iPhone og iPod touch: Språk som støttes for Talekontroll og VoiceOver

Ved hjelp av Talekontroll kan du kontrollere musikkavspilling og ringe ved hjelp av talekommandoer. VoiceOver på iOS gir tilbakemeldinger i form av tale når du navigerer i brukergrensesnittet. Denne artikkelen forklarer hvilke enheter som støtter disse funksjonene, hvilke språk som støttes og hvor du kan finne mer informasjon.

Talekontroll og VoiceOver støttes på følgende enheter:

• iPhone 3GS

• iPhone 4

• iPod touch (3. generasjon)

• iPod touch (4. generasjon)

Talekontroll og VoiceOver krever iOS 3.1 eller nyere. Enkelte språk kan kreve iOS 4 eller nyere.

Talekontroll støtter følgende språk per region:

• Kinesisk (kantonesisk)

• Kinesisk (Kina, fastlandet)

• Kinesisk (Taiwan)

• Dansk

• Nederlandsk

• Engelsk (Australia)

• Engelsk (Storbritannia)

• Engelsk (USA)

• Finsk

• Fransk (Canada)

• Fransk (Frankrike)

• Tysk

• Gresk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasil)

• Portugisisk (Portugal)

• Russisk

• Spansk (Mexico)

• Spansk (Spania)

• Svensk

Hvis du vil endre språket for Talekontroll, trykker du på Innstillinger > Generelt > Internasjonalt > Talekontroll.

Merk: Kommandoene og talegjenkjenningen blir på det språket du velger. Du kan for eksempel foreta endringer for uttaleforskjeller fra engelsk (USA) til engelsk (Storbritannia), men talekontroll på iPhone forstår ikke engelsk hvis du endrer innstillingen til et annet språk, som for eksempel japansk.

VoiceOver støttes for følgende språk:

• Kinesisk (kantonesisk)

• Kinesisk (Kina, fastlandet)

• Kinesisk (Taiwan)

• Tsjekkisk

• Dansk

• Nederlandsk

• Engelsk (Australia)

• Engelsk (Storbritannia)

• Engelsk (USA)

• Finsk

• Flamsk (belgisk nederlandsk)

• Fransk (kanadisk)

• Fransk (Frankrike)

• Tysk

• Gresk

• Hindi

• Ungarsk

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasil)

• Portugisisk (Portugal)

• Rumensk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk (Mexico)

• Spansk (Spania)

• Svensk

• Thailandsk

• Tyrkisk

Hvis du vil endre språket som brukes for VoiceOver, trykker du på Innstillinger > Generelt > Internasjonalt > Språk.

Merk: Ikke alle språkene som finnes i Internasjonalt-innstillingen er tilgjengelige for VoiceOver. Hvis VoiceOver er aktivert, og du velger ett av disse språkene, varsler VoiceOver at det valgte språket ikke er tilgjengelig for VoiceOver. Hvis du er avhengig av VoiceOver og velger et språk som ikke støttes, kan det hende at du må ha hjelp for å endre tilbake til et språk du forstår.

1. Trykk på Innstillinger. For å gjøre dette dobbelttrykker du på det store symbolet som ser slik ut:

No alt supplied for Image
  2. Trykk på Generelt. For å gjøre dette dobbelttrykker du på det lille symbolet som ser slik ut:

No alt supplied for Image

3. Bla til Internasjonalt. Du gjør det ved å sveipe oppover med tre fingre.

4. Trykk på Internasjonalt. Du gjør det ved å dobbelttrykke på det sjette punktet i listen.

5. Trykk på Språk. Du gjør det ved å dobbelttrykke på det første punktet i listen.

Finn ut mer

Hvis du vil ha mer informasjon om Talekontroll og VoiceOver, kan du se Brukerhåndbok for iPhone og Brukerhåndbok for iPod touch.