Java for OS X 2014-001: Slik reaktiverer du det Apple-leverte Java SE 6-nettprogramtillegget og Web Start-funksjoner

Lær hvordan du reaktiverer det Apple-leverte Java SE 6-nettprogramtillegget og Web Start-funksjoner i OS X Lion og nyere.

Følg denne framgangsmåten hvis du ønsker å deaktivere Java 7 og reaktivere det Apple-leverte Java SE 6-nettprogramtillegget og Web Start-funksjonalitet etter å ha installert Java for OS X 2014-001 og den nyeste versjonen av Java 7 fra Oracle.

Merk: Du må være logget på som administrator. Hvis du blir bedt om å oppgi administratorpassordet etter en kommando, skriver du det inn og trykker på returtasten eller Enter.

1. Åpne Terminal, som er plassert i Verktøy-mappen.
  2. Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter på returtasten eller Enter:
    sudo mkdir -p /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  3. Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter på returtasten eller Enter:
    sudo mv /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  4. Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter på returtasten eller Enter:
    sudo ln -sf /System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPlugin2_NPAPI.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin
  5. Hvis du vil reaktivere Java SE 6 Web Start, skriver du inn denne kommandoen og trykker på returtasten eller Enter:
    sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Commands/javaws /usr/bin/javaws

Lær mer

Følgende trinn vil angre kommandoene ovenfor og gjenopprette Java 7 i OS X Lion og nyere.

1. Deaktivere Java SE 6 Web Start-åpning:
    • Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter på returtasten eller Enter:
    • sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/Current/Commands/javaws /usr/bin/javaws

• Når du ser melding om det, skriver du inn administratorpassordet og trykker på returtasten eller Enter.
  2. Du kan reaktivere Java 7-nettprogramtillegget ved å laste ned og installere på nytt den nyeste versjonen av Oracle Java 7 JRE.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.