OS X Mountain Lion: Spørsmål om tilgang til kontakter ved åpning av et program

Les om Mountain Lion-funksjonen som spør om tilgang til kontaktene dine ved åpning av visse programmer.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Når du åpner et program som kan bruke den personlige kontaktdatabasen, kan du få et varsel om at programmet «ønsker tilgang til kontaktene dine», omtrent slik:

Denne meldingen betyr at et program ønsker tilgang til dataene dine i Kontakter-programmet, slik at det kan gi deg ytterligere tjenester.

• Klikk på «Ikke tillat» hvis du ikke vil at programmet skal få tilgang til kontaktdataene dine.
  • Klikk på «OK» for å gi programmet tilgang til kontaktdatabasen din.

Neste gang du åpnet et program som forsøker å få tilgang til kontaktene dine, får du ikke denne varselmeldingen igjen. Hvis du ombestemmer deg og ønsker å bli spurt igjen, går du til neste del.

Administrere personvernet til kontaktdataene dine

Du kan bruke Sikkerhet og personvern-panelet under Systemvalg. Velg Apple () > Systemvalg. Klikk på Sikkerhet og personvern, og klikk deretter på Personvern-fanen. Klikk om nødvendig på låsesymbolet for å låse, og oppgi administratorpassordet ditt.

Velg Kontakter, og marker eller fjern markeringen til programmet du vil justere tillatelser for.

Finn ut mer

Det finnes enkelte Apple-programmer som kan be om å få tilgang til Kontakter-informasjonen din:

• iTunes og AppleMobileDeviceHelper – AppleMobileDeviceHelper er en tjeneste som eies av iTunes, som bidrar til å synkronisere kontaktdata med iPod eller iPhone.
  • Pages – for å slå sammen e-poster.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.