Endre undertekster eller lydspråk på filmer og TV-serier fra iTunes Store

Noe videoinnhold fra iTunes Store har flere lydspråk eller andre tilgjengelighetsfunksjoner som skjult teksting (CC), undertekster for døve og hørselshemmede (SDH) og synstolking (AD). Du kan bruke disse funksjonene på en iOS-enhet, datamaskin eller Apple TV og med enkelte andre apper og tjenester.

En iPhone X som viser Språk og tilgjengelighet-delene av informasjonssiden for en film på iTunes Store.

Finn videoinnhold med undertekster eller alternativer for lydspråk på iTunes Store

Gå til informasjonssiden for en film eller TV-serie på iTunes Store, og rull ned til Språk-delen.

Valgmulighetene for lydspråk vises til høyre for Tilleggsspråk. Hvis det bare står Undertekster eller CC bak et språk, har ikke filmen et lydspor på det språket, bare undertekster eller skjult teksting.

Finn videoinnhold med tilgjengelighetsfunksjoner i iTunes Store

Gå til informasjonssiden for en film eller TV-serie på iTunes Store, og rull ned til Tilgjengelighet-delen.

Du kan også søke etter «skjult teksting», «undertekster», «SDH» eller «AD» i iTunes Store.

Om tilgjengelighetsfunksjoner i iTunes Store

iTunes Store har innhold med tilgjengelighetsfunksjoner som blant annet skjult teksting, undertekster og synstolking. Tilgjengeligheten av disse funksjonene varierer etter land og region.

Innhold med skjult teksting viser en transkripsjon av talen i videoen samt beskrivelser av ikke-verbal kommunikasjon. CC-innhold kan også være nyttig for å følge med på hvem som snakker i videoen.

Innhold med undertekster for døve og hørselshemmede er ganske likt CC-innhold, men SDH-innhold kan være tilgjengelig i enkelte situasjoner CC-innhold ikke er det, og det kan være tilgjengelig på flere språk.

Innhold med synstolking har et lydspor som beskriver det som skjer på skjermen. Finn ut mer om innhold med synstolking.

Slik endrer du språk for undertekster eller lyd

Hvis videoen du ser på, har tilgjengelighetsfunksjoner som CC, SDH, AD eller valgmuligheter for lydspråk, viser mediespilleren normalt alternativer for å bruke disse. Du finner dem som oftest i Lyd og undertekster-menyen under symbolet snakkeboble-symbol.

Andre apper eller nettbaserte mediespillere kan ha en CC-knapp eller andre tilpassede kontroller.

På iPhone, iPad eller iPod touch

En iPhone X som viser filmen «Murder on the Orient Express» satt på pause. Lyd og undertekster-menyen er uthevet nederst i høyre hjørne.

1. Trykk på skjermen for å vise avspillingskontrollene mens du ser på filmen.
  2. Trykk på snakkeboble-symbolet.
  3. Velg språket eller undertekstene du vil bruke.

Hvis du ikke ser et alternativ for SDH, eller hvis du vil slå CC eller SDH på som standard, gjør du følgende: Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet. Rull til Medier-delen og trykk på Undertekster og skjult teksting. Trykk på Skult teksting + SDH for å slå funksjonen på. Hvis du vil tilpasse tekstingen, trykker du på Stil og velger alternativet du vil ha.

På Mac eller PC

Et beskjært bilde av en Mac som viser filmen «Murder on the Orient Express» satt på pause. Lyd og undertekster-menyen er åpen nederst i høyre hjørne.

1. Flytt pekeren over videoen.
  2. Klikk på snakkeboble-symbolet .
  3. Velg språket eller undertekstene du vil bruke.

Hvis du ikke ser et alternativ for SDH, eller hvis du vil slå CC eller SDH på som standard, gjør du følgende:

• På Mac går du til Apple ()-menyen > Systemvalg fra menyen øverst på skjermen. Klikk på Tilgjengelighet og deretter på Teksting i sidepanelet. Velg «Foretrekk skjult teksting og SDH» for å slå funksjonen på. Hvis du vil tilpasse tekstingen, velger du fra alternativene på skjermen.
  • På PC velger du Rediger > Valg fra menyen øverst i iTunes-vinduet og klikker på Avspilling-fanen. Velg «Foretrekk skjult teksting og SDH» for å slå funksjonen på. Hvis du vil tilpasse tekstingen, velger du fra alternativene i menyen til høyre for Stil for skjult teksting. Alternativt kan du klikke på Konfigurer-knappen.

På Apple TV

En TV som viser filmen «Murder on the Orient Express» satt på pause. Lyd og undertekster-menyen for Apple TV vises på den øvre delen av skjermen.

1. Sveip ned på Touch-flaten på fjernkontrollen mens du ser på en video.
  2. Sveip til høyre for å se Undertekster- eller Lyd-menyen.
  3. Sveip ned og velg språket eller undertekstene du vil bruke.

Hvis du ikke ser et alternativ for SDH, eller hvis du vil slå CC eller SDH på som standard, gjør du følgende: Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Undertekster og skjult teksting. Velg «Skjult teksting og SDH» for å slå funksjonen på. Hvis du vil tilpasse tekstingen, velger du Stil og finner alternativet du vil ha.

Mens du ser på en video på Apple TV (2. generasjon) eller Apple TV (3. generasjon), holder du inne Velg på fjernkontrollen i tre sekunder for å åpne Undertekster-fanen.

På iPod nano (7. generasjon)

1. Trykk på skjermen for å vise avspillingskontrollene mens du ser på en video.
  2. Trykk på snakkeboble-symbolet for å åpne Lyd og undertekster-menyen.
  3. Velg språket eller undertekstene du vil bruke.

Hvis du ikke ser et alternativ for SDH, eller hvis du vil slå CC eller SDH på som standard, gjør du følgende: Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Undertekster og skjult teksting. Du kan også tilpasse tekstingen fra denne skjermen.

Finn ut mer

• Noen apper og nettsteder har tilpassede kontroller for teksting i videoer. Hvis du ser på en video fra en app eller et nettsted og ikke ser kontroller for teksting, kan du kontakte apputvikleren eller eieren av nettstedet for å få mer informasjon.
  • Hvis du strømmer en film fra en iOS-enhet eller iTunes på en datamaskin til en Apple TV via AirPlay, kan du endre lydspråket eller tilgjengelighetsfunksjonene fra iOS-enheten eller datamaskinen mens du ser på filmen.

Filmer og TV-serier fra iTunes Store er ikke tilgjengelige i alle land og regioner, og språkene og tilgjengelighetsfunksjonene som støttes av dette innholdet, kan også variere etter land og region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.