iMac (27 tommer, midten av 2010) - Tekniske spesifikasjoner

Prosessor og hukommelse

• Intel Core i3-prosessor på 3,2 GHz med 4 MB nivå 3-buffer; støtte for Hyper-Threading

• Intel Core i5-prosessor på 3,6 GHz med 4 MB nivå 3-buffer; støtte for Hyper-Threading og Turbo Boost

• Quad-Core Intel Core i5-prosessor på 2,8 GHz med 8 MB nivå 3-buffer; støtte for Turbo Boost

• Intel Core i7-prosessor på 2,93 GHz med 8 MB nivå 3-buffer; støtte for Hyper-Threading og Turbo Boost

4 GB (to SO-DIMMer på 2 GB) DDR3 SDRAM på 1 333 MHz, fire SO-DIMM-plasser støtter opptil 16 GB

Størrelse og vekt

• Høyde: 51.7 cm

• Bredde: 65.0 cm

• Dybde: 20.7 cm

• Vekt: 13.8 kg1

Tilkoblinger og utvidelser

• Én FireWire 800-port, 7 watt

• Fire USB 2.0-porter

• SDXC-kortspor

Kommunikasjon

• AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi-teknologi for tilkobling til trådløst nettverk,2 kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth 2.1 + trådløs EDR-teknologi (Enhanced Data Rate)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Lyd

• Innebygde stereohøyttalere

• To interne høyeffektive 17-watts forsterkere

• Hodetelefonutgang/optisk digital lydutgang (minijacktilkobling)

• Linjeinngang / optisk digital lydinngang (minijacktilkobling)

• Innebygd mikrofon

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

Miljøstatusrapport

iMac har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Skjermglass uten arsen

• Uten bromerte flammehemmende stoffer

• Inneholder ikke PVC3

• Utførelse i aluminium og glass som er lett å gjenvinne

• Oppfyller ENERGY STAR 5.0-kravene

• EPEAT Gold-vurdering4

Akustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWad (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpAm (dB)

27 tommer, 3,2 GHz

27 tommer, 2,8 GHz

27 tommer, 3,2 GHz

27 tommer, 2,8 GHz

Uvirksom

3,0

3,0

16

15

Harddisktilgang

3,0

3,0

16

15

CD-stasjontilgang

3,3

4,2

22

31

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

Skjerm

• Innebygd 27-tommers (synlig visningsområde) LED-bakbelyst blank TFT-widescreenskjerm med aktiv matrise-teknologi og IPS-teknologi

• Oppløsning: 2560 x 1440 bildepunkter

• Normal lysstyrke: 375 cd/m2

• Kan festes til et veggfeste, en bevegelig arm eller annen VESA-kompatibel monteringsløsning ved hjelp av VESA-monteringsadapteren (ekstrautstyr)

• Millioner av farger ved alle oppløsninger

• Visningsvinkel: 178° horisontalt; 178° vertikalt

• 16:9-bildeforhold

Grafikk- og videostøtte

• 3,2 GHz

• ATI Radeon HD 5670-grafikkprosessor med 512 MB GDDR3-hukommelse

• 2,8 GHz

• ATI Radeon HD 5750-grafikkprosessor med 1 GB GDDR5-hukommelse

• iSight-kamera

• Mini DisplayPort-utgang med støtte for DVI, VGA og «Dual-Link» DVI (adaptere selges separat). 27-tommersmodeller støtter også video inn fra eksterne DisplayPort-kilder (adaptere selges separat).

• Støtte for utvidet skrivebord- og like skjermer-modus

• Samtidig støtte for full normal oppløsning på den innebygde skjermen og på en ekstern skjerm på opptil 30 tommer (2560 x 1600 bildepunkter)

Lagring5

• 1 TB Serial ATA-harddisk på 7200 o/min

• 2 TB Serial ATA-harddisk på 7200 o/min (konfigurasjonsvalg)

• 256 GB SSD-harddisk (konfigurasjonsvalg)

Optisk stasjon

• 8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) med direktemating

• Skriver til DVD+R DL- og DVD-R DL-plater med en hastighet på opptil 4x

• Skriver til DVD-R- og DVD+R-plater med en hastighet på opptil 8x

• Skriver til DVD-RW-plater med en hastighet på opptil 6x og til DVD+RW-plater med en hastighet på opptil 8x

• Leser DVD-er med en hastighet på opptil 8x

• Skriver til CD-R-plater med en hastighet på opptil 24x

• Skriver til CD-RW-plater med en hastighet på opptil 16x

• Leser CD-er med en hastighet på opptil 24x

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimalt kontinuerlig strømforbruk: 365 W

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -20 til 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet: 3000 meter

• Normal akustisk ytelse

• Lydtrykknivå (brukerposisjon): 18 dBA når den ikke jobber6

Inkludert

I esken:

• iMac

• Apple Wireless Keyboard (trådløst tastatur)

• Magic Mouse

• Rengjøringsklut

• Strømledning

• DVD-er for installering og gjenoppretting

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Programvare som følger med:

Mac OS X Snow Leopard

Inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Photo Booth, Front Row og Xcode-utviklerverktøy og annet. Lær mer om Mac OS X Snow Leopard

iLife

Inneholder iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand og iWeb. Lær mer om iLife

Tilbehør

Mac-programvare

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

• MobileMe-abonnement

Skjerm og grafikk

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-«Dual-Link»-DVI-adapter

AirPort og trådløst

• Time Capsule

• AirPort Express-basestasjon

• AirPort Extreme-basestasjon

Annet tilbehør

• Magic Trackpad

• Apple batterilader

• VESA-monteringsadapteren

• AppleCare Protection Plan

Supporttjenester og begrenset garanti

iMac leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Hvis du kjøper AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apples supportwebsted eller ringer 815 00 158.

Apple og det globale miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. Siden med miljøspesifikasjoner for Apple-produkter inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall.

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. Trådløs Internett-tilgang krever et trådløst tilgangspunkt og konto hos en Internett-leverandør (kostnader kan påløpe).

3. PVC-fri strømkabel er tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, De amerikanske Jomfruøyene og Venezuela.

4. iMac oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA, Canada, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

5. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er lavere når disken er formatert.

6. Akustikk målt på standard 27-tommers iMac-systemer. Akustikk kan variere etter konfigurasjon.