AirPort-basestasjoner: Forstå brukerkontorettighetene til Sikre delte disker

Lær om de forskjellige brukerkontorettighetene til Sikre delte disker som er tilgjengelig.

Hvis du bruker en AirPort-basestasjon som støtter en harddisk, kan du sette opp individuelle mapper der brukere kan lagre filene sine på harddisken. Disse kalles Sikre delte disker-brukerkontoer. Denne artikkelen forklarer hvordan lese-/skrivetilgang fungerer med disse kontoene når du konfigurerer dem.

Når du setter opp en Sikre delte disker-brukerkonto, er det tre valg for fildelingstilgang:

• Ikke tillatt – velg denne innstillingen hvis du ikke vil at brukeren skal kunne se eller skrive filer til disken. Denne innstillingen fungerer bra når du vil deaktivere en persons tilgang til disken i en periode.

• Skrivebeskyttet – velg dette alternativet for å la en bruker se og åpne filer fra disken, men ikke redigere dem og lagre dem på disken. Brukere med disse rettighetene kan imidlertid redigere og lagre åpne filer på andre harddisker der brukeren har skrivetillatelse.

• Lese og skrive – velg dette alternativet for å la en bruker åpne, redigere og lagre filer på disken.

Slik setter du opp lese-/skrivetilgang for en bruker

1. Åpne AirPort-verktøy, som ligger i mappen Programmer > Verktøy.

2. Velg basestasjonen du vil sette opp.

3. Klikk på Rediger.

4. Klikk på Disker.

5. Velg «Med kontoer» fra Sikre delte disker-lokalmenyen.

6. Klikk på Legg til (+).

7. Angi brukernavn og passord for brukeren.

8. Velg Lese og skrive, Skrivebeskyttet eller Ikke tillatt fra fildelingstilgang-lokalmenyen, avhengig av tilgangsrettighetene du vil tildele brukeren.

9. Klikk på Arkiver.

10. Klikk på Oppdater.