Dele analyse-, diagnostikk- og bruksinformasjon med Apple

Apple ber kunder om å hjelpe til med å forbedre iOS ved fra tid til annen å sende inn analyse-, diagnostikk- og bruksinformasjon. Apple samler inn denne informasjonen anonymt.

iOS 10 og nyere

Hvis du har iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > Personvern, ruller ned og trykker på Analyse. Trykk så på Del iPhone- og Apple Watch-analyse.

Hvis du har iOS 10 til iOS 10.2, går du til Innstillinger > Personvern > Diagnostikk og bruk, og deretter velger du Send automatisk eller Ikke send.

Du kan også tilpasse innstillingene for iCloud-analyse, for å forbedre helse eller for Rullestolmodus.

iOS 8 og iOS 9

Gå til Innstillinger > Personvern > Diagnostikk og bruk, og velg Send automatisk eller Ikke send.

Når du slår på Send automatisk, kan du også slå på Del med apputviklere. Dette hjelper utviklere med å forbedre appene sine ved at Apple kan dele data og statistikk om hvordan du bruker appene deres.

iOS 5, iOS 6 og iOS 7

Gå til Innstillinger > Generelt > Om > Diagnostikk og bruk, og velg Send automatisk eller Ikke send.

iOS 4 og eldre

Som standard er det å velge dette en engangsavgjørelse. Hvis du vil endre beslutningen, kan du bruke iTunes til å nullstille advarsler for iOS 4- eller eldre enheter.

1. Koble iPad, iPhone eller iPod touch til PC-en eller Mac-maskinen din.
  2. Vent til enheten vises under Enheter til venstre i iTunes-vinduet.
  3. Velg enheten din, og klikk på Nullstill advarsler nederst på oversiktsskjermen.

Hvis du ikke finner dette valget, høyreklikker (Mac eller PC) eller Kontroll-klikker (Mac) du på symbolet for enheten og velger Nullstill advarsler fra snarveismenyen.

Neste gang du synkroniserer etter å ha nullstilt advarsler, får du denne meldingen:

Hvis du er uenig og ikke vil sende Apple diagnostikk- og bruksinformasjon, klikker du på Nei takk.

Hvis du ikke ser vinduet ovenfor

1. Koble enheten fra datamaskinen.
  2. Åpne et program på enheten.
  3. Trykk på og hold Dvale/våkne-knappen nede til Slå av-skyveknappen vises, og trykk deretter på og hold Hjem-knappen nede til programmet avsluttes. Hvis du bruker iOS 2.x eller eldre, trykker du på og holder Hjem-knappen nede til programmet avsluttes.
  4. Koble til enheten og synkroniser den med iTunes.
  5. Da vises valget om å samtykke eller ikke til innhenting av diagnostikkinformasjon på nytt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.