Send App Store- og iTunes-gaver

Gjennom App Store, iTunes Store og Apple Books kan du gi bort apper, musikk, filmer, TV-programmer, bøker, lydbøker eller penger som Apple-ID-kreditt.

Hvis du finner et objekt i App Store, iTunes Store eller Apple Books som du vil sende til en venn eller et familiemedlem, kan du gi det til dem i gave. Bare pass på at du er logget på med Apple-ID-en din og at du har registrert en betalingsmåte.Du kan også sende noen penger som Apple-ID-kreditt slik at de kan kjøpe noe fra App Store, iTunes Store eller Apple Books, abonnere på Apple Music eller få iCloud-lagring.

For å sende App Store og iTunes-gaver2 trenger du følgende:

Mottakeren av gaven må ha en Apple-ID i samme land eller region som du har. Du kan for eksempel ikke sende en App Store- og iTunes-gave på 25 USD fra USA til en venn som bor i Norge.

1. Finn ut mer om hvordan du legger til en betalingsmetode hvis du ikke har en som er registrert.

2. Muligheten til å sende App Store og iTunes-gaver er ikke tilgjengelig i alle land og regioner. Tilgjengelighet i butikk varierer også etter land og region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

Gi en app eller et annet objekt i gave

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller Books-appen. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Finn objektet du vil gi bort. (Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.)
  3. Finn og trykk på Gaver-knappen:
    • I App Store trykker du på Mer-knappen  øverst til høyre på appens produktside, og deretter trykker du på Gi appen i gave .
    • I iTunes Store trykker du på Del-knappen , og deretter trykker du på Gave
    • I Books-appen trykker du på Gave .
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  5. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  6. Trykk på Neste øverst til høyre.
  7. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  8. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Du kan ikke gi bort enkeltsanger fra en iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du vil gi en enkeltsang, bruker du iTunes på Mac eller PC.

En iPhone med Send gave-siden åpnet i App Store-appen, med en melding som sier Gratulerer med dagen.

Gi Apple-ID-kreditt i gave

1. Åpne App Store-appen.
  2. Trykk på I dag, og trykk deretter på bildet ditt eller profil-knappen  øverst til høyre. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  3. Trykk på «Send gavekort med e-post.»
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  5. Trykk på beløpet du vil gi, eller trykk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  7. Trykk på Neste øverst til høyre.
  8. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  9. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Fra Mac eller PC

Du kan gi objekter eller Apple-ID-kreditt i gave.

På Mac kan du gi bort gaveartikler eller bøker fra iTunes Store eller fra Apple Books. På PC kan du gi bort gaveartikler i iTunes Store. Hvis du vil gi en app i gave, bruker du en iOS-enhet.

Gi bort et objekt

1. Åpne iTunes eller Apple Books. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I iTunes Store eller Book Store finner du objekter du vil gi i gave. (Du kan ikke gi et kostnadsfritt objekt i gave.)
  3. Klikk på pilen Vis menyknappen for delingsalternativer til høyre for prisen på objektet.
    Et album i iTunes Store med en pil ved siden av prisen på albumet.
  4. Velg Gi [objekttype] som gave.
  5. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  6. Legg til en melding, hvis du ønsker det.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
    Siden for App Store og iTunes-gaver med et merket album, og en melding som sier Tenkte kanskje at du ville like dette. Kos deg!
  8. Klikk på Neste nederst til venstre.
  9. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  10. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte kjøpet av gaven. Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID-en din.
    Siden for Bekreft gaven, som viser navnet på albumet, pris, og e-postadressen til sender og mottaker.

Gi Apple-ID-kreditt i gave

1. Åpne iTunes eller Books, og klikk deretter på Store eller Book Store. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. Klikk på Send gave under Snarveier til høyre i iTunes eller Books.
  3. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  4. Legg til en melding.
  5. Klikk på beløpet du vil gi, eller klikk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
     Siden for App Store- og iTunes-gaver med en melding som sier Gratulerer med dagen, og et beløp på 30 USD.
  7. Klikk på Neste nederst til venstre.
  8. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  9. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte gaven. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    Siden for Bekreft gaven, som viser beløp, melding, dato for sending av gaven og e-postadressen til sender og mottaker.

Løse inn eller sende en gave på nytt

Når du sender en gave til noen, får de en e-post med en varsling om dette. I e-posten kan de trykke eller klikke på Løs inn for å løse inn gaven. Objektet åpnes og blir lastet ned til enheten eller datamaskinen. De kan bli bedt om å logge på med Apple-ID-en sin.

Hvis du sender en gave og mottakeren ikke får en e-post, kan du sende App Store- og iTunes-gaven på nytt. Du kan sende en gave på nytt så lenge mottakeren ikke har løst den inn. Før du sender på nytt må du dobbeltsjekke at e-postadressen til mottakeren er riktig stavet.

Kansellere en gave eller finne ut om en gave ble løst inn

Når mottakeren har løst inn en App Store og iTunes-gave, får du en e-post med emnelinjen «App Store og iTunes-gave til [e-postadresse].»

Hvis du vil kansellere en gave, kan du kontakte Apple-kundestøtten opptil to dager før planlagt levering.

Les mer

• Når du kjøper App Store og iTunes-gaver, belastes de med betalingsmåten du har lagret for Apple-ID-en din, selv om du har butikkreditt tilgjengelig. Du kan ikke kjøpe en App Store og iTunes-gave med butikkreditt.
  • Hvis du bruker Familiedeling og Spør om kjøp er slått på for kontoen din, kan du ikke kjøpe gaver.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.