikke bruker tofaktorautentisering, trykker du på Godkjenn med sikkerhetskode.
  3. Trykk på Glemt koden?
    Sikkerhetskode-skjerm på iPhone
  4. Trykk på Nullstill iCloud-nøkkelring for å erstatte nøkkelringen i iCloud med iCloud-nøkkelringen fra enheten.
  5. Trykk på Tilbakestill for å bekrefte.
  6. Følg fremgangsmåten på skjermen for å opprette en ny iCloud-sikkerhetskode.

På en Mac med OS X Yosemite eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud og velg Nøkkelring. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet.
  3. Klikk på Bruk kode og velg Glemt koden? når du blir bedt om å oppgi iCloud-sikkerhetskoden.
  4. Trykk på Nullstill nøkkelring for å erstatte nøkkelringen i iCloud med iCloud-nøkkelringen fra enheten.
  5. Klikk på Nullstill iCloud-nøkkelring for å bekrefte.
  6. Følg fremgangsmåten på skjermen for å opprette en ny iCloud-sikkerhetskode.