Forhåndsbestille apper, filmer, musikk og bøker

Hvis du vil kjøpe et objekt fra App Store, Apple TV-appen, Musikk-appen, iTunes Store eller Apple Books som ikke er tilgjengelig ennå, kan du kanskje forhåndsbestille det.

Forhåndsbestille apper, filmer, musikk og bøker

1. Åpne App Store, Apple TV-appen, Musikk-appen, iTunes Store eller Apple Books.
  2. Søk etter objektet du vil forhåndsbestille.
  3. Trykk eller klikk på prisen, og følg instruksjonene på skjermen for å bekrefte forhåndsbestillingen. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
    Skjermbilde fra iTunes Store på Mac med et album av Fitz and the Tantrums som du kan forhåndsbestille.

Hvis et forhåndsbestilt album inneholder førlanserte sanger

Hvis du forhåndsbestiller et album og noen sanger blir lansert før albumet, kan du bli belastet fortløpende for hver enkelt sang. Du blir belastet for restprisen på albumet når det lanseres.

Laste ned en forhåndsbestilling

Når det forhåndsbestilte objektet blir tilgjengelig, belastes betalingsmåten du har registrert, og du får en e-post med beskjed om at objektet er klart til nedlasting. Hvis du har slått på automatiske nedlastinger, blir objektet automatisk lastet ned på enheten du brukte til å kjøpe det.

Hvis du ikke ser et forhåndsbestilt objekt som du forventet å se, finner du objektet i kjøpene dine og laster det ned. Hvis objektet er en app eller et spill, kan du også finne det i App Store og trykke eller klikke på Hent.

Du kan ikke laste ned filmer på Apple TV eller smart-TV-er. Du kan bare strømme dem.

Vise eller kansellere forhåndsbestillinger

Du kan se informasjon om forhåndsbestillinger og kansellere dem før de lanseres, på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Du kan også kontakte Apple-kundestøtte for å kansellere en forhåndsbestilling.

Slik kan du vise eller kansellere forhåndsbestillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen. Trykk på navnet ditt, og trykk på iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID-en.
  3. Trykk på Forhåndsbestillinger. Hvis du ikke ser Forhåndsbestillinger, har du ingen forhåndsbestillinger.
    Skjermbilde av Kontoinnstillinger-skjermen på iPhone.
  4. På Forhåndsbestillinger-skjermen kan du se informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. For å kansellere en forhåndsbestilling trykker du på objektet og deretter på Kanseller. Når du blir spurt om du er sikker på at du vil kansellere, klikker du på Ja.
    Forhåndsbestillinger-skjermen på iPhone, med musikk av The Lumineers og andre artister.

Slik kan du vise eller kansellere forhåndsbestillinger på Mac eller PC

1. Åpne appen du brukte til å forhåndsbestille objektet.
  2. På menylinjen øverst på dataskjermen velger du Konto > Vis konto eller Butikk > Vis konto.
  3. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger og klikker på Administrer forhåndsbestillinger. Hvis du ikke ser Administrer forhåndsbestillinger, har du ingen forhåndsbestillinger.
    Skjermbilde av Kontoinformasjon-siden i Musikk-appen på Mac.
  4. På Administrer forhåndsbestillinger-skjermen kan du se informasjon om forhåndsbestillinger, inkludert forventede lanseringsdatoer. For å kansellere en forhåndsbestilling klikker du på Kanseller-knappen for objektet. Når du blir spurt om du er sikker på at du vil kansellere, klikker du på Ja.
    Administrer forhåndsbestillinger-siden i Musikk-appen på Mac.

På PC kan du vise og kansellere forhåndsbestillinger i iTunes for Windows. På menylinjen øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.

Hvis et kjøp ikke kan fullføres

Hvis et faktureringsproblem gjør at kjøpet ikke kan fullføres når forhåndsbestillingen lanseres, får du en e-post med beskjed om at objektet er tilgjengelig, men at du må oppdatere faktureringsinformasjonen din før du kan laste det ned.

Klikk på koblingen i e-posten for å kontrollere faktureringsinformasjonen og fullføre kjøpet.