Forhåndsbestill apper, filmer, musikk og bøker fra App Store, iTunes Store og Apple Books

Hvis du vil kjøpe en artikkel fra App Store, iTunes Store eller Apple Books som ikke er tilgjengelig enda, kan du kanskje forhåndsbestille den.

Forhåndsbestill apper, filmer, musikk og bøker

Du kan forhåndsbestille apper, filmer, musikk og bøker på iOS-enheten eller datamaskinen din.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller Apple Books-appen.
  2. Finn artikkelen du vil forhåndsbestille.
  3. Trykk på prisen eller Hent-knappen.
    iPhone med App Store-appen som viser Hent-knappen på siden til en app.
  4. Trykk på Bekreft når du blir bedt om å bekrefte bestillingen. Hvis du bruker Face ID, dobbeltklikker du for å bekrefte.
    iPhone med Bekreft-knappen nederst på skjermen.

Hvis statusen til forhåndsbestillingen endres, kan du få én eller flere e-postmeldinger. Finn ut hvordan du viser eller kansellerer forhåndsbestillinger.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes og gå til iTunes Store. På Mac kan du også forhåndsbestille apper i App Store og bøker i Apple Books.
  2. Finn artikkelen du vil forhåndsbestille.
  3. Klikk på prisen eller Hent-knappen.
    iTunes Store med Forhåndsbestill-knappen på siden til et album.
  4. Klikk på Forhåndsbestill når du blir bedt om å bekrefte bestillingen. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    En melding som ber deg om å bekrefte denne forhåndsbestillingen.
  5. Det vises en melding som bekrefter forhåndsbestillingene dine.

Hvis statusen til forhåndsbestillingen endres, kan du få én eller flere e-postmeldinger. Finn ut hvordan du viser eller kansellerer forhåndsbestillingene dine.

Hvis et forhåndsbestilt album inneholder førlanserte sanger

Noen albumer inneholder førlanserte sanger som er tilgjengelige før albumets offisielle lanseringsdato.

• Hvis du kjøper en førlansert sang etter du forhåndsbestiller et album, blir betalingssummen for sangen trukket fra totalsummen av albumet.
  • Hvis du kjøper en førlansert sang før du forhåndsbestiller et album, blir totalsummen på albumet nedsatt med betalingssummen for den sangen.

Laste ned en forhåndsbestilling

Når en forhåndsbestilt artikkel blir tilgjengelig, fullføres bestillingen og betalingsmåten som er registrert, blir belastet. Du vil motta en e-postmelding som forteller deg at du kan laste ned forhåndsbestillingen. Klikk eller trykk på koblingen i e-postmeldingen for å laste ned artikkelen.

Hvis du har slått på Automatiske nedlastinger, vises artikkelen automatisk under Kjøpt. Hvis artiklene ikke lastes ned automatisk, kan du laste dem ned fra kjøpshistorikken din.

Hvis du ikke ser en ventet forhåndsbestilling av en film eller et album, søker du etter tilgjengelige nedlastinger i iTunes på Mac eller PC:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Søk etter nedlastinger.

Vise eller kansellere forhåndsbestillinger

Du kan se informasjon om forhåndsbestillinger og kansellere dem før artikkelen blir lansert.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID-en din.
    En iPhone med App Store som viser menyvalg, inkludert Vis Apple-ID.
  3. Trykk på Forhåndsbestillinger. Hvis du ikke har noen forhåndsbestillinger, ser du ikke dette alternativet.
  4. På Forhåndsbestillinger-skjermen kan du se informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. Trykk på artikkelen og deretter Kanseller for å kansellere en forhåndsbestilling. Trykk på OK når du blir bedt om å bekrefte kanselleringen.
    En iPhone med App Store på Forhåndsbestillinger-siden.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Kontomenyen i iTunes, med Vis min konto valgt.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger og klikker på Administrer forhåndsbestillinger. Hvis du ikke har noen forhåndsbestillinger, ser du ikke dette alternativet.
    Kontoinformasjonssiden i iTunes.
  5. På Administrer forhåndsbestillinger-skjermen kan du se informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. Hvis du vil kansellere en forhåndsbestilling, klikker du på Avbryt-knappen til høyre for artikkelen. Klikk på OK når du blir bedt om å bekrefte kanselleringen.
    Administrer forhåndsbestillinger-siden i iTunes.

Få hjelp

Hvis et faktureringsproblem gjør at kjøpet ikke kan fullføres når forhåndsbestillingen blir lansert, vil du motta en e-postmelding om at artikkelen er tilgjengelig, men at du må oppdatere faktureringsinformasjonen din før du kan laste den ned.

Klikk på koblingen i e-postmeldingen for å kontrollere faktureringsinformasjonen og fullføre kjøpet.