Bruk S/MIME til å sende og motta krypterte meldinger i Mail-appen i iOS

iOS støtter S/MIME slik at du kan sende krypterte e-poster.

Hvis du vil sende krypterte meldinger, installerer du et S/MIME-sertifikat for e-postkontoen din. Du kan få S/MIME-sertifikater fra en sertifiseringsinstans, eller fra organisasjonen din hvis du bruker en Exchange-konto. Du trenger også mottakerens sertifikat (offentlig nøkkel).

Aktiver meldingskryptering

Når du konfigurerer S/MIME for kontoen din, kan du velge å «Kryptere som standard» når du skriver nye meldinger:

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Velg Mail > Kontoer.

3. Velg kontoen der du vil kryptere meldinger som standard.

4. Velg Konto > Avansert > Krypter som standard, og slå deretter på Krypter som standard.

Når du svarer på eller videresender en melding, samsvarer krypteringstilstanden for meldingen med tilstanden til den innkommende meldingen i stedet for standardinnstillingen for systemet. Du kan også bruke den blå låseknappen No alt supplied for Image No alt supplied for Image i adressefeltet for å endre krypteringsstatusen for en utgående melding.

Send krypterte meldinger

Hvis mottakeren er en bruker i samme Exchange-miljø, kan iOS finne det nødvendige sertifikatet for meldingskryptering. iOS henter sertifikater fra GAL. Du ser låseknappen No alt supplied for Image i adressefeltet når du skriver en melding og mottakeren kan dekryptere den. Hvis du ikke bruker en Exchange-konto, eller hvis mottakeren ikke er i samme organisasjon som deg, må du sende og motta signerte e-poster før du sender en kryptert melding.

Godkjenn en mottakers signatur manuelt

Hvis den tiltenkte mottakerens signatur ikke er godkjent, bruker du denne fremgangsmåten for å installere mottakerens sertifikat på enheten:

1. Trykk på avsenderens adresse i en signert melding fra den tiltenkte mottakeren. Signaturer som ikke er godkjente har et rødt spørsmålstegn  til høyre for avsenderens adresse. Mail merker gyldige signaturer med et blått hakemerke  til høyre for avsenderens adresse.

2. Hvis sertifikatet til avsenderen ble utstedt av en ukjent sertifikatautoritet, kan du manuelt installere sertifikatet for denne e-postadressen. Trykk på Vis sertifikat.

3. Trykk på Installer for å installere og godkjenne avsenderens signeringssertifikat.

4. Installer-knappen endrer farge til rød og viser Fjern. Trykk på Ferdig øverst til høyre for å fullføre prosessen for sertifikatinstallasjon.

5. iOS knytter dette digitale sertifikatet til mottakerens e-postadresse, noe som muliggjør meldingskryptering.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.