AirPort-basestasjoner: Slik viser du MAC-adresser for WAN og Wi-Fi

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-radio på AirPort-basestasjonen ved å bruke AirPort-verktøy 6.0 eller nyere.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Denne artikkelen forklarer hvordan du viser MAC-adressene til Ethernet WAN-porten og Wi-Fi-radio på AirPort-basestasjonen ved å bruke AirPort-verktøy 6.0 eller nyere. Med AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2 må basestasjonen være lokalt tilkoblet for at du skal kunne vise denne informasjonen. Med AirPort-verktøy 6.3 eller nyere kan du også vise informasjonen for en fjerntilkoblet basestasjon.

AirPort-verktøy 6.0 til og med 6.2

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen til en lokalt tilkoblet AirPort-basestasjon:

1. Koble til AirPort-basestasjonens Wi-Fi-nettverk.
  2. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Macen.
  3. Velg den ønskelige basestasjonen ved å klikke på den én gang for å åpne lokalmenyen for redigering av basestasjonen.
  4. Hold musepekeren over det lysegrå navnet til basestasjonen, som du finner øverst i midten av lokalmenyen for redigering.
  5. MAC-adressen(e) vises i et popupvindu.

aiport_verktøy

AirPort-verktøy 6.3 eller nyere

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen til en lokalt tilkoblet AirPort-basestasjon:

1. Koble til AirPort-basestasjonens Wi-Fi-nettverk.
  2. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Macen.
  3. Velg den ønskelige basestasjonen ved å klikke på den én gang for å åpne lokalmenyen for redigering av basestasjonen.
  4. Hold musepekeren over det lysegrå navnet til basestasjonen, som du finner øverst i midten av lokalmenyen for redigering.
  5. MAC-adressen(e) vises i et popupvindu.

aiport_verktøy

Følg disse trinnene for å vise MAC-adressen for en fjerntilkoblet AirPort-basestasjon ved bruk av en Internett WAN-tilkobling:

Merk: Du trenger følgende for å se den eksterne basestasjonen:

• En aktiv Internett-tilkobling.
  • Den eksterne basestasjonen må være konfigurert for å tillate oppsett via WAN.
  • Du må bruke en Apple-ID som er logget på iCloud på Macen.
  • Den eksterne basestasjonen må ha Fjerntilgang til min Mac aktivert med samme Apple-ID som er logget på iCloud på Macen.
  1. Åpne AirPort-verktøy fra mappen Programmer > Verktøy på Macen.
  2. Klikk på Andre Wi-Fi-enheter.
  3. Velg AirPort-basestasjonen fra nedtrekksmenyen.
  4. Oppgi et passord hvis det kreves.
  5. MAC-adressen(e) vises etter noen få sekunder.

living_room_ethernet_wifi

Finn ut mer

Hvis du vil ha informasjon om å konfigurere Fjerntilgang til min Mac, kan du se Konfigurere og bruke Fjerntilgang til min Mac med AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule.