Abonner på og lytt til podkaster

Bruk Podkaster-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV til å gjøre flotte oppdagelser.

I Podkaster-appen kan du bla gjennom kostnadsfrie episoder og programmer hvor du kan lytte til alt fra underholdning og humor til nyheter og sport.

Du kan også lytte til programmer i iTunes på Mac eller PC. Klikk på menyen øverst til venstre i iTunes, og velg  Podkaster.

Finn og abonner

Åpne Podkaster-appen på iOS-enheten, og trykk på  Bla gjennom nederst på skjermen. I Aktuelt og Topplister finner du programmer som er nye og populære. Trykk på Utgivere for å finne programmer fra bestemte selskaper, eller trykk på Alle kategorier for å finne programmer om emner som nyheter og politikk, humor, teknologi med mer.

Søk etter tittel eller emne

For å finne en spesifikk podkast eller søke etter et program eller en episode som passer interessene dine, trykker du på  Søk nederst på skjermen og skriver tittelen på en podkast eller et emne. Søkeresultater viser både programmer og enkeltepisoder.

Abonner

Når du finner et program du vil abonnere på, trykker du på det for å gå til informasjonssiden til programmet, og deretter trykker du på . Når du har abonnert, får du automatisk nye episoder kostnadsfritt etter hvert som de blir tilgjengelige.

Podkaster fra Apple kan sette abonnementet ditt på pause hvis du slutter å lytte til et program. Programmene og nedlastede episoder blir fortsatt værende i biblioteket, men nye episoder blir kanskje ikke oppdatert. Du må abonnere på nytt for å få nye episoder igjen.

Lytt til programmer

Du kan strømme og laste ned programmer hjemme eller på farten med iPhone, iPad eller iPod touch.

Trykk på  Lytt nå nederst på skjermen for å finne de nyeste episodene av programmer du abonnerer på. Trykk på  Bibliotek nederst på skjermen for å lytte til bestemte programmer eller episoder. Du kan også strømme en episode fra  Bla gjennom.

Når du finner en episode du vil lytte til, trykker du på den og så på  Spill av.

For å strømme programmer med mobildata må du sørge for at Mobildata er aktivert i Innstillinger > Mobilnett > Podkaster.

Tilpass avspillingsinnstillinger

Trykk eller sveip opp på spilleren nederst på skjermen for å åpne Spilles nå-skjermen. Fra Spilles nå-skjermen har du følgende muligheter:

• Trykk på  eller  for å hoppe tilbake eller frem 15 sekunder.
  • Trykk på  for å endre avspillingshastigheten. Du kan endre avspillingshastigheten til 1 1/2x (litt fortere), 2x (fort), 1/2x (litt saktere) og tilbake til 1x (normal hastighet).
  • Trykk på  for å bruke AirPlay til å strømme episoden til en annen enhet.

Sveip opp på Spilles nå-skjermen for å se andre funksjoner.

• Trykk på , og velg når du vil at avspillingen skal slutte.
  • Trykk på  for å dele episoden med venner via Meldinger, Mail, sosiale medier og mer.
  • Trykk på Vis ved siden av Beskrivelse for å lese en beskrivelse av episoden.
  • Og hvis du har episoder i Neste-køen, ser du disse under Neste.

Lytt kontinuerlig med Neste

1. Mens du lytter til en episode, kan du finne den neste episoden du vil lytte til.
  2. Trykk på  på informasjonssiden til episoden, eller bruk 3D Touch på navnet på episoden.
  3. Trykk på Spill neste for å legge den til i Neste-køen.

Hvis du vil legge til flere episoder i Neste-køen, følger du fremgangsmåten, men trykker på Spill senere. Episoden legges til sist i køen.

Du kan også begynne å lytte til en episode i Podkaster-appen på én Apple-enhet, og høre resten av episoden på en annen. Finn ut mer om å synkronisere podkaster.

Last ned episoder og lytt i frakoblet modus

Hvis du vil laste ned en episode som du kan lytte til når du ikke er koblet til Wi-Fi eller Internett, trykker du på  på informasjonssiden til episoden.

For å laste ned podkaster med mobildata, går du til Innstillinger > Podkaster på iPhone, iPad eller iPod touch og slår av «Last kun ned over Wi-Fi». Maksimal nedlastingsstørrelse er 100 MB per episode.

Avslutt abonnement eller slett

Du kan avslutte abonnementer på podkaster eller slette enkeltepisoder.

Avslutt abonnement

Finn programmet du vil avslutte abonnementet for, trykk på  og deretter på Avslutt abonnement. Ingen nye episoder blir lastet ned til enheten.

Slett en bestemt episode

Gå til biblioteket og finn programmet med episoden du vil slette. Sveip mot venstre på episoden, og trykk på Slett.

Når du avslutter et abonnement på et program, slettes ikke episoder i biblioteket eller episoder som du har lastet ned til enheten for å lytte til i frakoblet modus. Hvis du vil avslutte abonnementet og slette alle episodene fra biblioteket og enheten, trykker du på  og deretter på «Slett fra bibliotek».

Valget om å avslutte abonnementet vises ikke hvis du har sluttet å lytte til et program.