Gjenopprett macOS Server fra en Time Machine-sikkerhetskopi

Finn ut hvordan du gjenoppretter macOS Server fra en lokal Time Machine-sikkerhetskopi.

I macOS Server kan tjenestedata lagres på et ikke-oppstartsvolum. Fremgangsmåten for gjenoppretting fra en Time Machine-sikkerhetskopi varierer avhengig av om dataene dine ble lagret på oppstartsvolumet eller et ikke-oppstartsvolum.

Når du gjenoppretter, må du gjøre dette fra en lokal Time Machine-sikkerhetskopi. Hvis du prøver å gjenopprette fra en nettverksbasert Time Machine-sikkerhetskopi, vil ikke alle innstillingene gjenopprettes på riktig måte.

Hvis tjenestedataene er på oppstartsvolumet, eller bare oppstartsvolumet gjenopprettes

1. Kontroller at Time Machine-sikkerhetskopidisken er tilkoblet.

2. Start up i macOS-gjenoppretting på en Intel-basert Mac eller en Mac med Apple-chip.

3. Velg Gjenopprett fra Time Machine-sikkerhetskopi og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette diskvolumet.

Hvis du brukte Mail før gjenoppretting, slår du tjenesten av og på igjen i Server-programmet.

Hvis tjenestedataene er på et annet diskvolum enn oppstartsvolumet, eller både oppstartsvolumet og andre diskvolumer må gjenopprettes

Disse trinnene gjelder hvis et ikke-oppstartsvolum gjenopprettes, eller hvis både oppstartsvolumet og andre diskvolumer må gjenopprettes i Lion Server v10.7.3 eller nyere, herunder macOS Server.

1. Kontroller at Time Machine-sikkerhetskopidisken er tilkoblet.

2. Start up i macOS-gjenoppretting på en Intel-basert Mac eller en Mac med Apple-chip.

3. Åpne Diskverktøy, og klikk deretter på Fortsett.

4. Hvis Time Machine-disken ikke er kryptert, går du direkte til trinn 7.

5. Kontroll-klikk eller høyreklikk på Time Machine-diskvolumet, og velg deretter «Dekrypter».

6. Skriv inn passordet til disken, og klikk på OK.

7. Opprett eller sørg for at du har et nytt tjenestedatavolum som er stort nok til å lagre eksisterende data og har samme navn som det forrige tjenestedatavolumet ditt. Hvis du for eksempel lagret tjenestedataene dine på et diskvolum på 500 GB kalt «DataHD», må du sørge for at du har et nytt diskvolum på minst 500 GB kalt «DataHD».

8. Avslutt Diskverktøy.

9. I Verktøy-menyen velger du Terminal.

10. Skriv inn følgende kommando på én linje. ErstattTime Machine Backup Disk with the name of your Time Machine backup disk, servername with the name of your server, and Startup Volume Name with the name of your previous startup volume.

cd /Volumes/Time Machine Backup Disk/Backups.backupdb/servername/Latest/Startup Volume Name/

11. Skriv inn følgende kommando på én linje. ErstattService Data Volume with the name of your original (and future) service data volume.

./usr/bin/tmutil restore -v ../Service Data Volume/* /Volumes/Service Data Volume

12. Avslutt Terminal.

13. Hvis du også må gjenopprette oppstartsvolumet, velger du «Gjenopprett fra Time Machine-sikkerhetskopi» og følger instruksjonene på skjermen.

Finn ut mer

Time Machine er den innebygde sikkerhetskopieringstjenesten for macOS Server. macOS Server inkluderer også en prosess kalt ServerBackup som fungerer med Time Machine. ServerBackup utfører daglige sikkerhetskopier av Open Directory (hvis funksjonen er slått på). Disse daglige sikkerhetskopiene er inkludert i Time Machine-sikkerhetskopien av Server. ServerBackup brukes også for gjenoppretting av servertjenester, kjøres under første oppstart etter at en server er gjenopprettet, og setter servertjenester og databaser tilbake på plass etter at serveren har startet opp.