Abonner på og lytt til programmer i Podkaster-appen

Bruk Podkaster-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV til å gjøre flotte oppdagelser.

Apple TV, iPhone og iPad.

Symbol for Podkaster-appen

Bla gjennom gratis episoder og programmer om emner som dekker alt fra komedie og vitenskap til nyheter og politikk i Podkaster-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Utforsk Podkaster-appen

Naviger i Podkaster-appen ved hjelp av fanene nederst på skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Dra ned på Siri Remote eller Apple TV Remote på Apple TV for å se navigasjonsmenyen.

Lytt nå

Lytt nå

I denne fanen finner du nye episoder og episoder du ikke har lyttet til, fra programmene du abonnerer på, samt episoder du nylig har lagt til. Trykk på et program for å lytte. Når den nyeste episoden er ferdig, vil episoder av programmet som du har lastet ned i biblioteket ditt, men ikke hørt ennå, spilles av automatisk.

Du får også se programmer vi tror du vil like, og programmer du nylig har lyttet til.

Bibliotek

Bibliotek

Se alle programmene og episodene du har lagt til i biblioteket ditt – selv om du ikke abonnerer på dem. Trykk på Nedlastede episoder for å bare se podkastene du har lastet ned, og lytte til dem uten Internett-tilgang.1

Du kan opprette en tilpasset stasjon eller legge til en podkast som du har abonnert på via et nettsted. Trykk på Rediger øverst til høyre og deretter på Ny stasjon eller Legg til en podkast via URL.

1. Du kan ikke laste ned objekter på Apple TV, men du kan bruke Wi-Fi til å strømme innholdet ditt.

Navigering

Navigering

Se hva som er nytt og mest populært i denne fanen. Trykk på en episode for å begynne å lytte og på Legg til for å legge den til i biblioteket ditt, slik at du kan lytte til den senere.

Søk

Søk

Bruk denne fanen til å søke etter spesifikke episoder, programmer, leverandører eller emner. Trykk på søkefeltet, og trykk på Alle podkaster eller Biblioteket ditt for å bytte mellom å søke i hele Apple Podkaster-katalogen eller bare i biblioteket ditt.

iPhone med Podkaster-appen åpen på siden for The Science of Happiness-podkasten

Abonner på programmer

Når du finner et program du liker, trykker du på det for å gå til informasjonssiden til programmet, og deretter trykker du på Abonner-knappen. Når du abonnerer, lastes nye episoder automatisk ned2 når de blir tilgjengelige – helt kostnadsfritt.

Du varsles når nye episoder blir tilgjengelige. Hvis du vil kontrollere programmene du mottar varslinger for, trykker du på Varslingsinnstillinger-knappen i Lytt nå-fanen.

Hvis du vil avslutte abonnementet på et program, trykker du på det aktuelle programmet for å gå informasjonssiden, trykker på Mer-knappen og deretter på Avslutt abonnement-knappen. Ingen nye episoder lastes ned til enheten din, men episodene som allerede er lagt til i biblioteket, blir ikke slettet.

Apple Podcasts kan sette abonnementet ditt på pause hvis du slutter å lytte til et program. Programmene og nedlastede episoder blir fortsatt værende i biblioteket, men nye episoder blir kanskje ikke oppdatert. Du må abonnere på nytt for å få nye episoder igjen.

2. Hvis du vil slå av automatiske nedlastinger på iOS-enheten, går du til Innstillinger >Podkaster > Last ned episoder og velger Av.

Lytt til programmer

Når du spiller av episoder i Podkaster-appen på iOS-enheten din, vises en avspiller nederst på skjermen. Trykk på avspilleren for å åpne Spilles nå3 og få tilgang til alle avspillingskontrollene.

3. Spilles nå vises nederst til høyre på iPad i portrettmodus. Åpne Musikk-appen på Apple TV, og sveip ned på Siri Remote eller Apple TV Remote for å se Spilles nå i menyen øverst.

iPhone med Spilles nå åpen, som ruller ned for å vise Dvale-knappen, Del-knappen, episodeinfo og Neste.

Styr avspillingen

I Spilles nå kan du styre volumet, spille av og sette episoder på pause, hoppe 15 sekunder bakover eller 30 sekunder fremover i episoder og endre avspillingshastigheten med Avspillingshastighet-knappen. På iPhone, iPad og iPod touch kan du også trykke på Avspillingsmål for å endre hvilken enhet lyden spilles av på.

Sveip oppover i Spilles nå for å se episodeinformasjon og en liste over episodene som skal spilles av etterpå. Her kan du også trykke på Dvaleinnstilling-knappen for å stoppe avspillingen av en podkast etter en angitt periode. For å lukke Spilles nå trykker du på knappen Lukk Spilles nå-skjermen eller sveiper ned fra toppen av avspilleren.

Flere måter å lytte til Apple Podkaster på

Kontroller appen med fingrene – eller stemmen. Spør Siri «Hva kan jeg gjøre?» for å finne ut mer om Siri-kommandoer for podkaster og lyd. Du kan også:

Podkaster-appen som viser episoder som du kan laste ned.

Last ned eller slett episoder

Hvis du vil lytte til en episode når du ikke er koblet til Wi-Fi eller Internett, kan du laste den ned. Finn en episode i biblioteket ditt eller via Naviger, og trykk deretter på Last ned til høyre for navnet på episoden. Du må kanskje trykke på Legg til for å legge til episoden i biblioteket ditt først. Hvis du ikke ser Last ned, er episoden allerede lastet ned på enheten din.4

Episoder slettes automatisk 24 timer etter at du har spilt dem av.

Hvis du vil slette en episode, finner du programmet i biblioteket ditt, trykker på programmet for å se informasjonssiden, sveiper til venstre på episoden og trykker deretter på Slett.5

4. Du kan bare strømme episoder på Apple TV.

5. Hvis du vil slette en spesifikk episode fra iTunes, høyreklikker eller Kontroll-klikker du på episoden og velger «Slett fra bibliotek».

Endre innstillingene

Gå til Innstillinger > Podkaster på iOS-enheten din. Her kan du justere disse innstillingene:

• Synkroniser Podkaster: Hold Podkaster-biblioteket ditt synkronisert på alle enhetene dine. Sett en episode på pause på én enhet, og fortsett avspillingen på en annen enhet.
  • Kontinuerlig avspilling: Velg om neste episode av et program eller en stasjon skal spilles av automatisk når en episode er over.
  • Mobildata: Aktiver eller deaktiver Podkast-appens tillatelse til å strømme programmer mens iPhone eller iPad bruker mobildata.
  • Last ned episoder: Velg om nye episoder eller episoder som ikke er avspilt, skal lastes ned til enheten.

På produktsiden til en podkast kan du også angi spesifikke innstillinger for programmet ved å trykke på Mer-knappen og deretter trykke på Innstillinger-knappen Innstillinger.