Om Podkaster-appen

Bruk Podkaster-appen til å finne og lytte på favorittpodkastene dine.

Podkaster-appen er et bra sted for å finne, abonnere på og spille av favorittpodkastene dine på iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du ikke finner Podkaster-appen på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du ha fjernet den fra Hjem-skjermen. Søk etter Podkaster i App Store, og trykk deretter på  for å laste den ned til enheten din igjen.

Oppdag podkaster

Utforsk hundretusenvis av kostnadsfrie lyd- og videopodkaster ved å bla gjennom fanene Aktuelt eller Topplister. Du kan også søke etter tittel eller emne.

Aktuelle podkaster

Trykk på Aktuelt eller  for å bla gjennom en kuratert samling med podkaster, inkludert nye utgivelser. Trykk på Kategorier for å bla gjennom sjangre, inkludert kunst, næringsliv, komedie, med mer.

Bla gjennom Topplister

Trykk på Topplister eller  for å bla gjennom populære podkaster. Trykk på Kategorier for å bla gjennom sjangre.

Søk etter podkasttittel eller emne

For å finne en spesifikk podkast eller søke etter en podkast som passer interessene dine, trykker du på Søk eller  og begynner å skrive et podkastnavn eller et emne. Søkeresultater viser både programmer og enkeltepisoder.

Lytt til podkaster

Du kan strømme og laste ned podkaster hjemme eller på farten med iPhone, iPad eller iPod touch.

Strøm podkaster

Du kan strømme podkaster fra fanene Aktuelt eller Topplister uten å abonnere på dem. Trykk på en podkast for å gå til informasjonssiden, og trykk deretter på navnet på episoden. Trykk på Spill av for å strømme den over Wi-Fi eller mobil Internett-tilkobling.

Trykk på Mine podkaster eller  for å strømme podkaster du abonnerer på, og finn deretter podkasten du vil strømme. Trykk på den, og trykk deretter på episoden du vil lytte til.

For å strømme podkaster med mobildata, slår du på Mobildata i Innstillinger > Podkaster > Mobildata.

Kontroller podkaster

Når du spiller av en podkast, vises spilleren nederst på skjermen. Trykk eller sveip opp på spilleren nederst, for å se Spilles nå-skjermbildet og kontrollene.

Trykk på  for å endre avspillingshastigheten. Trykk igjen for å endre avspillingshastigheten til 1 1/2x, 2x eller 1/2x.

Trykk på  eller  for å hoppe frem eller tilbake 15 sekunder.

Du kan angi en dvaleinnstilling som hindrer at podkaster spilles kontinuerlig: Trykk på  og velg når du vil at avspilling skal stoppe.

Last ned podkaster for å lytte frakoblet

Trykk på  på informasjonssiden til en podkast for å laste den ned slik at du kan få tilgang til den når du ikke er tilkoblet Wi-Fi eller Internett.

For å laste ned podkaster med mobildata, går du til Innstillinger > Podkaster på iPhone, iPad eller iPod touch og slår av «Last kun ned over Wi-Fi». Maksimal nedlastingsstørrelse er 100 MB per episode.

Abonner på podkaster

Trykk på Abonner-knappen på informasjonssiden til podkasten for automatisk å få nye episoder kostnadsfritt etter hvert som de blir tilgjengelige.

Hvis du ikke lytter til eller går inn på et podkastabonnement på 15 dager, blir oppdateringene satt på pause. Når du går inn på abonnementssiden igjen, vil den oppdateres.

Abonner på podkaster fra nettet

Legg til podkaster du har funnet eller kjøpt på nettet til biblioteket ditt med RSS-feedens nettadresse som er oppgitt av skaperen av podkasten. Fra listen Mine podkaster  trykker du på  øverst til venstre, og så Legg til podkast. Skriv eller lim inn nettadressen til podkasten, og trykk deretter på Abonner. Podkasten vil da vises i listen Mine podkaster.

Mine podkaster

Trykk på fanen Mine podkaster  for å se nye episoder av podkaster du abonnerer på. Du kan slå på automatisk nedlasting ved å trykke på  på informasjonssiden til podkasten og velge fra menyen Last ned episoder.

Når du er ferdig med en nedlastet podkast, kan du lagre den eller fjerne den fra iPhone, iPad eller iPod touch. I delen «Avspilte episoder som skal slettes» sveiper du til venstre på podkasten du vil fjerne og trykker på Slett.

Legg episoder i kø med Neste

Du kan bruke Neste-funksjonen til å sette podkast-episoder i kø når som helst. Velg en podkast, trykk på , og trykk deretter på Legg til i Neste. Neste-episoder lar deg spille flere timer med innhold uavbrutt uten å åpne Podkaster-appen.

Du kan også konfigurere en stasjon eller opprette en egendefinert spilleliste med podkast-episoder.

Organiser podkaster med stasjoner

Stasjoner er smarte spillelister som automatisk oppdateres med de nyeste episodene fra favorittpodkastene dine. Når du har valgt podkaster for en egendefinert stasjon, kan du endre innstillingene slik at den kun inneholder et visst antall episoder, lyd- eller videopodkaster eller uspilte episoder. Du kan også stille inn avspillingsrekkefølgen og gruppere visse episoder fra samme podkast.

Slik oppretter du en stasjon:

1. Fra Mine podkaster  trykker du på
  2. Velg Legg til stasjon.
  3. Skriv inn et navn på stasjonen og trykk på lagre.
  4. Fra listen over podkaster du abonnerer på, trykker du på en podkast for å legge den til i stasjonen.
  5. Trykk på Stasjonsinnstillinger.
  6. Gå gjennom og oppdater innstillingene for å personalisere stasjonen din.
  7. Trykk på Ferdig. Stasjonen din vises på toppen av siden Mine podkaster.

Synkroniser podkaster

Som standard vil Podkaster-appen synkronisere abonnementer, stasjoner og avspillingsposisjon mellom iPhone, iPad eller iPod touch.

Når du synkroniserer podkastabonnementer, vil den nyeste episoden av hver podkast du abonnerer på vises på alle enhetene dine. Hvis du avslutter abonnementet på en podkast fra én enhet, vil abonnementet også stoppe på alle de andre enhetene dine.

Når du oppretter en egendefinert stasjon på én av enhetene dine, vil den også vises på de andre enhetene dine. Innstillingene til stasjonen vil også synkroniseres. Og hvis du sletter en stasjon, vil den også bli slettet fra de andre enhetene dine.

Podkaster husker avspillingsposisjonen din, så du kan begynne å lytte til en podkast på iPhone, sette den på pause når du kommer hjem, og fortsette der du slapp på en annen enhet.

Slik stopper du synkronisering av podkaster på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > Podkaster.
  2. Slå av Synkroniser podkaster under Podkastinnstillinger.

Slett podkaster

Du kan avslutte abonnementer på podkaster eller fjerne enkeltepisoder fra Podkaster-appen.

Avslutte abonnement på en podkast

Finn podkasten du ønsker å avslutte abonnementet for, på fanen Mine podkaster. Sveip til venstre på podkasttittelen, og trykk på Slett.

Slett en bestemt episode

Finn episoden du vil slette. Sveip til venstre på episoden, og trykk på Slett.