Koble til Internett via kabel, DSL eller lokalnettverk (LAN) i Mac OS X v10.6 eller nyere

Denne artikkelen forklarer hvordan du kobler til Internett via kabelmodem, DSL (Digital Subscriber Line) eller et Ethernet-lokalnettverk (LAN) i Mac OS X v10.6 eller nyere.

Lær hvordan du kobler til Internett via kabelmodem, DSL (digital subscriber line) eller Ethernet-lokalnettverk (LAN) ved å konfigurere nettverksinnstillinger for "Innebygd Ethernet"-porten.

Merknader

• Hvis Internett-tjenesteleverandøren (ISP) krever PPPoE, kan du lese OS X: Koble til Internett med PPPoE i 10.6 eller nyere først.
  • Hvis du har en AirPort-basestasjon, følger du fremgangsmåten nedenfor før du installerer den i nettverket. Deretter kan du lese AirPort-delen på slutten av denne artikkelen.

Hvis du trenger hjelp med å koble til i Mac OS X v10.5 eller eldre, kan du se denne artikkelen.

Koble til via kabelmodem, DSL eller LAN

1. Skaff deg følgende opplysninger fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren:
    • DNS-adresser (Domain Name Server):
    • Om du skal velge DHCP- eller manuell IP-adressekonfigurasjon, som gjøres i trinn 7 nedenfor.

Bare ved manuell konfigurering:
    • IP-adresse
    • Ruteradresse
    • Subnettmaske

Tips: Hvis du bruker DHCP, vil Internett-leverandøren eller lokalnettverket som regel gi DNS-adresser automatisk.

2. Velg SystemvalgApple ()-menyen.
  3. Velg Nettverk fra Vis-menyen.
  4. Lås opp skjermen (hvis nødvendig), og velg Ethernet-grensesnittet.
  5. Klikk på Avansert-knappen.
  6. Klikk om nødvendig på TCP/IP-fanen.
  7. Velg Manuelt eller Med DHCP fra Konfigurer-menyen, slik Internett-tjenesteleverandøren instruerte deg om i trinn 1.
  8. Skriv resten av informasjonen du innhentet i trinn 1, i de tilhørende feltene. Merk: Med mindre Internett-leverandøren gir deg beskjed om noe annet, kan du overse feltene for DHCP-klient-ID og søkedomener.
  9. Klikk på Bruk nå.
  10. Åpne en nettleser eller et annet TCP/IP-program for å teste tilkoblingen til Internett.

Ekstra trinn for AirPort

1. Når datamaskinen er koblet til Internett, kobler du basestasjonen til nettverket.
  2. Koble fra strømledningen til DSL- eller kabelmodemet noen sekunder, og koble deretter til igjen.
  3. Bruk AirPort-verktøy (i /Programmer/Verktøy/) til å kopiere datamaskinens innstillinger til basestasjonen.