Lyd- og MIDI-oppsett: Slik tester du MIDI-funksjonalitet

Lyd- og MIDI-oppsettsprogrammet (i Verktøy-mappen) er et veldig hendig verktøy for signalflytproblemløsing i MIDI-oppsettet ditt. Slik bruker du programmet for å teste MIDI-funksjonaliteten i systemet ditt:

1. Åpne programmet Lyd- og MIDI-oppsett.
  2. Klikk på MIDI-enheter-fanen.
  3. Klikk på Test oppsett-knappen – knappen blir blå og markøren endres til noter. Når Test oppsett er aktivert, kan du teste utdataportene på MIDI-oppsettet ditt og de tilkoblede MIDI-kontrollerne.
  4. For å teste MIDI ut-porten på et MIDI-grensesnitt, klikker du på utdataporten (trekanten som er opp-ned) på det tilhørende ikonet i konfigurasjonsvinduet for Lyd- og MIDI-oppsett. Utdataportikonet blir rødt, og Lyd- og MIDI-oppsett sender MIDI-data til enhetens fysiske MIDI-port.

5. Hvis MIDI-grensesnittet ditt har statuslys som indikerer dataoverføring, skal lyset for porten som du klikket på i Lyd- og MIDI-oppsett, aktiveres. Hvis en ekstern MIDI-enhet koblet til den aktuelle MIDI-porten er korrekt tilkoblet forsterkersystemet ditt, skal det også komme lyd fra den.
  6. Hvis du har andre eksterne MIDI-enheter i konfigurasjonen din for Lyd- og MIDI-oppsett, kan du teste dem ved å klikke på det tilhørende ikonet i Lyd og MIDI-oppsettvinduet. Ikonet for utdataporten på det tilkoblede MIDI-grensesnittet blir rødt i Lyd- og MIDI-oppsett, og data sendes, på samme måte som når du klikker direkte på en port (som beskrevet ovenfor).

7. Når Test oppsett-knappen er aktivert, kan du også teste MIDI-inndata. Spill på en kontroller som er tilkoblet grensesnittet ditt. Det tilhørende MIDI-inndataportikonet (trekanten) i konfigurasjonsvinduet for Lyd- og MIDI-oppsett blir rødt.

Hvis MIDI-grensesnittet ditt ikke reagerer når du kjører disse testene, må du kontrollere at du har installert en driver som er kompatibel med OS X-versjonen din. Du kan finne mer informasjon om MIDI-grensesnittet på produsentens nettsted.

Hvis statuslysene på MIDI-grensesnittet ditt slås på under testene, men det ikke kommer lyd fra de tilkoblede MIDI-modulene, må du sjekke at MIDI-ledningene er korrekt tilkoblet (MIDI ut fra grensesnittet til MIDI inn på modulen) og at MIDI-ledningene fungerer som de skal. Neste trinn er å sjekke at lydutdataene fra modulene dine er korrekt koblet til en mikser eller et annet passende forsterkersystem. Hvis modulen din har en hodetelefonutgang, kan du bruke hodetelefoner for å sjekke om det er lyd.

Når du har fullført testene, klikker du på Test oppsett-knappen igjen. Den blir hvit. Dette indikerer at Lyd- og MIDI-oppsett ikke lenger er i testmodus.