iPhoto '11: Gjenopprette fra Time Machine med iPhoto '11 (9.2 eller nyere) og OS X Lion 10.7.2 (eller nyere)

Ved bruk av iPhoto '11 (versjon 9.2 eller nyere) og Time Machine med OS X Lion 10.7.2 (eller nyere) har ikke iPhoto lenger alternativet Vis sikkerhetskopier. Det betyr at du i stedet for å gjenopprette bestemte bilder i iPhoto-biblioteket må gjenopprette hele iPhoto-biblioteket.

Viktig: Hvis du bruker eldre versjoner av iPhoto 9 og OS X Lion, må du oppdatere dem først. Gjør det ved å klikke på Apple ()-menyen, velge Programvareoppdatering og installere eventuelle oppdateringer som er tilgjengelig. iPhoto må kanskje oppdateres gjennom Mac App Store.

Ved bruk av iPhoto '11 (versjon 9.2 eller nyere) og Time Machine med OS X Lion 10.7.2 (eller nyere) har ikke iPhoto lenger alternativet Vis sikkerhetskopier. Det betyr at du i stedet for å gjenopprette bestemte bilder i iPhoto-biblioteket må gjenopprette hele iPhoto-biblioteket.

Følg framgangsmåten nedenfor og gjenopprett fra Time Machine-stasjonen.

Slik gjenoppretter du bilder:

1. Avslutt iPhoto.
  2. Koble til Time Machine-stasjonen.
  3. Åpne mappen som inneholder iPhoto-biblioteket, i Finder. Hvis du ikke har flyttet iPhoto-biblioteket, er det i Hjem/Bilder/iPhoto-bibliotek.
  4. Åpne Time Machine.  (Time Machine er i Dock eller i /Programmer-mappen.)
  5. Velg ønsket sikkerhetskopi. Tidslinjen på høyre side av skjermen viser et lilla merke for hver sikkerhetskopi som er arkivert på Time Machine-stasjonen.
  6. Marker iPhoto-biblioteket du vil gjenopprette, og klikk på Gjenopprett-knappen.

iPhoto kan spørre om biblioteket skal repareres hvis det er inkonsistens i filene. Hvis du blir spurt om det, velger du å fortsette ved å klikke på Reparer-knappen. Hvis du oppdager tomme miniatyrbilder, åpner du iPhoto på nytt mens du holder Kommando- og Tilvalg-tastene nede. Når vinduet Gjenoppbygg iPhoto-bibliotek vises, markerer du avkrysningsruten «Gjenoppbygg alle bildenes miniatyrer». Dette kan ta lang tid, avhengig av størrelsen på biblioteket.

Les mer

• Avslutt alltid iPhoto før du gjenoppretter fra Time Machine.
  • Time Machine kan ikke kan ikke foreta en full sikkerhetskopiering av et iPhoto-bibliotek mens iPhoto er åpen. Avslutt iPhoto midlertidig før sikkerhetskopiering for å sikre at Time Machine foretar en full sikkerhetskopiering av biblioteket.