Lytt med Apple Podcasts

Oppdag og abonner på lydhistorier som underholder, informerer og inspirerer i Apple Podcasts på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Apple TV, iPhone og iPad.

Symbol for Podkaster-appen

Bla gjennom kostnadsfrie episoder og programmer om emner som dekker alt fra komedie og vitenskap til nyheter og politikk i Apple Podcasts på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Finn ut mer om Apple Podcasts

Naviger i Apple Podcasts ved hjelp av fanene nederst på skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch. Dra ned på Siri Remote eller Apple TV Remote på Apple TV for å se navigasjonsmenyen.

Lytt nå

Lytt nå

I denne fanen finner du nye episoder og episoder du ikke har lyttet til, fra programmene du abonnerer på, samt episoder du nylig har lagt til. Trykk på et program for å lytte. Når den nyeste episoden er ferdig, vil episoder av programmet som du har lastet ned i biblioteket ditt, men ikke hørt ennå, spilles av automatisk. Du får også se programmer vi tror du vil like, og programmer du nylig har lyttet til.

Bibliotek

Bibliotek

Se alle programmene og episodene du har lagt til i biblioteket ditt – selv om du ikke abonnerer på dem. Trykk på Nedlastede episoder for å bare se podkastene du har lastet ned, og lytte til dem uten internett-tilgang.1

Du kan opprette en tilpasset stasjon eller legge til en podkast som du har abonnert på, via et nettsted. Trykk på Rediger øverst til høyre og deretter på Ny stasjon eller Legg til en podkast via URL.

1. Du kan ikke laste ned objekter på Apple TV, men du kan bruke Wi-Fi til å strømme innholdet ditt.

Navigering

Navigering

Se hva som er nytt og mest populært i denne fanen. Trykk på en episode for å begynne å lytte eller på Legg til for å legge den til i biblioteket ditt, slik at du kan lytte til den senere.

Søk

Søk

Bruk denne fanen til å søke etter spesifikke episoder, programmer, leverandører eller emner. Trykk på søkefeltet, og trykk på Alle podkaster eller Biblioteket ditt for å bytte mellom å søke i hele Apple Podcasts-katalogen eller bare i biblioteket ditt.

Lytt til programmer

Når du spiller av episoder i Apple Podcasts på iOS-enheten din, vises en avspiller nederst på skjermen. Trykk på avspilleren for å åpne Spilles nå-skjermen2, som viser alle avspillingskontrollene.

2. Spilles nå vises nederst til høyre på iPad i portrettvisning. Åpne Apple Podcasts på Apple TV, og sveip ned på Siri Remote eller Apple TV Remote for å se Spilles nå i menyen øverst.

iPhone med Spilles nå åpen, som ruller ned for å vise Dvale-knappen, Del-knappen, episodeinfo og Neste.

Styr avspillingen

Fra Spilles nå kan du gjøre følgende:

• Kontrollere volumet.
  • Spille av og sette episoder på pause.
  • Trykk på Spol tilbake 15 sekunder Spol tilbake 15 sekunder-knappen eller Spol framover 30 sekunder Spol framover 30 sekunder-knappen for å hoppe gjennom en episode.
  • Trykk på avspillingshastighet-symbolet Avspillingshastighet-knappen for å endre avspillingshastigheten.
  • På iPhone, iPad og iPod touch kan du også trykke på avspillingsmål Avspillingsmålfor å endre hvilken enhet lyden skal spilles av på.
  • Sveip oppover og se episodeinformasjon og en liste over episodene som skal spilles av etterpå. Her kan du også trykke på Dvaleinnstilling for å stoppe avspillingen av en podkast etter en angitt periode.

For å lukke fullskjerm trykker du på lukk knappen Lukk Spilles nå-skjermen eller sveiper ned fra toppen av avspilleren.

Abonner på programmer

1. Finn et program du liker i Apple Podcasts.
  2. Trykk på det for å vise informasjonssiden til programmet.
  3. Trykk på Abonner. Nå lastes nye episoder automatisk ned3 gratis, og du får en varsling4 når de blir tilgjengelige.

Hvis du slutter å lytte til et program i en periode, kan Apple Podcasts sette abonnementet på pause. Programmene og nedlastede episoder blir fortsatt værende i biblioteket, men nye episoder blir kanskje ikke oppdatert. Du må abonnere på nytt for å få nye episoder igjen.

Slik slutter du å abonnere på et program:

1. Trykk på programmet for å gå til informasjonssiden.
  2. Trykk på mer Mer-knappen.
  3. Trykk på Avslutt abonnement. Ingen nye episoder lastes ned til enheten din, men episodene som allerede er lagt til i biblioteket, blir ikke slettet.

3. Hvis du vil slå av automatiske nedlastinger på iOS-enheten, går du til Innstillinger >Podkaster > Last ned episoder og velger Av.

4. For å redigere varsler går du til Lytt nå-fanen og trykker på varselinnstillinger-symboletVarselinnstillinger-knappen.

Flere måter å lytte til Apple Podcasts på

Kontroller appen med fingrene – eller stemmen. Spør Siri «Hva kan jeg gjøre?» for å finne ut mer om Siri-kommandoer for podkaster og lyd. Du kan også:

Podkaster-appen som viser episoder som du kan laste ned.

Last ned eller slett episoder

Slik kan du lytte når du er frakoblet:

1. Finn en episode i biblioteket eller bla gjennom.
  2. Trykk på last nedLast ned  ved siden av navnet til episoden. Eller hvis du ser legg til-symboletLegg til, trykker du på det, og deretter trykker du på last nedLast ned.

Hvis du ikke ser last nedLast ned, er episoden allerede lastet ned på enheten din.5

Episoder slettes automatisk 24 timer etter at du har spilt av dem, eller du kan slette dem manuelt:

1. Finn programmet i biblioteket.
  2. Trykk på programmet for å vise informasjonssiden.
  3. Sveip til venstre på episoden.
  4. Trykk på Slett.6

Hvis du vil markere en episode som avspilt for å fjerne den fra køen, gjør du følgende:

1. Gå til Lytt nå-fanen.
  2. Finn episoden du ønsker å fjerne.
  3. Trykk lenge på den, og trykk deretter på Merk som avspilt.

5. Du kan bare strømme episoder på Apple TV.

6. Hvis du vil slette en spesifikk episode fra iTunes, høyreklikker eller Kontroll-klikker du på episoden og velger «Slett fra bibliotek».

Endre innstillingene

Gå til Innstillinger > Podkaster på iOS-enheten din. Her kan du justere disse innstillingene:

• Synkroniser Apple Podcasts: Hold Podkaster-biblioteket ditt synkronisert på alle enhetene dine. Sett en episode på pause på én enhet, og fortsett avspillingen på en annen enhet.
  • Kontinuerlig avspilling: Velg om neste episode av et program eller en stasjon skal spilles av automatisk når en episode er over.
  • Mobildata: Kontroller om Apple Podcasts kan strømme programmer når iPhone eller iPad bruker mobildata.
  • Last ned episoder: Velg om nye episoder eller episoder som ikke er avspilt, skal lastes ned til enheten.

På produktsiden til en podkast kan du også angi spesifikke innstillinger for programmet ved å trykke på mer Mer-knappen og deretter trykke på innstillinger Innstillinger-knappen.