Sende App Store og iTunes-gaver via e-post

Gjennom App Store, iTunes Store og Apple Books kan du gi bort penger som butikkreditt, bøker, lydbøker, musikk, filmer, TV-programmer eller apper.Finn ut hvordan du sender eller løser inn en gave.

Se en app eller en annen artikkel i App Store, iTunes Store eller Apple Books som en venn eller et familiemedlem kan like? Du kan kjøpe det for dem ved å bruke den registrerte betalingsmetoden på Apple-ID-en din. Finn ut mer om hvordan du legger til en betalingsmetode hvis du ikke har en som er registrert. Du kan også sende noen penger som butikkreditt til å kjøpe noe fra App Store, iTunes Store eller Apple Books.

For å sende App Store og iTunes-gaver1 trenger du følgende:

Mottakeren av gaven må ha en Apple-ID i samme land eller region som du har. Du kan for eksempel ikke sende en App Store- og iTunes-gave på 25 USD fra USA til en venn som bor i Norge.

1. Muligheten til å sende App Store og iTunes-gaver er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan gi bort beløp eller objekter.

iPhone med Send en gave åpen i App Store-appen, med en melding som sier Gratulerer med dagen.

Gi bort et beløp

1. Åpne App Store-appen.
  2. Trykk på I dag, og trykk deretter på bildet ellerProfil-symbolet øverst til høyre. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  3. Trykk på «Send gavekort med e-post.»
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  5. Trykk på beløpet du vil gi, eller trykk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  7. Trykk på Neste øverst til høyre.
  8. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  9. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

iPhone med Send en gave-siden åpen i iTunes Store, med en melding som sier Har du sett denne? Jeg tror du vil like den.

Gi en app eller et annet objekt i gave

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller Books-appen. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Finn varen du vil gi. Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.
  3. Trykk på Mer-knappen øverst til høyre på produktsiden i appen i App Store, og trykk deretter på Gi appen i gave Gave-knappen. Trykk på Del-knappen i iTunes Store, og trykk deretter på Gave Gave-knappen.Trykk på Gave Gave-knappen i Books-appen.
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  5. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  6. Trykk på Neste øverst til høyre.
  7. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  8. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Du kan ikke gi bort enkeltsanger fra en iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du vil gi en enkeltsang, bruker du iTunes på Mac eller PC.

På Mac eller PC

Du kan gi bort beløp eller objekter. På Mac kan du gi bort gaveartikler eller bøker fra iTunes Store eller fra Apple Books. På PC kan du gi bort gaveartikler i iTunes Store. Du kan ikke gi bort apper fra Mac eller PC.

Gi bort et beløp

1. Åpne iTunes eller iBooks, og klikk deretter på Store eller Book Store. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Klikk på Send gave under Snarveier til høyre i iTunes eller Books.
  3. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  4. Legg til en melding.
  5. Klikk på beløpet du vil gi, eller klikk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
     Siden for App Store- og iTunes-gaver med en melding som sier Gratulerer med dagen, og et beløp på 30 USD.
  7. Klikk på Neste nederst til venstre.
  8. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  9. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte gaven. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    Siden for Bekreft gaven, som viser beløp, melding, dato for sending av gaven og e-postadressen til sender og mottaker.

Gi bort et objekt

1. Åpne iTunes eller Books. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Finn objektet du vil gi bort. Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.
  3. Klikk på pilen til høyre for prisen på objektet Vis menyknappen for delingsalternativer.
    Et album i iTunes Store med en pil ved siden av prisen på albumet.
  4. Velg Gi [objekttype] som gave.
  5. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  6. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
    Siden for App Store og iTunes-gaver med et merket album, og en melding som sier Tenkte kanskje at du ville like dette. Kos deg!
  8. Klikk på Neste nederst til venstre.
  9. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  10. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte kjøpet av gaven. Du blir kanskje bedt om å logge deg på med Apple-ID-en din.
    Siden for Bekreft gaven, som viser navnet på albumet, pris, og e-postadressen til sender og mottaker.

Løse inn eller sende en gave på nytt

Når noen sender deg en gave, mottar du en e-post som varsler deg om det. I e-posten trykker eller klikker du på Løs inn. Objektet åpnes og begynner å lastes ned. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.

Hvis du sender en gave og mottakeren ikke får en e-post, kan du sende App Store- og iTunes-gaven på nytt. Du kan sende en gave på nytt så lenge mottakeren ikke har løst den inn. Før du sender på nytt må du dobbeltsjekke at e-postadressen til mottakeren er riktig stavet.

Kansellere en gave eller finne ut om en gave ble løst inn

Når mottakeren har løst inn en App Store og iTunes-gave, får du en e-post med emnelinjen «App Store og iTunes-gave til [e-postadresse].»

Hvis du vil kansellere en gave, kan du kontakte Apple-kundestøtten opptil to dager før planlagt levering.

Les mer

• Når du kjøper App Store og iTunes-gaver, belastes de med betalingsmåten du har lagret for Apple-ID-en din, selv om du har butikkreditt tilgjengelig. Du kan ikke kjøpe en App Store og iTunes-gave med butikkreditt.
  • Hvis du bruker Familiedeling og Spør om kjøp er slått på for kontoen din, kan du ikke kjøpe gaver.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.