Konfigurere og bruke iCloud-faner

iCloud sørger for at faner som er åpne i Safari, blir oppdatert på iPhone, iPad, iPod touch og Mac. Det betyr at du kan gå fra én enhet til den neste og fortsette å surfe der du slapp.

Konfigurere iCloud-faner

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Sørg for at Safari er på.
  3. Følg denne framgangsmåten på alle enhetene der du vil dele faner.

På Mac:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Apple-ID. Klikk deretter på iCloud. Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og deretter klikker du på iCloud.
  2. Klikk for å slå på Safari.
  3. Følg denne framgangsmåten på alle enhetene der du vil dele faner.

Bruke iCloud-faner

iCloud-faner viser kun fanene som er åpne på de andre støttede enhetene dine, men ikke på enheten du bruker i øyeblikket.

Åpne en fane

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åpne Safari.
  2. Trykk på Faner-symbolet  .
  3. Rull ned til bunnen av listen, under bildene av fanene som er åpne på enheten. Der vises en liste over åpne faner på andre enheter som støttes.
  4. Trykk på fanen du vil åpne.

På Mac:

1. Klikk på Faner-knappen   på verktøylinjen i Safari. Det vises en liste over åpne faner på andre enheter som støttes, nederst i Safari-vinduet.
  2. Klikk på fanen du vil åpne.

Lukke en fane

Hvis du vil fjerne en fane fra listen over iCloud-faner, lukker du den fanen i Safari på enheten som delte fanen, eller fra Faner-vinduet.

Hvis du vil fjerne en fane som er åpen på en annen enhet enn den du bruker, klikker du på X ved siden av fanen. Der ser du tabeller som representerer de andre enhetene eller datamaskinene som synkroniserer faner. Hold pekeren over fanenavnet slik at det vises en X. Du kan klikke på X for å fjerne fanen på den eksterne enheten.

Å avslutte Safari, sette enheten i dvalemodus eller slå av enheten fjerner ikke en fane fra listen.

Hvis du ikke kan konfigurere eller bruke iCloud-faner

iCloud-faner fungerer mellom enheter som kjører iOS 13 eller iPadOS og macOS Mojave 10.14.4 eller nyere, eller mellom enheter som kjører iOS 12 eller eldre og macOS Mojave 10.14.3 eller eldre.