Finne og fjerne dupliserte objekter i iTunes-biblioteket

Les om hvordan du finner og fjerner alle objekter som vises mer enn én gang i biblioteket på Mac-maskinen eller PC-en.

Finne duplikater

Følg denne framgangsmåten for å finne ut om du har dupliserte objekter:

1. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  2. Klikk på Bibliotek-fanen og klikk deretter på Sanger fra sidepanelet på venstre side av iTunes-vinduet.
  3. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Fil > Bibliotek > Vis duplikater.
  4. Sorter etter navn eller artist for å gruppere objektene. Bruk deretter andre kolonner til å finne ut hvilke duplikater du vil fjerne.

Samsvar er basert på sangtittel og artist. Hvis du har flere versjoner av samme sang (for eksempel konsert- og studioversjoner eller versjoner fra forskjellige album), holder du Alt- eller Tilvalg-tasten (Mac) eller Skift-tasten (Windows) nede og velger Fil > Bibliotek > Vis eksakte duplikater. Da vises bare dupliserte sanger som har samme tittel, artist og album.

Informasjonen i de andre kolonnene, som Tid, Utgivelsesdato og Sjanger, kan også hjelpe deg med å finne ut hvilke objekter du vil beholde og hvilke som skal fjernes. Avspillinger-kolonnen viser for eksempel hvilken versjon av sangen du har lyttet til flest ganger. Hvis du har aktivert iCloud-musikkbibliotek, vil du kanskje bruke kolonnen iCloud-status eller Type som en hjelp til å velge.

Slette duplikater

Følg denne framgangsmåten for å fjerne dupliserte objekter fra biblioteket:

1. Marker duplikatet du vil slette.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Låt > Slette.
  3. Klikk på Ferdig når du er ferdig med å slette duplikater fra biblioteket.