Bruk Safari-utvidelser på Mac

Safari-utvidelser forbedrer og tilpasser nettleseropplevelsen på Mac. Slik installerer du dem, avinstallerer dem eller deler dem på tvers av enheter.

Safari-utvidelser tilfører Safari funksjonalitet, slik at du kan utforske nettet slik du ønsker. Utvidelser kan vise nyttig informasjon om nettsider, vise nyhetsoverskrifter, hjelpe deg med å bruke favorittjenestene dine, endre utseendet på nettsider og mye mer. Utvidelser er en fin måte å tilpasse nettleseropplevelsen på.

Installer utvidelser

Slå på utvidelser

Slå av utvidelser

Avinstaller utvidelser

Del utvidelser på flere enheter

Installer utvidelser

Bruk App Store til å laste ned og installere Safari-utvidelser på en enkel måte. For din sikkerhet gjennomgår og signerer Apple alle utvidelser i App Store, og de holdes automatisk oppdatert.

1. Start med å installere de nyeste macOS-oppdateringene Du trenger Safari 12 eller nyere for å få Safari-utvidelser fra App Store.

2. Åpne Safari, og velg Safari > Safari-utvidelser på menylinjen.

3. App Store åpnes på siden Safari-utvidelser. For å laste ned og installere en utvidelse, klikk på Hent eller på prisen. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.

4. Klikk på Installer.

5. Når utvidelsen er installert, klikker du på Åpne og følger instruksjonene på skjermen.

Slå på utvidelser

Når du har installert en utvidelse, følger du disse trinnene for å slå den på.

1. Velg Safari > Innstillinger (eller Valg).

2. Klikk på Utvidelser.

3. Kryss av i ruten ved siden av navnet på utvidelsen. Les om hva du kan gjøre hvis du ikke får slått på utvidelser.

Hvis du surfer privat, eller bruker en profil eller nettapp

Når du surfer i et privat vindu i macOS Sonoma eller nyere, er alle utvidelser som krever tilgang til nettstedet, slått av som standard.

1. Velg Safari > Innstillinger.

2. Klikk på Utvidelser.

3. Velg utvidelsen i sidefeltet, og velg deretter «Tillat i privat nettlesing» til høyre.

4. Uavhengig av om du surfer privat eller ikke, kan du også begrense utvidelsens tilgang til visse nettsteder. Klikk på Rediger nettsteder for å se utvidelsen i nettstedinnstillingene. Der kan du tillate tilgang, nekte tilgang eller kreve at nettsteder ber deg om tilgang.

Når du bruker Safari-profiler, administreres utvidelser for standardprofilen på hovedfanen Utvidelser i Safari-innstillingene. Utvidelser for andre profiler administreres på Profiler-fanen, som har sin egen utvidelsesfane for hver profil. Som standard er utvidelser slått av for hver nye profil.

Når du bruker en Safari-nettapp, er utvidelser ikke tilgjengelige, men du kan enkelt bytte til Safari: Klikk på Del-knappenDel-knappen, og velg deretter Åpne i Safari. Eller velg Fil > Åpne i Safari.

Slå av utvidelser

1. Velg Safari > Innstillinger (eller Valg), og klikk på Utvidelser.

2. For å slå av en utvidelse, fjern markeringen ved siden av den.

Avinstaller utvidelser

Hvis du ikke kan fastslå hva en utvidelse gjør, eller du ikke forventer å bruke den igjen, bør du avinstallere den.

1. Velg Safari > Innstillinger (eller Valg), og klikk på Utvidelser.

2. For å avinstallere en utvidelse, velg utvidelsen og klikk på Avinstaller.

Del utvidelser på tvers av enheter

Fra og med macOS Ventura, iOS 16 og iPadOS 16, kan du dele utvidelser på Mac, iPhone og iPad:

• Åpne Safari på Macen og velg Safari > Innstillinger og klikk deretter på Utvidelser. Velg «Del på tvers av enheter» nederst i vinduet.

• På iPhone eller iPad går du til Innstillinger > Safari > Utvidelser og slår deretter på Del på tvers av enheter.

Hvis en utvidelse på én enhet også er kompatibel med de andre enhetene dine, vises den automatisk i Utvidelser-innstillingene på disse enhetene. Klikk på Hent-knappen eller iCloud-symbolNo alt supplied for Image ved siden av utvidelsen for å laste den ned. Når du slår utvidelsen på eller av, viser de andre enhetene den samme endringen.

For å avinstallere en utvidelse fra alle enheter, må du avinstallere den på hver enhet.

Finn ut mer

Safari støtter ikke lenger de fleste webprogramtillegg. For å laste inn nettsider raskere, spare strøm og styrke sikkerheten er Safari optimalisert for innhold som bruker nettstandarden HTML5, som gjør programtillegg unødvendig. For å forbedre og tilpasse surfeopplevelsen, bruk Safari-utvidelser i stedet for webprogramtillegg.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.