Send en gruppetekstmelding på iPhone eller iPad

Følg med på med samtalene som betyr mest. Finn ut hvordan du starter en gruppetekstmelding med venner, familie og kolleger.

Typer gruppetekstmeldinger

Meldinger-appen velger automatisk meldingstypen som sendes, basert på innstillingene, nettverksforbindelsen og abonnementet. Eksempel:

• Hvis alle mottakerne bruker Apple-enheter og iMessage er slått på, blir gruppemeldingen sendt som en iMessage.

• Hvis noen av mottakerne ikke bruker iMessage, sendes meldingen som en MMS- eller SMS-melding.

iMessage-gruppemelding

Disse meldingene vises i blå tekstbobler. Disse sendes via Apple i stedet for operatøren din. Meldingene er beskyttet av gjennomgående kryptering. I en iMessage-gruppemelding kan alle:

• sende og motta bilder, videoer og lydmeldinger

• se alle svarene fra gruppen

• sende og motta meldingseffekter, som skisser, animasjoner, bobleeffekter med mer

• dele posisjonen sin med gruppen

• Samarbeid om felles prosjekter

• gi gruppen et navn, legge til eller fjerne gruppemedlemmer, slå av varsler eller forlate gruppen

Bildet har ingen alternativ tekst

MMS-gruppemeldinger

Disse meldingene vises i grønne tekstbobler og sendes via operatøren din i stedet for Apple. I en MMS-gruppemelding kan alle:

• sende og motta bilder og videoer

• se alle svarene fra gruppen

• slå av varsler

I en gruppe-MMS i iOS 17 eller nyere kan iMessage-brukere

• sende tapback

• bruke meldingseffekter

• redigere meldinger

• svare på spesifikke meldinger

Bildet har ingen alternativ tekst

SMS-gruppemeldinger

Disse meldingene vises også i grønne tekstbobler og sendes via operatøren din. SMS-gruppemeldinger støtter ikke multimedievedlegg som bilder og videoer. Alle svar i en SMS-gruppemelding sendes som enkeltmeldinger, og mottakerne kan ikke se de andre svarene fra gruppen.

Finn ut hvordan du videresender SMS- og MMS-meldinger på de andre enhetene dine, for eksempel fra en iPad til en Mac.

Send en gruppetekstmelding

1. Åpne meldinger og trykk på Ny melding-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Skriv inn navnene, eller trykk på Legg til-knappenlegg til kontakt for å legge til personer fra kontaktene dine.

3. Skriv inn meldingen din, og trykk deretter på Send-knappen send-symbol.

Bildet har ingen alternativ tekst

For å sende en gruppe MMS-melding på en iPhone må du slå på MMS-meldinger. Gå til Innstillinger > Meldinger, og slå på MMS-meldinger. Hvis du ikke ser noe valg for å slå på MMS-meldinger, kontakter du operatøren for å høre om abonnementet ditt støtter MMS-gruppemeldinger.

Med iOS 15, iPadOS 15 eller senere, vil bilder, lenker og annet innhold som sendes i gruppemeldingen, vises i Delt med deg-delen i de tilsvarende innholdsappene. Hvis du ikke vil se bildene og annet innhold i Delt med deg, går du til gruppemeldingen, trykker på gruppemedlemmer på toppen av tråden, og slår av Vis i Delt med deg.

Slett og blokker MMS-gruppemeldinger som er spam

I iOS 17 og nyere kan du slette og blokkere en hel MMS-gruppemelding. Hvis du mottar nye meldinger i en MMS-gruppemelding som du blokkerte, vises et antall for uleste meldinger ved siden av Nylig slettet på listen over filtre.

Slik sletter og blokkerer du en MMS-gruppemelding:

1. I en MMS-gruppesamtale trykker du på gruppenavnet eller antall deltakere øverst for å åpne den detaljerte visningen.

2. Trykk på Slett og blokker denne samtalen.

Gjør mer med Meldinger