Del iTunes-biblioteket via hjemmenettverket ditt

Bruk Hjemmedeling eller Musikkdeling til å dele iTunes-biblioteket ditt mellom datamaskiner eller enheter.

Hjemmedeling og Musikkdeling er to metoder for å strømme musikk fra datamaskinen til andre enheter eller datamaskiner over hjemmenettverket.

Hvis du vil dele musikksamlingen din på alle enhetene dine, kan du finne ut mer om hvilke alternativer du har. Du kan også dele kjøp med andre medlemmer av familien hvis du bruker Familiedeling.

Hjemmedeling

Med Hjemmedeling kan du overføre innhold til en annen datamaskin eller strømme innhold til andre enheter. Du må være logget på med samme Apple-ID og passord for å se biblioteket og innholdet i det på en annen datamaskin.

Finn ut hvordan du bruker Hjemmedeling til å dele musikken din fra iTunes-biblioteket til iPhone, iPad eller iPod touch, en annen Mac eller PC, eller Apple TV.

Apple Music-innhold kan ikke deles ved bruk av Hjemmedeling.

Musikkdeling

Med Musikkdeling kan du strømme musikk til andre Mac-maskiner eller PC-er på nettverket ved bruk av iTunes. Du må åpne iTunes på datamaskinen for at andre skal kunne se det delte biblioteket og delte spillelister.

Hvis du ikke angir noe passord for det delte iTunes-biblioteket ditt, kan alle i nettverket se iTunes-biblioteket, biblioteknavnet og innholdet ditt i biblioteket. Deling er for privat bruk og fungerer bare med datamaskiner på det samme hjemmenettverket som ikke har digital rettighetsbeskyttelse.

Apple Music-innhold kan ikke deles ved bruk av Musikkdeling.

Slå på Musikkdeling

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Deling-fanen.
  4. Velg «Del biblioteket mitt på lokalnettverket». Du kan dele hele biblioteket eller bare bestemte typer innhold eller spillelister.
  5. Hvis du vil begrense tilgangen til biblioteket, kan du passordbeskytte det. Velg «Krev passord», og oppgi et passord i ruten.
  6. Klikk på OK.

Tilpass biblioteket

Du kan angi et tilpasset navn på biblioteket, som andre iTunes-brukere på nettverket kan se.

1. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  2. Skriv det foretrukne biblioteknavnet i ruten ved siden av Navn på bibliotek på Generelt-fanen.

Se delte biblioteker

1. Åpne iTunes.
  2. Klikk på iTunes Musikk-symbolMusikk, og deretter Rediger meny øverst til venstre.
  3. Velg menysymbol for Delte biblioteker Delte biblioteker og klikk deretter på Ferdig.
  4. Biblioteker til personer som er på det samme nettverket som deg og har iTunes åpen på datamaskinen, vises. Klikk på symbolet for delt bibliotek [navnet på biblioteket deres] for å se biblioteket deres. Klikk på  for å koble fra et delt bibliotek.

Finn ut mer

• Noe innhold, for eksempel apper, vises ikke i Musikkdeling eller i hovedvinduet for Hjemmedeling.
  • Få hjelp med Hjemmedeling-problemer.