AirPort-basestasjoner: Slik viser du MAC-adresser for WAN og Wi-Fi

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-radio på AirPort-basestasjonen ved å bruke AirPort-verktøy 6.0 eller nyere.

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-radio på AirPort-basestasjonen ved å bruke AirPort-verktøy 6.0 eller nyere. Med AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2 må basestasjonen være lokalt tilkoblet for at du skal kunne vise denne informasjonen. Med AirPort-verktøy 6.3 eller nyere kan du også vise informasjonen for en fjerntilkoblet basestasjon.

AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen til en lokalt tilkoblet AirPort-basestasjon:

1. Koble til AirPort-basestasjonens Wi-Fi-nettverk.
  2. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Mac-maskinen.
  3. Velg ønsket basestasjon ved å klikke på den én gang slik at basestasjonens redigeringsvindu vises.
  4. Hold musepekeren over det lås grå navnet på basestasjonen, i midten øverst i redigeringsvinduet.
  5. MAC-adressen(e) vises i et popupvindu.

aiport_verktøy

AirPort-verktøy 6.3 eller nyere

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen til en lokalt tilkoblet AirPort-basestasjon:

1. Koble til AirPort-basestasjonens Wi-Fi-nettverk.
  2. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Mac-maskinen.
  3. Velg ønsket basestasjon ved å klikke på den én gang slik at basestasjonens redigeringsvindu vises.
  4. Hold musepekeren over det lås grå navnet på basestasjonen, i midten øverst i redigeringsvinduet.
  5. MAC-adressen(e) vises i et popupvindu.

aiport_verktøy

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen for en fjerntilkoblet AirPort-basestasjon ved bruk av en Internett WAN-tilkobling:

Merk: Du trenger følgende for å se den eksterne basestasjonen:

• En aktiv Internett-tilkobling.
  • Den eksterne basestasjonen må være konfigurert for å tillate oppsett via WAN.
  • Du må bruke en Apple-ID som er logget på iCloud på Mac-maskinen.
  • Den eksterne basestasjonen må ha Back to My Mac aktivert med samme Apple-ID som er logget på iCloud på Mac-maskinen.
  1. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Mac-maskinen.
  2. Klikk på Andre Wi-Fi-enheter.
  3. Velg AirPort-basestasjonen fra nedtrekksmenyen.
  4. Oppgi et passord hvis det kreves.
  5. MAC-adressen(e) vil vises etter noen få sekunder.

living_room_ethernet_wifi

Lær mer

Hvis du ønsker informasjon om hvordan du konfigurerer Back to My Mac, kan du se Konfigurere og bruke Back to My Mac med AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule.