Om sikkerhetsoppdatering 2011-002

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsoppdatering 2011-002.

Dette dokumentet er en beskrivelse av sikkerhetsoppdatering 2011-002, som kan lastes ned og installeres via innstillinger ved hjelp av Programvareoppdatering eller fra Apple Support Nedlastinger.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Product Security.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning til svakhetene, slik at man kan finne mer informasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

Sikkerhetsoppdatering 2011-002

• Retningslinjer for sertifikatgodkjenning

Tilgjengelig for: Mac OS X v10.5.8, Mac OS X Server v10.5.8, Mac OS X v10.6.7, Mac OS X Server v10.6.7

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan fange opp påloggingsopplysninger eller annen sensitiv informasjon

Beskrivelse: Flere skadelige SSL-sertifikater ble utstedt av en registreringsautoritet som er en Comodo-partner. Dette kan føre til at en angriper underveis kan omdirigere tilkoblinger og fange opp påloggingsopplysninger eller annen sensitiv informasjon. Problemet er løst ved å sette de skadelige sertifikatene på svartelisten.

Merk: For iOS er dette problemet løst i iOS 4.3.2 og iOS 4.2.7. For Windows-systemer stoler Safari på sertifikatlageret til vertsoperativsystemet for å fastslå om det kan stoles på et SSL-serversertifikat. Bruk av oppdateringen som beskrives i Microsofts kunnskapsbaseartikkel nr. 2524375, vil føre til at Safari betrakter disse sertifikatene som ikke godkjente. Artikkelen er tilgjengelig på http://support.microsoft.com/kb/2524375/nb-no

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.