Lytt med Apple Podcasts

Oppdag kostnadsfrie lydhistorier som underholder, informerer og inspirerer, i Apple Podcasts.

iPhone og Mac som viser Apple Podcasts-appen med podkasten «Stuff You Should Know».

Symbol for Podkaster-appen

Bruk Apple Podcasts-appen på iPhone, iPad og iPod touch med den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, på Mac med macOS Catalina eller på Apple TV.

Lytt til programmer

Når du spiller av episoder i Apple Podcasts på iOS- eller iPadOS-enheten din, vises en avspiller nederst på skjermen. Trykk på avspilleren for å åpne Spilles nå-skjermen, som viser alle avspillingskontrollene.

I Apple Podcasts-appen på Mac er avspillingskontrollene øverst i vinduet.

For å se Spilles nå på Apple TV åpner du Apple Podcasts og sveiper ned på Siri Remote eller Apple TV Remote. Spilles nå vises i den øverste menylinjen.

Styr avspillingen

Spole fremover eller bakover
For å spole gjennom en episode trykker eller klikker du på Spol 15 sekunder tilbake  eller Spol 30 sekunder frem .

Juster avspillingshastigheten
For å spille av en podkast i et annet tempo på iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på knappen for avspillingshastighet . På Mac velger du en avspillingshastighet på Kontroller-menyen på menylinjen.

Still inn en sovetid
På iPhone, iPad eller iPod touch kan du stille inn en sovetid slik at podkasten slutter å spilles av etter en bestemt tid. Under Spilles nå sveiper du opp og trykker på  Søvninnstilling.

Spill av til en høyttaler
På iPhone, iPad og iPod touch trykker du på avspillingsdestinasjon  for å endre hvilken enhet lyden spilles av på.

Spill av episodene i rekkefølge, eller spill av den nyeste episoden først

Noen podkaster forteller en historie som høres best ut når du begynner med første episode. For andre podkaster foretrekker du kanskje å høre på den nyeste episoden først. Slik kontrollerer du hvilken rekkefølge episodene spilles av i:

1. Gå til informasjonssiden for podkasten.
  2. Trykk eller klikk på Mer-knappen , og trykk eller klikk deretter på Innstillinger.
  3. Trykk eller klikk på «Spill av i sekvensiell rekkefølge» eller «Spill av den nyeste først».

Apple Podcasts-app på Mac som viser innstillinger som Spill av i sekvensiell rekkefølge og Spill av den nyeste først.

Du kan også konfigurere kontinuerlig avspilling, slik at når en episode er slutt, spilles den neste episoden av automatisk. Slik gjør du det:

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > Podkaster. Trykk på skyveknappen ved siden av Kontinuerlig avspilling.
  • På Mac velger du Podkaster > Preferanser på menylinjen i Podkaster. Deretter klikker du på Avspilling og velger «Spill av neste episode når en episode er slutt».

Abonner på programmer

Finn programmer du liker, og abonner på dem for å finne ut når nye episoder utgis.

iPhone som viser funksjonen «søk i lyden» på søkefanen i Podkaster-appen.

Finn et program

Bla gjennom kategorier som true crime eller komedie. Eller søk etter podkaster som nevner spesifikke ord eller fraser. Du kan for eksempel søke etter «Halleys komet» for å se programmer og episoder der noen nevner Halleys komet.

• På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Bla gjennom-fanen eller Søk-fanen nederst på skjermen.
  • På Mac klikker du på Bla gjennom i sidepanelet, eller bruk søkefeltet over sidepanelet.

For å finne podkaster du nylig har spilt av, trykker eller klikker du på Lytt nå. Deretter ruller du til delen Nylig avspilt nederst på skjermen.

Slik abonnerer du på et program

1. Bla gjennom eller søk etter et program i Apple Podcasts-appen.
  2. Trykk eller klikk på programmet for å se informasjonssiden for programmet.
  3. Trykk eller klikk på Abonner. Nå lastes nye episoder automatisk ned kostnadsfritt, og du blir varslet når de blir tilgjengelige.

Hvis du slutter å lytte til et program i en periode, kan Apple Podcasts sette abonnementet på pause. Programmene og nedlastede episoder blir fortsatt værende i biblioteket, men nye episoder blir kanskje ikke oppdatert. Du må abonnere på nytt for å få nye episoder igjen.

Slik avslutter du abonnementet på et program

1. Trykk eller klikk på et program for å se informasjonssiden for programmet.
  2. Trykk eller klikk på Mer-knappen .
  3. Fra menyen som vises, velger du Avslutt abonnement.

Nye episoder lastes ikke ned på enheten, men episoder som allerede er i biblioteket ditt, blir ikke slettet.

Last ned episoder

For å høre på podkaster når du ikke er tilkoblet Wi-Fi eller mobilnett, må du laste ned episodene før du kobler deg fra.

Slik laster du ned episoder

1. Finn en episode i biblioteket, eller bla gjennom eller søk etter en episode.
  2. Trykk eller klikk på last ned-knappen  ved siden av episodenavnet. Alternativt, hvis du ser legg til-knappen , trykker eller klikker du på den og deretter på nedlastingsknappen .

Hvis du ikke ser last ned-knappen , er episoden allerede lastet ned på enheten.

Slå av automatiske nedlastinger

• For å slå av automatiske nedlastinger på iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > Podkaster > Last ned episoder og velger Av.
  • For å slå av automatiske nedlastinger på Mac velger du Podkaster > Preferanser på menylinjen. Klikk på Generelt. Ved siden av Last ned episoder automatisk velger du Aldri.

Slett episoder

Episoder slettes automatisk 24 timer etter at du har spilt av dem, eller du kan slette dem manuelt.

Slik sletter du episoder fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Finn programmet i biblioteket ditt.
  2. Trykk på programmet for å vise informasjonssiden.
  3. Sveip til venstre på episoden.
  4. Trykk på Slett.

Slik sletter du episoder på Mac

1. Klikk på Lastet ned i sidepanelet.
  2. Klikk på Mer-knappen  ved siden av episoden du vil fjerne, og velg Fjern.
  3. Klikk på Fjern nedlasting.

Hvis du vil at episoder skal slettes automatisk etter at du har hørt dem ferdig, velger du Podkaster > Preferanser på menylinjen. Klikk på Avansert og velg «Slett avspilte episoder automatisk».

Gjør mer med podkaster

Her er noen ting du kan gjøre for å få en enda bedre opplevelse med Apple Podcasts hvis du ofte hører på podkaster.

iPhone som viser Vurderinger og omtaler-delen på informasjonssiden for podkasten i Apple Podcasts-appen.

Vurder og omtal podkaster

I Apple Podcasts-appen søker du etter programmet, trykker eller klikker på det og ruller ned til Vurderinger og omtaler-delen. Trykk eller klikk på Skriv en omtale, eller velg hvor mange stjerner du vil gi.

Synkroniser podkastene dine

Som standard synkroniseres podkastbiblioteket ditt på alle enhetene dine, slik at hvis du setter en episode på pause på én enhet, kan du fortsette der du slapp, på en annen. Men hvis du har slått av synkronisering, kan du slå det på igjen. Slik gjør du det:

• På iOS-enheten går du til Innstillinger-appen. Rull til og trykk på Podkaster, og trykk deretter på Synkroniser podkaster.
  • På Mac åpner du Podkaster-appen og velger Podkaster > Preferanser på menylinjen. Klikk på Avansert, og velg «Synkroniser abonnementer mellom enheter».

Merk en episode som avspilt

For å fjerne en episode fra køen merker du den som avspilt.

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Lytt nå-fanen og finner episoden du vil fjerne. Trykk lenge på den, og trykk deretter på Merk som avspilt.
  • På Mac finner du episoden du vil fjerne. Klikk på Mer-knappen og velg Merk som avspilt på menyen som vises.