Bruk varslinger på iPhone, iPad og iPod touch

Med Varsler i iOS 12 er det enda enklere å se og administrere flere varsler samtidig, slik at du kan redusere antallet avbrytelser i hverdagen.

åpne fra låseskjerm

Åpne fra låseskjerm

Du kan raskt vise de nylige varslene dine fra låseskjermen ved å løfte opp iPhone-enheten* eller vekke iPad-enheten. Du kan også gjøre disse tingene fra låseskjermen:

• Trykk på en enkelt varsling eller en gruppe varslinger for å vise alle fra den appen.
  • Sveip til venstre over varslingene for å administrere, vise eller fjerne varslingene.
  • Administrere varsler for bestemte apper.

Hvis du ønsker å forhåndsvise varslingene på låseskjermen uten å låse opp enheten, går du til Innstillinger > Varslinger > Vis forhåndsvisninger, og velger Alltid.

Løft for å vekke er tilgjengelig på iPhone 6s eller nyere.

Åpne fra Varslingssenter

Varslingssenteret viser deg varslingsloggen din – slik at du kan bla tilbake og se hva du har gått glipp av. Det finnes to måter å se varslene dine på fra Varslingssenter:

• Fra låseskjermen sveiper du opp fra midten av skjermen.
  • Fra alle andre skjermer sveiper du ned fra midten øverst på skjermen.

For å tømme varslingsloggen: Trykk fast på X-knappen, og trykk på Fjern alle varslinger. Eller trykk på X-knappen og deretter på Fjern.

Administrere varslinger-skjerm

Administrer varslinger

Hvis du ønsker å administrere varslingene fra låseskjermen eller varslingssenteret:

1. Sveip til venstre over et varsel eller en gruppe varsler.
  2. Trykk på Administrer, og velg fra disse alternativene:
    • Stille levering: Disse varslingene vises i varslingssenteret, men vises ikke på låseskjermen, spiller ikke lyder og viser ikke noe banner eller merke.
    • Slå av: Dette slår av alle varslinger for en bestemt app. Hvis du vil slå dette på igjen, går du til Innstillinger > Varslinger, velger appen og trykker på Tillat varslinger.

Du kan også trykke på Innstillinger for å endre varselstilen eller varselinnstillingene for en bestemt app.

varselstiler

Endre varselstiler

Hvis du ønsker å legge til eller endre en varselstil for en varsling:

1. Gå til Innstillinger > Varslinger.
  2. Velg en app under Varslingsstil.
  3. Velg en type varsel- og bannerstil.

Du kan også slå av og på lyder og merker.

Endre innstillinger for gruppevarslinger

Du kan bruke gruppevarslinger eller holde dem adskilt.

1. Gå til Innstillinger > Varslinger.
  2. Velg en app, og trykk på Gruppering av varslinger.
  3. Velg ett av disse alternativene:
    • Automatisk: Varslinger fra hver app vises i grupper basert på appvarsler.
    • Etter app: Alle varslinger fra hver app grupperes i enkelte, utvidbare varsler.
    • Av: Varslinger vises i den rekkefølgen de mottas i, uten gruppering.

Herfra kan du også velge hvordan du vil vise forhåndsvisninger for varslinger for bestemte apper. For eksempel kan du få forhåndsvisninger av varslinger til å dukke opp hele tiden eller aldri, selv når enheten er låst.

stedsbaserte varsler

Konfigurere stedsbaserte varsler

Noen apper bruker stedet ditt for å sende deg relevante varsler basert på hvor du befinner deg. Du kan for eksempel motta en påminnelse om å ringe noen når du kommer til en bestemt plass, eller når du begir deg på vei til neste sted.

Hvis du ikke er interessert i å få slike påminnelser, kan du slå dem av. Gå til Innstillinger >Personvern > Stedstjenester, og trykk på en app for å aktivere eller deaktivere stedsbaserte varsler. Finn ut mer om Stedstjenester.

Hvis du ikke ser varslinger for en bestemt app

Du må være tilkoblet Wi-Fi eller mobilnettverk for å motta varslinger. Prøv følgende hvis du fortsatt ikke mottar varslinger for en bestemt app:

1. Påse at appen støtter varslinger. Gå til Innstillinger > Varslinger, velg appen, og påse at Tillat varslinger er slått på.
  2. Hvis du har slått på varslinger for en app, men du ikke mottar varslinger, kan Bannere være slått av. Gå til Innstillinger > Varslinger, velg appen, og velg Bannere.
  3. Kontroller at du er pålogget med Apple-ID-en din
  4. Kontroller at Ikke forstyrr er deaktivert
  5. Hvis du nylig har installert en app eller gjenopprettet fra en sikkerhetskopi, åpner du appen for å begynne å motta varslinger.

Finn ut mer

Varslinger bruker Wi-Fi bare når det ikke er noen mobildataforbindelse tilgjengelig. Brannmurer og proxytjenere kan påvirke hvorvidt du kan motta varslinger. Få hjelp til å bruke Apple Push Notification Service (APN)

Finn ut mer om varslinger på Apple Watch.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.