Slik finner du ut om Bonjour for Windows er riktig installert

Når du har installert Bonjour for Windows, er det et par ting du kan sjekke for å se om det fungerer som det skal.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Sjekk Internet Explorer-verktøylinjen

1. Start Internet Explorer.
  2. I verktøylinjen til nettleseren skal du se et Bonjour-symbol (et virvlende symbol). Hvis du ikke ser et Bonjour-symbol, er ikke programvaren installert på datamaskinen (se «Avinstaller og installer på nytt» nedenfor).
  3. Hvis du ser symbolet, klikker du på det for å vise et vindu med Bonjour-tjenester som er tilgjengelige på nettverket. Hvis du ser dette vinduet, fungerer programvaren som normalt.

Hvis Bonjour slutter å fungere som forventet, er den enkleste måten å få det til å fungere igjen på, å avinstallere og installere programvaren på nytt (se nedenfor).

Hent en meny fra Explorer-feltet

Hvis Internet Explorer-nettleservinduet ikke viser en verktøylinje der du kan se etter Bonjour-symbolet (verktøylinjen kan være deaktivert på noen datamaskiner), åpner du undermenyen til Explorer-felt i stedet. Du kan bruke Bonjour-menyelementet til å duplisere funksjonaliteten til verktøylinje-symbolet. Slik finner du det:

1. Klikk på Vis-menyen og hold pekeren over Explorer-felt.
  2. Det skal vises en undermeny med Bonjour oppført som et menyelement hvis programvaren er installert.
  3. Klikk på Bonjour for å vise et utforskerpanel til venstre med Bonjour-tjenester som er tilgjengelige på nettverket.

Avinstaller og installer på nytt

Hvis ingen av elementene som er beskrevet ovenfor, vises når du har installert Bonjour, kan du prøve å avinstallere og installere programvaren på nytt.

1. Gå til Kontrollpanel og klikk på Legg til eller fjern programmer.
  2. Velg Bonjour i listen.
  3. Klikk på Endre/fjern.
  4. Velg Fjern, og følg deretter veiledningen på skjermen.
  5. Installer Bonjour for Windows på nytt fra Apple-nettstedet, eller fra der du fikk tak i programmet.