Unngå bildefastbrenning på LCD-skjermer fra Apple

På enkelte LCD-skjermer fra Apple kan et bilde brennes inn hvis du lar et uendret bilde stå for lenge på skjermen (for eksempel en påloggingsskjerm eller skrivebordet), og vises svakt på skjermen selv når bildet endres. Dette kalles «fastbrenning».

Du kan forhindre bildefastbrenning ved å bruke Strømsparing-funksjonen for dvale til å slå av skjermen når den ikke brukes. Eventuelt kan du bruke en skjermsparer for å sørge for at et statisk bilde ikke vises på skjermen i lengre perioder. Strømsparing-funksjonen for dvale er veldig hendig fordi bakbelysningen slås av under lengre perioder med inaktivitet, noe som kan forlenge levetiden.

Hvis bildefastbrenning skulle oppstå, kan du vanligvis bli kvitt fastbrenningen med denne fremgangsmåten:

Første må du midlertidig angi Strømsparing-innstillingen til å aldri gå i dvale. Deretter viser du et helhvitt mønster på hele skjermen like lenge som det fastbrente bildet ble vist på skjermen. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

1. Opprett en helhvit grafikk i et grafikkprogram som Graphic Converter eller Photoshop, og lagre den som en JPEG-fil.

2. Bruk dette som bildet som skjermsparer.

3. Skru ned lysstyrken på skjermen (men ikke slå den av) for å bevare levetiden til bakgrunnsbelysningen.

4. Kontroller at det fastbrente bildet er borte.

5. Hvis det er nødvendig, gjentar du prosessen til det fastbrente bildet er borte.

6. Gjenopprett Strømsparing-innstillingene.

Følg denne fremgangsmåten for å lage en helhvit grafikk:

1. Åpne grafikkprogrammet.

2. Opprett en ny grafikkfil.

3. Bruk oppløsningen på skjermen (i piksler) som høyden og bredden på den nye grafikken.

4. Lagre den nye grafikken, og velg «JPEG» som format.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.