Forhåndsbestill apper, filmer, musikk og bøker fra App Store, iTunes Store og iBooks Store

Hvis du vil kjøpe en artikkel fra App Store, iTunes Store eller iBooks Store som ikke er tilgjengelig enda, kan du kanskje forhåndsbestille det.

Forhåndsbestill apper, filmer, musikk og bøker

Du kan forhåndsbestille apper, filmer, musikk og bøker på iOS-enheten eller datamaskinen din.

Du kan også forhåndsbestille apper på Apple TV.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller iBooks-appen.
  2. Finn artikkelen du vil forhåndsbestille.
  3. Trykk på prisknappen.
  4. Trykk på Bekreft når du blir bedt om å bekrefte bestillingen. Hvis du bruker Face-ID dobbeltklikker du for å bekrefte.

Hvis statusen til forhåndsbestillingen endres, kan du få én eller flere e-postmeldinger. Finn ut hvordan du viser eller kansellerer forhåndsbestillinger.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes og gå til iTunes Store. På Mac kan du også forhåndsbestille apper i App Store og bøker i iBooks.
  2. Finn artikkelen du vil forhåndsbestille.
  3. Klikk på prisknappen.
  4. Klikk på Forhåndsbestill når du blir bedt om å bekrefte bestillingen. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  5. Det vises en melding som bekrefter forhåndsbestillingene dine.

Hvis statusen til forhåndsbestillingen endres, kan du få én eller flere e-postmeldinger. Finn ut hvordan du viser eller kansellerer forhåndsbestillingene dine.

Hvis et forhåndsbestilt album inneholder førlanserte sanger

Noen albumer inneholder førlanserte sanger som er tilgjengelige før albumets offisielle lanseringsdato.

• Hvis du kjøper en førlansert sang etter du forhåndsbestiller et album, blir betalingssummen for sangen trukket fra totalsummen av albumet.
  • Hvis du kjøper en førlansert sang før du forhåndsbestiller et album, blir totalsummen på albumet nedsatt med betalingssummen for den sangen.

Laste ned en forhåndsbestilling

Når en forhåndsbestilt artikkel blir tilgjengelig, fullføres bestillingen og betalingsmåten som er registrert, blir belastet. Du vil motta en e-postmelding som forteller deg at du kan laste ned forhåndsbestillingen. Klikk eller trykk på koblingen i e-postmeldingen for å laste ned artikkelen.

Hvis du har slått på Automatiske nedlastinger, vises artikkelen automatisk under Kjøpt. Hvis artiklene ikke lastes ned automatisk, kan du laste dem ned fra kjøpshistorikken din.

Hvis du ikke ser en ventet forhåndsbestilling av en film eller et album, søker du etter tilgjengelige nedlastinger i iTunes på Mac eller PC:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Søk etter nedlastinger.

Vise eller kansellere forhåndsbestillinger

Du kan se informasjon om forhåndsbestillinger og kansellere dem før artikkelen blir lansert.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Forhåndsbestillinger. Hvis du ikke har noen forhåndsbestillinger, ser du ikke dette alternativet.
  4. På Administrer forhåndsbestillinger-skjermen kan du vise informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. Trykk på artikkelen og deretter Kanseller for å kansellere en forhåndsbestilling. Trykk på OK når du blir bedt om å bekrefte kanselleringen.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Autentiser Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden, ruller du til Innstillinger og klikker på Administrer forhåndsbestillinger. Hvis du ikke har noen forhåndsbestillinger, ser du ikke dette alternativet.
  5. På Administrer forhåndsbestillinger-skjermen kan du vise informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. Hvis du vil kansellere en forhåndsbestilling, klikker du på Avbryt-knappen til høyre for artikkelen. Klikk på OK når du blir bedt om å bekrefte kanselleringen.

Få hjelp

Hvis et faktureringsproblem gjør at kjøpet ikke kan fullføres når forhåndsbestillingen blir lansert, vil du motta en e-postmelding om at artikkelen er tilgjengelig, men at du må oppdatere faktureringsinformasjonen din før du kan laste den ned.

Klikk på koblingen i e-postmeldingen for å kontrollere faktureringsinformasjonen og fullføre kjøpet.