Spørsmål du kan stille Internett-leverandøren når du skal løse et problem med et Internett-modem eller en ruter

Se gjennom spørsmål du kan stille Internett-leverandøren når du skal løse et problem med et Internett-modem eller en ruter.

Hvis du feilsøker et problem med en bredbåndsforbindelse relatert til modemet eller ruteren din bør du stille Internett-leverandøren bestemte spørsmål (eller undersøke deres kundeservicewebsted). Hvis du bruker et modem/router som du ikke har fått fra Internett-leverandøren din, må du spørre produsenten av utstyret i stedet (eller besøk deres nettsted for kundestøtte).

Merk: Denne artikkelen gjelder for tredjeparts bredbåndsmodemer og rutere. Hvis du bruker et AirPort-produkt, kan du se våre ressurser som er tilgjengelig på denne siden i stedet.

Før du kontakter Internett-leverandøren din bør du ha følgende informasjon klar

• Hvilken versjon av Mac OS X er installert? Mac OS X v10.____.

• Hvilke datamaskiner eller enheter får ikke tilgang til Internett?

• Er enhetene trådløst tilkoblet eller via en Ethernet-kabel, eller er det forskjellig for ulike enheter?

• Hvilket merke og modell av modem og/eller ruter har du?

• Hvilke firmwareversjoner er installert på modemet og/eller ruteren? (Hvis du ikke vet hvordan du sjekker firmwareversjonen, må du se i dokumentasjonen som fulgte med modemet eller ruteren.)

• Kan du koble til Internett hvis modemet er koblet direkte til Mac-maskinen via en Ethernet-kabel?

Spørsmål du kan stille Internett-leverandøren eller modem- eller ruter-produsenten

• Finnes det en firmwareoppdatering tilgjengelig for modemet eller ruteren?

• Hvis en firmwareoppdatering er tilgjengelig, hvordan installerer man den på Mac-maskinen?

• Er det noen aktiv filtrering av MAC-adresser på modemet eller ruteren? Hvis det er tilfelle, kan dette justeres eller deaktiveres?

• Hvis det er et reservebatteri i modemet, hvordan kan det bli deaktivert midlertidig når modemet nullstilles?

• Kan Internett-leverandøren nullstille modemet via fjernstyring? Hvis ikke, hvordan kan du gjøre det? (ta reservebatteriene med i betraktningen)

• Er det en aktiv brannmur eller proxy-tjener på modemet/ruteren?

• Tilbyr modemet tilleggstjenester, slik som trådløs tilgang eller VoIP-telefontjenester?
    Hvis det er tilfelle, finnes det annen måte å ta eller motta samtaler på?

• Fungerer modemet som en ruter, eller leverer den trådløstjenester?

• Hvordan skal Nettverk-valgpanelet i Systemvalg konfigureres?

• Hvilket IP-adresse-område skal modemet eller ruteren dekke?

• Er det mulig å bytte ut modemet med en annen eller nyere modell?