Hva er IPv6?

Lær om IPv6.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

IPv6 er en forkortelse for Internet Protocol Version 6. IPv6 er Internetts nestegenerasjons protokoll, og er laget for å erstatte gjeldende Internett-protokoll, IP Version 4.

For å kunne kommunisere via Internett må datamaskiner og andre enheter ha avsender- og mottakeradresser. Disse numeriske adressene kalles Internet Protocol-adresser. Fordi både Internett og antall personer som bruker det, vokser eksponentielt, vokser også behovet for IP-adresser.

IPv6 er en standard som er utviklet av Internet Engineering Task Force, en organisasjon som utvikler teknologi for Internett. IETF forutså behovet for flere IP-adresser, og utviklet IPv6 for å gi plass til det økende antallet brukere og enheter som bruker Internett.

IPv6 lar flere brukere og enheter kommunisere på Internett ved å bruke større tall til å opprette IP-adresser. Under IPv4 er hver IP-adresse 32 bit lang, noe som tillater 4,3 milliarder unike adresser. Et eksempel på en IPv4-adresse er:

172.16.254.1

Til sammenligning er IPv6-adresser 128 bit. Det tillater omtrent tre hundre og førti trillioner unike IP-adresser. Et eksempel på en IPv6-adresse er:

2001:db8:ffff:1:201:02ff:fe03:0405

IPv6 har også andre nettverksfordeler. I de fleste tilfeller vil datamaskiner og programmer oppdage og dra nytte av fordelen ved IPv6-aktiverte nettverk og tjenester uten at det kreves noen inngripen fra brukeren. IPv6 letter også andre nettverksproblemer som kan oppstå på grunn av det begrensede antall adresser som er tilgjengelig under IPv4. For eksempel vil IPv6 redusere behovet for Network Address Translation, som er en tjeneste som tillater at flere klienter deler én enkelt IP-adresse, men som ikke alltid er pålitelig.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.