Slå VoiceOver på eller av på Apple TV

VoiceOver er en skjermleserfunksjon som gjør det enklere for blinde og svaksynte å bruke Apple TV.

Slå VoiceOver på eller av

VoiceOver er tilgjengelig på Apple TV 4K, Apple TV HD og Apple TV (3. generasjon) med programvareversjon 4.2 eller nyere. Finn Apple TV-modellen din nedenfor, og følg trinnene.

På Apple TV 4K eller Apple TV HD

Du kan slå VoiceOver på eller av på tre måter:

• Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > VoiceOver, og slå deretter VoiceOver på eller av.

• Hold inne Siri-knappen på Siri Remote*, og si deretter «Slå på VoiceOver» eller «Slå av VoiceOver».

• Trykk på Meny- eller Tilbake-knappenDet er ikke lagt ved et alternativ for bilde på fjernkontrollen tre ganger for å slå VoiceOver på eller av.

* Apple TV 4K og Apple TV HD leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge din Apple TV 4K eller Apple TV HD er konfigurert med et språk og et land eller en region som støtter Siri.

På Apple TV (3. generasjon)

1. Hvis du vil gå tilbake til hovedmenyen, trykker du på knappen nederst til venstre (Meny) flere ganger til du hører en stopplyd.

2. Trykk ned én gang.

3. Velg Innstillinger ved å trykke høyre gjentatte ganger til du hører en stopplyd. Hvis du har endret utformingen på hovedmenyen, er kanskje Innstillinger på en annen plassering. Bruk piltastene på fjernkontrollen til å finne Innstillinger.

4. Trykk på Velg to ganger.

5. Trykk ned til du hører en stopplyd.

6. Trykk opp fire ganger. Tilgjengelighet skal være valgt.

7. Trykk på Velg to ganger. VoiceOver skal slå seg på og begynne å lese innholdet på Apple TV-skjermen.