Forbedre sikkerheten på Back to My Mac-nettverket

Hjelp til med å beskytte informasjonen på Mac-maskinen.

Back to My Mac bruker disse sikkerhetsmetodene:

• IPSec og SSL-kryptering og sikker kommunikasjon mellom Mac-maskinen og Back to My Mac-tjenerne, som beskytter alt du overfører mellom Mac-maskinene dine.
  • Kerberos med digitale sertifikater sørger for sikker og klarert godkjenning med tanke på sikker identifikasjon. (Og med Kerberos trenger du ikke å angi brukernavn og passord hver gang du kobler til en annen Mac-maskin i Back to My Mac-nettverket.)

Gjør nettverket enda sikrere med disse valgfrie innstillingene

Her er noen flere innstillinger som du kan bruke for å gjøre nettverket enda sikrere.

Bruk gode passord til brukerkontoer

Angi gode passord for Apple-ID-kontoen og Mac macOS-brukerkontoen, og oppbevar disse passordene trygt. Alle som kjenner brukernavnene og passordene dine kan klare å få tilgang til Mac-maskiner som er logget på iCloud med Apple-ID-en din.

Krev passord etter dvale eller oppstart av skjermspareren

Slå på valget om å kreve et passord på alle Mac-maskiner i Back to My Mac-nettverket. Da må alle som ønsker tilgang til Mac-maskinen din ha passordet ditt før de kan starte eller vekke Mac-maskinen, eller avslutte skjermspareren.

Slik krever du et passord:

1. Velg Systemvalg fra Apple ()-menyen og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg «Krev passord etter dvale eller skjermsparer».

Låse skjermen

Angi at Lås skjerm skal vises på skrivebordet på alle Mac-maskiner i Back to My Mac-nettverket. Når du deler skjermen med en ekstern Mac-maskin, kan du låse skjermen manuelt før du avslutter økten. Da kan ingen få tilgang til den eksterne Mac-maskinen før skjermspareren kommer på.

Slik sørger du for at Lås skjerm blir vist på skrivebordet:

1. Åpne Nøkkelringtilgang fra Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. Velg Valg fra menyen Nøkkelringtilgang og klikk deretter på fanen Generelt.
  3. Velg «Vis nøkkelringstatus i menylinjen». Et låsesymbol vises på menylinjen.
  4. Hvis du vil låse skjermen manuelt, klikker du på hengelåssymbolet og velger Lås skjerm.

Slå av automatisk pålogging

Når du slår av automatisk pålogging, må alle som prøver å logge på brukerkontoen din på Mac-maskinen, ha passordet. Følg denne fremgangsmåten for å slå av automatisk pålogging:

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen (), og klikk deretter på Brukere og grupper.
  2. Klikk på låssymbolet nederst i vinduet.
  3. Skriv inn administratornavnet og passordet ditt og klikk på Lås opp.
  4. Klikk på Påloggingsvalg (finnes over låsesymbolet) og slå deretter Automatisk pålogging av.
  5. Klikk på låsesymbolet igjen og lukk vinduet.