Slik kontrollerer du at Bonjour for Windows er riktig installert

Når du har installert Bonjour for Windows, kan du bruke disse metodene for å kontrollere at det fungerer og kjører riktig.

Sjekk verktøylinjen i Internet Explorer

1. Start Internet Explorer.
  2. Du skulle se Bonjour-symbolet (et virvelsymbol) på verktøylinjen i nettleseren. Hvis det ikke er noe Bonjour-symbol der, er ikke programvaren installert på datamaskinen (se "Avinstallere og installere på nytt" nedenfor).
  3. Hvis symbolet er der, klikker du på det for å åpne et vindu med en liste over Bonjour-tjenester som er tilgjengelige i nettverket. Hvis du ser dette vinduet, fungerer programvaren som den skal.

Hvis Bonjour slutter å fungere som forventet, er den enkleste løsningen å avinstallere programvaren og så installere den på nytt (se nedenfor).

Hent en meny fra Explorer-linjen

Hvis Internet Explorer-vinduet ikke viser en verktøylinje der du kan se etter Bonjour-symbolet (verktøylinjen kan være deaktivert på noen datamaskiner), undersøker du en meny på Explorer-linjen i stedet. Du kan bruke Bonjour-menyvalget på samme måte som symbolet på verktøylinjen. Slik finner du det:

1. Klikk på Vis-menyen og pek på Explorer-felt.
  2. Hvis programvaren er installert, skal det vises en undermeny med Bonjour som menyvalg.
  3. Klikk på Bonjour for å vise et nettleserpanel til venstre som viser Bonjour-tjenestene som er tilgjengelige i nettverket.

Avinstallere og installere på nytt

Hvis ingen av elementene som er beskrevet ovenfor, er til stede etter at du har installert Bonjour, kan du prøve å avinstallere og så installere programvaren på nytt.

1. Gå til Kontrollpanel, og klikk på Legg til eller fjern programmer.
  2. Velg Bonjour fra listen.
  3. Klikk på Endre/fjern.
  4. Velg Fjern, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
  5. Installer Bonjour for Windows på nytt fra Apple-nettstedet eller mediene du mottok programvaren på.