Forbedre sikkerheten på nettverket du bruker for Fjerntilgang til min Mac

Hjelp til med å beskytte informasjonen på Mac.

Fjerntilgang til min Mac* bruker disse sikkerhetsmetodene:

• IPSec og SSL krypterer og sikrer kommunikasjon mellom Macen og tjenerne for Fjerntilgang til min Mac, som beskytter alt du overfører mellom Macene dine.
  • Kerberos med digitale sertifikater sørger for sikker og klarert godkjenning med tanke på sikker identifikasjon. (Og med Kerberos trenger du ikke å angi brukernavn og passord hver gang du kobler til en annen Mac i Fjerntilgang til min Mac-nettverket ditt.)

* Fjerntilgang til min Mac er ikke tilgjengelig på macOS Mojave. Utforsk alternativene for filtilgang, skjermdeling og fjerntilgang til datamaskinen.

Gjør nettverket enda sikrere med disse valgfrie innstillingene

Her er noen flere innstillinger som du kan bruke for å gjøre nettverket enda sikrere.

Bruk solide passord til brukerkontoer

Angi gode passord for Apple-ID-kontoen og macOS-brukerkontoen på Mac, og oppbevar disse passordene trygt. Alle som kjenner brukernavnene og passordene dine kan klare å få tilgang til en Mac som er logget på iCloud med Apple-ID-en din.

Krev passord etter dvale eller oppstart av skjermspareren

Slå på valget om å kreve et passord på alle Macer i Fjerntilgang til min Mac-nettverket ditt. Da må alle som ønsker tilgang til Macen din, ha passordet ditt før de kan starte eller vekke den, eller avslutte skjermspareren.

Slik krever du et passord:

1. Velg Systemvalg fra Apple()-menyen og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg «Krev passord etter dvale eller skjermsparer».

Låse skjermen

Angi at Lås skjerm skal vises på skrivebordet på alle Macer i Fjerntilgang til min Mac-nettverket ditt. Når du deler skjermen med en ekstern Mac, kan du låse skjermen manuelt før du avslutter økten. Da kan ingen få tilgang til den eksterne Macen før skjermspareren kommer på.

Slik sørger du for at Lås skjerm blir vist på skrivebordet:

1. Åpne Nøkkelringtilgang fra Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. Velg Valg fra menyen Nøkkelringtilgang og klikk deretter på fanen Generelt.
  3. Velg «Vis nøkkelringstatus i menylinjen». Et låsesymbol vises på menylinjen.
  4. Hvis du vil låse skjermen manuelt, klikker du på hengelåssymbolet og velger Lås skjerm.

Slå av automatisk pålogging

Når du slår av automatisk pålogging, må alle som prøver å logge på en brukerkonto på Macen din, ha passordet. Følg denne fremgangsmåten for å slå av automatisk pålogging:

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen (), og klikk deretter på Brukere og grupper.
  2. Klikk på låssymbolet nederst i vinduet.
  3. Skriv inn administratornavnet og passordet ditt, og klikk på Lås opp.
  4. Klikk på Påloggingsvalg (finnes over låsesymbolet) og slå deretter Automatisk pålogging av.
  5. Klikk på låsesymbolet på nytt og lukk vinduet.