Send App Store- og iTunes-gaver

Gjennom App Store, iTunes Store og iBooks Store kan du gi bort penger som butikkreditt, bøker, lydbøker, musikk, filmer, TV-programmer eller apper.

Hvis du ser en app eller et annet objekt i App Store, iTunes Store eller iBooks Store som en venn eller et familiemedlem vil ha, kan du kjøpe det for dem med betalingsmåten du har lagret for Apple-ID-en din. Du kan også sende noen penger som butikkreditt til å kjøpe noe fra App Store, iTunes Store eller iBooks Store.

For å sende App Store- og iTunes-gaver trenger du

Mottakeren av gaven må ha en Apple-ID i samme land eller region som du har. Du kan for eksempel ikke sende en App Store- og iTunes-gave på 25 USD fra USA til en venn som bor i Norge.

Når du kjøper App Store- og iTunes-gaver, belastes de med betalingsmåten du har lagret for Apple-ID-en din, selv om du har butikkreditt tilgjengelig. Les om hvordan du legger til en betalingsmåte hvis du ikke har lagret en.

Muligheten til å sende App Store- og iTunes-gaver er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan gi bort beløp eller objekter.

Gi bort et beløp

1. Åpne App Store-appen.
  2. Trykk på I dag, og trykk deretter på bildet ditt eller profilsymbolet blå sirkel med blå person på hvit bakgrunn øverst til høyre. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  3. Trykk på «Send gavekort med e-post.»
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  5. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  6. Trykk på beløpet du vil gi, eller trykk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  8. Trykk på Neste øverst til høyre.
  9. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  10. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Gi en app eller et annet objekt i gave

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller iBooks-appen. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Finn varen du vil gi. Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.
  3. I App Store trykker du på blå sirkel med tre hvite horisontale prikker øverst til høyre på appens produktside. I iTunes Store eller iBooks Store trykker du på Del-symbolet blå boks med blå pil som peker opp øverst til høyre på siden til objektet.
  4. Trykk på Gave  .
  5. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  6. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  8. Trykk på Neste øverst til høyre.
  9. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  10. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Du kan ikke gi bort enkeltsanger fra en iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du vil gi en enkeltsang, bruker du iTunes på Mac eller PC.

På Mac eller PC

Du kan gi bort beløp eller objekter. Du kan ikke gi bort apper fra Mac eller PC.

Gi bort et beløp

1. Åpne iTunes eller iBooks og klikk så på Store eller iBooks Store. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Under Snarveier til høyre i iTunes eller iBooks klikker du på Send gave.
  3. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  4. Legg til en melding.
  5. Klikk på beløpet du vil gi, eller klikk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  7. Klikk på Neste nederst til venstre.
  8. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  9. Bekreft gaven ved å klikke på Kjøp gave. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.

Gi bort et objekt

1. Åpne iTunes eller iBooks. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Finn objektet du vil gi bort. Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.
  3. Klikk på pilen til høyre for varens pris .
  4. Velg Gi [objekttype] som gave.
  5. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  6. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  8. Klikk på Neste nederst til venstre.
  9. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  10. Bekreft gavekjøpet ved å klikke på Kjøp gave. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.

Løse inn eller sende en gave på nytt

Når noen sender deg en gave, mottar du en e-post som varsler deg om det. I e-posten trykker eller klikker du på Løs inn. Objektet åpnes og begynner å lastes ned. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.

Hvis du sender en gave og mottakeren ikke får en e-post, kan du sende App Store- og iTunes-gaven på nytt. Du kan sende en gave på nytt så lenge mottakeren ikke har løst den inn. Før du sender på nytt må du dobbeltsjekke at e-postadressen til mottakeren er riktig stavet.

Les mer

• Når mottakeren har løst inn en App Store- og iTunes-gave, får senderen en e-post med emnelinjen «iTunes-gave for [e-postadresse].»
  • Du kan ikke kjøpe en App Store- og iTunes-gave med butikkreditt.
  • Du kan ikke gi kostnadsfrie apper eller andre objekter i gave.
  • Hvis du bruker Familiedeling og Spør om kjøp er slått på for kontoen din, kan du ikke kjøpe gaver.
  • Hvis du vil kansellere en gave, kan du kontakte Apple-kundestøtten opptil to dager før planlagt levering.
  • Les om hvordan du sender en App Store- og iTunes-gave på nytt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.