Bruke Microsoft Exchange (EWS)-kontoer i Mail på Mac-maskinen

Lær om bruk av Exchange (EWS)-kontoer i Mail med OS X v10.6 eller nyere.

Før du begynner

• OS X Snow Leopard og nyere støtter Exchange Web Services (EWS) som en forbindelse til Exchange-tjeneren din. Hvis Exchange-tjeneren ikke bruker EWS, forhører du deg med Exchange-administratoren for å se om en IMAP-forbindelse til tjeneren er tilgjengelig i stedet.
  • Hvis du bruker macOS High Sierra, må Exchange-tjeneren bruke Exchange Server 2010 eller nyere med nyeste service pack installert.
  • Hvis du bruker macOS Sierra eller eldre, må Exchange-tjeneren bruke Exchange Server 2007 eller nyere. Med Exchange Server 2007 må du også ha Service Pack 1 med Update Rollup 4 eller nyere installert.
  • For å få best mulig resultat må du sørge for at programvaren er oppdatert før du konfigurerer en Exchange-konto i Mail.

Legg til en Exchange (EWS)-konto i Mail

Følg denne framgangsmåten for å legge til en Exchange-konto i Mail. Du kan legge til så mange Exchange (EWS)-kontoer du vil.

1. Åpne Mail.
  2. Velg Valg fra Mail-menyen og klikk på Kontoer.
  3. Klikk på Legg til-knappen (+) for å legge til en konto.
  4. Velg Exchange fra listen over kontotyper, og klikk deretter på Fortsett.
  5. Skriv inn navn, e-postadresse og passord, og klikk deretter på Fortsett.
  6. Hvis Autosøk ikke er aktivert på Exchange-tjeneren, må du oppgi tjeneradressen. Klikk deretter på Fortsett. Hvis du ikke kjenner tjeneradressen, må du kontakte Exchange-administratoren.
  7. Funksjoner som kontakter og kalendere kan også brukes sammen med Exchange. Marker valgene du vil bruke, og klikk på Fortsett.
  8. I tidligere versjoner av macOS vises det en oppsummeringsmelding når du fullfører konfigureringen. Klikk på Opprett hvis sammendraget er riktig. Klikk Gå tilbake hvis du har behov for å gjøre endringer. Velg «Koble til med konto» for å begynne å bruke Exchange-kontoen.

Hvis nye meldinger ikke vises i Exchange-postkassen

1. Hvis sertifikatgodkjenning er aktivert på e-posttjeneren, må du kontrollere at postboksen ikke har mer enn 11 000 meldinger. Microsoft anbefaler maksimalt 5000 meldinger per Exchange-postboks.
  2. Hvis det ikke er det som er problemet, avslutter du Mail og åpner det igjen. Ikke velg noen andre postbokser mens Mail henter nye meldinger. For å være sikker på at Mail har fullført nedlasting og indeksering av nye meldinger, kan du velge Vindu > Aktivitet for å se fremdriften i nedlastingen.

Hvis du ikke kan sende meldinger fra Exchange-kontoen når SSL er aktivert

SSL-portinnstillingen i Mail-valgene kan være feil for Exchange-kontoen. Kontakt Exchange-administratoren for å få riktig SSL-portinnstilling.

Hvis du ikke kan sende eller motta e-post eller koble til Exchange-tjeneren etter oppgradering av Mac-operativsystemet

OS X Mountain Lion v10.8 og nyere bruker Exchange Autosøk-tjenesten, som tillater at Mail kan hente konfigurasjonsinformasjon automatisk fra Exchange-tjeneren. Hvis Exchange-tjeneren du bruker, ikke leverer den nødvendige konfigurasjonsinformasjonen, må du kontakte Exchange-administratoren.

Du kan om nødvendig slå av Autosøk:

1. Velg Mail > Valg, og gå deretter til Kontoer-panelet.
  2. Velg Exchange-kontoen din fra listen over kontoer.
  3. Klikk på Tjenerinnstillinger-fanen.
  4. Fjern markeringen for «Administrer tilkoblingsinnstillinger automatisk».

Deretter kan du skrive inn den interne og eksterne tjenerinformasjonen manuelt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.