Om Apple Digital AV-adaptere for iPhone, iPad og iPod touch

Du kan bruke en Digital AV- eller VGA-adapter til å koble iOS-enheten din til en skjerm som for eksempel en TV, projektor eller dataskjerm.

Finn ut hvilken adapter du trenger

For å se innholdet fra iPhone, iPad eller iPod touch på en ekstern skjerm må du ha riktig adapter. Bruk AirPlay for å koble til trådløst.

For iOS-enheter med Lightning-tilkobling

For iOS-enheter med 30-pinners dock-tilkobling

Bli tilkoblet

Koble til iPhone, iPad eller iPod touch til en ekstern skjerm:

1. Koble Digital AV- eller VGA-adapteren til ladeporten nederst på iOS-enheten.
  2. Koble en HDMI- eller VGA-kabel til adapteren din.
  3. Koble den andre enden av HDMI- eller VGA-kabelen til den eksterne skjermen (TV, dataskjerm eller projektor).
  4. Slå på den eksterne skjermen.
  5. Bytt til riktig videoutgang på skjermen dersom dette er nødvendig. Hvis du trenger hjelp, kan du bruke skjermens brukermanual.

Skjermen på iPhone, iPad, eller iPod touch bør nå vises2 på TV-en, dataskjermen eller projektoren din.

Lad iOS-enheten mens den er koblet til en skjerm

De fleste adaptere har en ekstra Lightning-kontakt eller 30-pinners-dokkingkontakt slik at du kan lade iOS-enheten din mens den er tilkoblet til en ekstern skjerm. Bare koble en Lightning-til-USB eller dokkingkontakt-til-USB til adapteren. Koble deretter USB-kontakten til en strømkilde.

Få hjelp

Finn ut hva du skal gjøre dersom du støter på følgende problemer.

Hvis du kan se video, men ikke hører lyd

Forsikre deg om at du bruker en Digital AV-adapter (som har HDMI-port). Hvis du bruker en VGA-adapter kan ikke denne overføre lyd. Hvis du vil høre lyd med en VGA-adapter, må du koble til hodetelefonkontakten på en TV, dataskjerm, projektor eller stereo.

Hvis en app ikke viser video eller spiller av lyd

Appen er kanskje ikke kompatibel med adapteren din.Sjekk kompatibilitet på appens informasjonsside i App Store eller ta kontakt med apputvikleren.

Hvis du får varsel om at det kreves en HDCP-kompatibel enhet

Innholdet ditt er kanskje ikke kompatibelt med adapteren din. Filmer, TV-programmer og enkelte strømmingsapper krever «High-Bandwidth Digital Content Protection» (HDCP). Hvis du forsøker å spille disse filmene, programmene og strømmingstjeneste med en digital tilkobling uten HDCP – som for eksempel en Apple VGA-adapter – vises et varsel som krever en HDCP-kompatibel enhet.

Hvis du trenger hjelp med andre problemer

1. Koble adapteren fra iPhone, iPad eller iPod touch og en TV, dataskjerm eller monitor, og koble den deretter til igjen.
  2. Sørg for at VGA- eller HDMI-kabelen fungerer som den skal, siden problemet kan være med kabelen.
  3. Fjern eventuelle VGA- eller HDMI-skjøtekabler eller -omformere. Tilbehør som konverterer VGA- eller HDMI-signaler til forskjellige videoformater (DVI, kompositt, komponent) er ikke kompatible.
  4. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iOS.

Gå til Apple-kundestøtte for mer hjelp og for å avtale service på:

1.  For å finne modellnummeret til tilbehøret ditt, kobler du tilbehøret til iOS-enheten din og går til Innstillinger > Generelt > Om > Apple HDMI-adapter.

2. iPhone 4, iPad (1. generasjon) og iPod touch (4. generasjon) kan kun vise video, bilder, presentasjoner og lysbildefremvisninger på eksterne skjermer. Du kan ikke speile hele skjermen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.