Sende en gave fra App Store, iTunes Store, Apple Books med mer

Du kan gi bort apper, musikk, filmer, TV-programmer, bøker og lydbøker, eller du kan gi bort penger i form av Apple-ID-kreditt.

Når du finner noe spesielt i App Store, iTunes Store eller Apple Books, kan du gi det bort til en venn eller et familiemedlem. Du kan også sende penger til noen i form av Apple-ID-kreditt, slik at vedkommende kan kjøpe iCloud-lagring, betale for abonnementer som Apple Music eller kjøpe noe fra App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Mottakeren av gaven må ha en Apple-ID i landet ditt eller regionen din. Hvis du for eksempel bor i Norge, kan du ikke sende gaver til venner som bor i Australia.

Du kan ikke sende gaver i alle land og regioner. Tilgjengelighet i butikk varierer også etter land og region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Send en gave

Send en gave fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller Bøker-appen. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID.
  2. Finn objektet du vil gi bort.
  3. Finn og trykk på Gi bort-knappen:
    • I App Store trykker du på Del-knappen  og deretter på Gi bort app .
    • I iTunes Store trykker du på Del-knappen  og deretter på Gi bort
    • I Bøker-appen trykker du på Gi bort .
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding hvis du vil.
  5. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  6. Trykk på Neste.
  7. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  8. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Du kan ikke gi bort et kostnadsfritt objekt, men du kan trykke på Del-knappen  for å sende noen en kobling til objektet.

Send en gave fra datamaskinen

1. Åpne Musikk-appen eller Apple Books. Alternativt åpner du iTunes på en PC.
  2. I iTunes Store eller Nettbokhandel finner du objektet du vil gi bort.
  3. Klikk på knappen Vis alternativer for deling menyknappen Vis alternativer for deling ved siden av prisen på objektet.
    iTunes Store som viser et album fra Whitney som du kan sende som gave.
  4. På menyen som vises, velger du Gi [objekttype] som gave.
  5. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  6. Legg til en melding hvis du vil.
  7. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, velger du Annen dato og angir en dato.
    App Store- og iTunes-gaveside som viser hvor du skriver inn mottakerens e-postadresse og en valgfri melding.
  8. Klikk på Neste.
  9. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  10. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte kjøpet av gaven.

Du kan ikke gi bort et kostnadsfritt objekt, men du kan klikke på knappen Vis alternativer for deling menyknappen Vis alternativer for deling for å dele en kobling til objektet.

Send Apple-ID-kreditt

Når du sender Apple-ID-kreditt, kan mottakeren bruke den til å betale for iCloud-lagring, abonnementer som Apple Music eller objekter fra App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Gi bort Apple-ID-kreditt fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen.
  2. Trykk på bildet ditt eller påloggingsknappen  øverst på skjermen. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID.
  3. Trykk på «Send gavekort via e-post».
    iPhone som viser alternativet Send gavekort via e-post.
  4. Oppgi mottakerens e-postadresse. Legg til en melding hvis du vil.
  5. Trykk på beløpet du vil gi, eller trykk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, trykker du på I dag og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
  7. Trykk på Neste.
  8. Velg et tema for gaven, og trykk på Neste.
  9. Trykk på Kjøp, og trykk deretter på Kjøp nå for å bekrefte.

Gi bort Apple-ID-kreditt fra datamaskinen

1. Åpne iTunes Store i Musikk-appen eller Nettbokhandel i Apple Books. Alternativt åpner du iTunes på en PC.
  2. Under Hurtigkoblinger klikker du på Send gave.
    iTunes Store på Mac som viser Hurtigkoblinger, inkludert Send gave og Løs inn.
  3. Oppgi mottakerens e-postadresse.
  4. Legg til en melding.
  5. Klikk på beløpet du vil gi, eller klikk på Annet for å oppgi et annet beløp.
  6. Som standard sendes gaven umiddelbart etter at du har kjøpt den. Hvis du vil at gaven skal sendes senere, velger du Annen dato og oppgir datoen du vil at gaven skal sendes på.
    App Store- og iTunes-gaveside som viser hvor du skriver inn mottakerens e-postadresse og en valgfri melding, som Gratulerer med dagen.
  7. Klikk på Neste.
  8. Velg et tema for gaven, og klikk på Neste.
  9. Klikk på Kjøp gave for å bekrefte gaven.

Send en gave på nytt

Når du sender en gave til noen, blir vedkommende varslet via e-post. I e-posten kan de trykke eller klikke på Løs inn for å løse inn gaven. Objektet åpnes og blir lastet ned på enheten eller datamaskinen. Deretter får du en e-post med emnet «App Store- og iTunes-gave til [e-postadresse]».

Hvis du sender en gave og mottakeren ikke får en e-post, sender du gaven på nytt.

Send en gave på nytt fra iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt, og trykk på iTunes og App Store.
  3. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  4. Trykk på Gaver. Hvis du ikke ser Gaver, har du ikke kjøpt noen gaver med denne Apple-ID-en nylig.
  5. Trykk på gaven du vil sende på nytt.
  6. Trykk på Send gave på nytt. Hvis du ikke ser Send gave på nytt, er den allerede løst inn.
    Før du sender på nytt, må du forsikre deg om at e-postadressen til mottakeren er riktig stavet. Hvis du må redigere eller endre mottakerens e-postadresse, trykker du på e-postadressen på Gaveopplysninger-skjermen.

Send en gave på nytt fra datamaskinen

1. Åpne Musikk-appen eller Apple Books. Hvis du er på en PC, åpner du iTunes i stedet.
  2. På menylinjen øverst på skjermen velger du Konto > Vis konto. (I Apple Books velger du Butikk > Vis Apple-ID.) Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. På Kontoinformasjon-siden blar du til Kjøpshistorikk-delen og klikker på Administrer gaver.
    Hvis du ikke ser Administrer gaver, har du ikke kjøpt noen App Store- og iTunes-gaver med denne Apple-ID-en nylig.
  4. Klikk på Vis ved siden av gaven du vil sende på nytt.
  5. Klikk på Send gave på nytt. Før du sender på nytt, må du forsikre deg om at e-postadressen til mottakeren er riktig stavet. For å redigere e-postadressen til mottakeren endrer du adressen i feltet under Mottaker.

Finn ut mer

• Hvis du vil kansellere en gave, kan du kontakte Apple-kundestøtte opptil to dager før planlagt levering.
  • Gaver belastes betalingsmåten du har registrert for Apple-ID-en, selv om du har butikkreditt tilgjengelig. Du kan ikke kjøpe en gave med kreditt.
  • Hvis du bruker Familiedeling og Spør om kjøp er slått på for kontoen din, kan du ikke kjøpe gaver.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.