Abonner på og lytt til podkaster

Finn sterke historier i Podkaster-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV, i iTunes på Mac eller PC, eller på HomePod.

Bla gjennom kostnadsfrie episoder og programmer i kategorier som strekker seg fra komedie og vitenskap, til nyheter og politikk i Podkaster-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV, i iTunes på Mac eller PC, eller på HomePod.

Finn og abonner

Du kan bla gjennom for å finne nye og populære serier:

• På iOS-enheten din: Åpne Podkaster-appen og trykk på  Naviger nederst på skjermen.
  • I iTunes på Mac eller PC: Velg  Podkaster fra menyen øverst til venstre og klikk på Butikk.
  • På Apple TV: Åpne Podkaster-appen og sveip til høyre på Siri Remote eller Apple TV Remote. Velg deretter Aktuelt eller Topplister.

Du kan også søke etter navn eller emner for å finne podkaster.

Aktuelt- og Topplister-fanene i Podkaster-appen viser de nyeste og mest populære programmene. Aktuelle leverandører-fanen har programmer fra spesifikke bedrifter, og i Alle kategorier kan du bla gjennom etter kategorier som Nyheter og politikk, Komedie, Teknologi med mer.

Abonner

Når du finner et program du vil abonnere på på iOS-enheten, trykker du på det for å gå til informasjonssiden til programmet, og deretter trykker du på . Når du abonnerer, lastes nye episoder automatisk ned1 når de blir tilgjengelige – helt kostnadsfritt.

Gå til informasjonssiden til programmet i iTunes og klikk på Abonner.

Gå til informasjonssiden til programmet på Apple TV og velg Abonner øverst i listen over episoder.

Podkaster fra Apple kan sette abonnementet ditt på pause hvis du slutter å lytte til et program. Programmene og nedlastede episoder blir fortsatt værende i biblioteket, men nye episoder blir kanskje ikke oppdatert. Du må abonnere på nytt for å få nye episoder igjen.

1. Hvis du vil slå av automatiske nedlastinger på iOS-enheten, går du til Innstillinger > Podkaster > Last ned episoder og velger Av. Klikk på programmet i den midterste kolonnen i iTunes, og klikk på  til høyre for programtittelen. Deretter velger du Av i Last ned episode-menyen. Episoder lastes ikke ned til Apple TV-en din.

Lytt til programmer

Du kan strømme og laste ned programmer hjemme eller på farten med iPhone, iPad, iPod touch2, Mac eller PC. Du kan også strømme podkaster på Apple TV eller HomePod. Eller du kan spørre Siri om å starte avspillingen av en podkast etter tittel. Finn ut mer om Siri på iOS-enheten, Mac, Apple TV eller HomePod.

Hvis du begynner å lytte til en episode i Podkaster-appen på én Apple-enhet, kan du høre resten av episoden på en annen. Finn ut mer om synkronisering av podkaster.

2. Hvis du vil strømme programmer med mobildata på iOS-enheten, må du sørge for at Mobildata er aktivert i Innstillinger > Mobilnett > Podkaster.

Spill av alle nye episoder av ett program

Åpne Podkaster-appen på iOS-enheten din, trykk på  Lytt nå nederst på skjermen og trykk på serien du vil lytte til. Når den nyeste episoden er ferdig, vil episoder av programmet som du har lastet ned i biblioteket ditt, men ikke hørt ennå, spilles av automatisk.

Velg  Podkaster fra menyen øverst til venstre i iTunes på Mac eller PC, og klikk på Bibliotek. Hvis du vil høre på uspilte episoder av et program, dobbeltklikker du på programmet du vil lytte til på den midterste kolonnen.

Åpne Podkaster-appen på Apple TV, og velg Bibliotek. Velg programmet du vil lytte til, og velg den nyeste uspilte episoden. Når den nyeste episoden er ferdig, vil episoder av programmet som du har lastet ned i biblioteket ditt, men ikke hørt ennå, spilles av automatisk.

Sett episoder fra flere programmer i kø

På iOS-enheten:

1. Åpne Podkaster-appen.
  2. Mens du lytter til en episode, kan du finne den neste episoden du vil lytte til.
  3. Bruk 3D Touch på navnet til episoden og trykk på Spill av neste  for å legge den til i Neste-køen.

Hvis du vil legge til flere episoder i Neste-køen, følger du fremgangsmåten, men trykker på Spill senere. Episoden legges til sist i køen.

Du kan også begynne å lytte til en episode i Podkaster-appen på én Apple-enhet, og høre resten av episoden på en annen. Finn ut mer om synkronisering av podkaster.

Tilpass avspillingsinnstillinger

Trykk eller sveip opp på avspilleren nederst på skjermen i Podkaster-appen på iOS-enheten for å åpne Spilles nå-skjermen.

Fra Spilles nå-skjermen har du følgende muligheter:

• Trykk på  eller  for å hoppe tilbake eller frem 15 sekunder.
  • Trykk på  for å endre avspillingshastigheten. Du kan endre avspillingshastigheten til 1 1/2x (litt raskere), 2x (raskt), 1/2x (litt langsommere) eller tilbake til 1x (normal hastighet).
  • Trykk på  for å bruke AirPlay til å strømme episoden til en annen enhet.

Sveip opp for å finne flere funksjoner:

• Trykk på , og velg når du vil at avspillingen skal slutte.
  • Trykk på Vis ved siden av Episodeinfo for å lese en beskrivelse av episoden.
  • Hvis du har episoder i Neste-køen, ser du disse under Neste.

Velg  Podkaster fra menyen øverst til venstre i iTunes på Mac eller PC, og klikk på Bibliotek. Klikk på  øverst til høyre i iTunes-vinduet for å endre avspillingsinnstillingene.

Åpne Podkaster-appen på Apple TV, og velg Bibliotek. Velg programmet du ønsker å endre innstillingene til, og rull til nederst på siden til listen over uspilte episoder. Deretter velger du Podkastinnstillinger.

Last ned episoder og lytt i frakoblet modus

Hvis du vil lytte til en episode når du ikke er koblet til Wi-Fi eller Internett, kan du laste den ned.

Trykk på Bibliotek  nederst på skjermen på iOS-enheten din, trykk på serien med episoden du vil laste ned, og trykk på  til høyre for episodens navn. Hvis du ikke ser , er episoden allerede lastet ned på enheten din.3

Klikk på  til høyre for en spesifikk episode i iTunes på Mac eller PC.

Du kan bare strømme episoder på Apple TV.

3 Hvis du ikke ser episoden på Mine episoder-listen, blar du deg ned til bunnen av listen og trykker på Tilgjengelige episoder. Finn episoden du vil laste ned, trykk på og deretter på . Du kan også laste ned episoder fra serier i Naviger-fanen: Finn episoden, trykk på og deretter på .

Last ned podkaster med mobildata

Gå til Innstillinger > Podkaster på iOS-enheten og slå av «Last kun ned over Wi-Fi». Maksimal nedlastingsstørrelse er 100 MB per episode.

Avslutt abonnement eller slett

Episoder slettes automatisk 24 timer etter de ble avspilt. Du kan avslutte abonnementer på podkaster eller slette enkeltepisoder.

Avslutt abonnement

Gå til Bibliotek på iOS-enheten og finn serien du vil avslutte abonnementet for. Trykk på serien for å åpne informasjonssiden, trykk på  og deretter på Avslutt abonnement. Ingen nye episoder blir lastet ned til enheten.

Slett en bestemt episode

Gå til Bibliotek og finn programmet med episoden du vil slette. Trykk på programmet for å åpne informasjonssiden, sveip til venstre på episoden og trykk på Slett.

Når du avslutter et abonnement på et program, slettes ikke episoder i biblioteket eller episoder som du har lastet ned til enheten for å lytte til i frakoblet modus. Hvis du vil avslutte abonnementet og slette alle episodene fra biblioteket og enheten, trykker du på  og deretter på «Slett fra bibliotek».

Valget om å avslutte abonnementet vises ikke hvis du har sluttet å lytte til et program.

I iTunes på Mac eller PC:

• Hvis du vil avslutte abonnementet, klikker du på  til høyre for programtittelen og velger Avslutt abonnement.
  • Hvis du vil slette en spesifikk episode, høyreklikker eller Kontroll-klikker du på episoden og velger «Slett fra bibliotek».

På Apple TV

Hvis du vil avslutte abonnementet, ruller du ned til bunnen av listen over uspilte episoder og velger Podkastinnstillinger. Under Program velger du Abonnerer for å avslutte abonnement.

Finn ut mer

Publiseringsdato: Tue May 15 21:24:36 GMT 2018