Aktiver ytelsesmodus for macOS Server

Ytelsesmodus endrer systemparametrene for Macen din. Disse endringene utnytter maskinvaren bedre for krevende serverprogrammer.

Denne artikkelen gjelder bare for Macer med Intel-prosessor.

Hvis du må kjøre tjenester med høy ytelse på en Mac med macOS Server, kan du aktivere ytelsesmodusen for å tilordne ytterligere systemressurser til serverprogrammer.

OS X El Capitan 10.11 og nyere

Hvis du vil slå på ytelsesmodus i OS X El Capitan 10.11 og nyere, bruker du nvram NVRAM-variabelen. NVRAM-variabelen. Hvis du tilbakestiller NVRAM

Denne kommandoen viser boot-args Hvis du ser serverperfmode=1, er ytelsesmodus allerede slått på.

nvram boot-args

Hvis ytelsesmodus ikke allerede er slått på, kan du aktivere modusen ved å angi serverperfmode=1 i boot-args NVRAM-variabelen med denne kommandoen:

sudo nvram boot-args="serverperfmode=1 $(nvram boot-args 2>/dev/null | cut -f 2-)"

Bruk den følgende kommandoen for å slå av ytelsesmodus:

sudo nvram boot-args="$(nvram boot-args 2>/dev/null | sed -e $'s/boot-args\t//;s/serverperfmode=1//')"

Eldre versjoner av macOS

Hvis du vil slå på ytelsesmodus i OS X Mountain Lion, OS X Mavericks eller OS X Yosemite, bruker du kommandoen serverinfo i Terminal.

For å se den gjeldende modusen bruker du kommandoen:

serverinfo --perfmode

Slik slår du på ytelsesmodus:

serverinfo --setperfmode 1

Slik slår du av ytelsesmodus:

serverinfo --setperfmode 0

Overgang til eller fra ytelsesmodus krever omstart av maskinen.

Finn ut mer

Hvis du er en utvikler og vil ha mer informasjon om hvordan ytelsesmodusen kan optimalisere systemet ditt for serverspesifikke programmer, kan du se siden for sysctl(3)-brukerhåndboken.