Finn ut hvilken grafikkprosessor som er i bruk på MacBook Pro

Finn ut hvordan du sjekker om MacBook Pro bruker en særskilt grafikkprosessor (GPU) eller en integrert GPU.

Mange 15-tommers bærbare MacBook Pro-maskiner har to grafikkprosessorer (GPU) – en særskilt GPU og en integrert GPU. Den særskilte GPU-en har betydelig grafikkytelse, men den bruker mer strøm. Den integrerte GPU-en optimaliserer batteritiden ved å bruke mindre strøm.

Sjekk om den særskilte eller integrerte GPU-en er i bruk

For å se hvilket grafikkort som er i bruk, velger du Apple-menyen () > Om denne maskinen. Grafikkortene som for øyeblikket er i bruk, vises ved siden av Grafikk. Finn ut hvilke integrerte GPU-er Macen din kan ha.

Om denne maskinen-vinduet

Sjekk om et program bruker den særskilte GPU-en

For å se om et program bruker den særskilte GPU-en med høyere ytelse åpner du Aktivitetsmonitor og klikker på Strøm-fanen. Hvis du ikke ser «Krever GPU med høy ytelse»-kolonnen, har datamaskinen bare én grafikkprosessor.

I dette eksempelet bruker iMovie og Final Cut Pro den særskilte GPU-en med høyere ytelse:

Les mer

Her er noen eksempler på programmer og tilbehør som bruker den særskilte GPU-en med høyere ytelse:

• iMovie
  • Adobe Photoshop og Adobe InDesign
  • En ekstern skjerm

Finn ut hvordan du bruker en ekstern grafikkprosessor (eGPU) med Mac.

Les om hvordan du justerer grafikkytelsen på MacBook Pro eller MacBook Pro med Retina-skjerm.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.