Bruk emojier på iPhone, iPad og iPod touch

Ved hjelp av emojier kan du gi liv til ordene dine med et fingertrykk.

En iPhone-skjerm som viser en Meldinger-samtale med en tenkende ansikt-emoji i tekstfeltet.

Legg til en emoji

Finn emojitastaturet i en hvilken som helst app som bruker standardtastaturet, for eksempel Mail eller Meldinger. Slik legger du til en emoji:

1. Trykk i tekstfeltet, og trykk deretter på Emoji-knappen  eller globusknappen Neste tastatur
  2. Trykk på de grå symbolene nederst på tastaturet til å bytte emojitema, eller sveip mot venstre eller høyre for å se flere. Trykk på klokkeknappen for Ofte brukt kategori for å se emojier du har brukt nylig. Du kan også søke etter emojien du vil legge til i «Søk etter emoji»-feltet.
  3. Du kan endre hudfargen til enkelte emojier ved å trykke på og holde dem inne.
  4. Trykk på en emoji for å legge den til i tekstfeltet.

En iPhone-skjerm som viser en Meldinger-samtale med emojitastaturet åpnet.

Trykk for å erstatte ord med emojier

Meldinger-appen viser deg hvilke ord du kan erstatte med emojier.

1. Åpne Meldinger og trykk på Ny melding-knappen  for å starte en ny melding eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Skriv meldingen din, og trykk deretter på Emoji-knappen  eller globusknappen Neste tastatur på tastaturet.
  3. Vent til ordene blir oransje.
  4. Trykk på et oransje ord for å erstatte det med en emoji. Finnes det mer enn én emoji du kan bruke, kan du se alternativene du kan velge mellom, i hurtigsvarfeltet.
  5. Trykk på Send-knappen send-knappen for å sende.

Vil du erstatte emojien med det opprinnelige ordet, trykker du bare på emojien.

En iPhone-skjerm som viser en Meldinger-samtale med prediktiv emoji forstørret øverst på tastaturet.

Bruk en prediktiv emoji

Med foreslått tekst kan du skrive og fullføre hele setninger med kun ett trykk. Mens du skriver, får du se forslag til ord og uttrykk basert på tidligere samtaler og skrivestil. Du ser også forslag til emojier som du kanskje vil bruke. For å bruke en prediktiv emoji skriver du meldingen og ser etter den foreslåtte emojien i det prediktive inndatafeltet, og trykker deretter på den for å erstatte ordet eller legge til en emoji.

Hvis du vil deaktivere Tekstforslag, trykker og holder du på Emoji-knappen  eller globusknappen Neste tastatur, trykker på Tastaturinnstillinger og slår av Forslag.

Ser du ikke emojitastaturet?

Hvis du ikke ser emojitastaturet, kontrollerer du at det er lagt til.

1. Gå til Innstillinger > Generelt og trykk på Tastatur.
  2. Trykk på Tastatur og deretter på Legg til nytt tastatur.
  3. Trykk på Emoji.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du lager en Memoji som samsvarer med personligheten eller humøret ditt – alt dette fra Meldinger-appen.