Identifisere portene på en Mac

Hvis du ikke er sikker på hvilken port du skal bruke med en ekstern skjerm, en harddisk, et kamera, en skriver, iPhone, iPad eller en annen enhet, kan portformene og symbolene i denne veiledningen være til hjelp.

Macen din kan ha én eller flere av portene som vises i følgende eksempler. Portinformasjon er også tilgjengelig i spesifikasjonene til Macen din, som du kan finne ved å skrive inn serienummeret til Macen på siden med tekniske spesifikasjoner. Eller du kan sjekke håndboken til Macen din.

MacBook Pro (15-tommers, 2017): to Thunderbolt 3 (USB-C)-porter på hver side av datamaskinen

Venstre side av MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015): strøm, to Thunderbolt 2-porter, USB-A og Lyd ut

Høyre side av MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015): SD-kortplass, HDMI og USB-A

iMac (21,5-tommers, 2017): Lyd inn, SD-kortplass, fire USB-A-porter, to Thunderbolt 3 (USB-C)-porter og Ethernet

Thunderbolt 3 (USB-C)

Bruk Thunderbolt 3 (USB-C)  med skjermer og andre enheter som kobles til med en Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du kanskje bruke en adapter for å koble til.

USB-C

Bruk USB-C  med skjermer og andre enheter som kobles til med en USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du kanskje bruke en adapter for å koble til.

USB-C har samme form som Thunderbolt 3 (USB-C), men det støtter ikke Thunderbolt-enheter. Hvis Macen din bare har én port som dette, er det en MacBook med USB-C.

USB-A

Bruk USB-A  med enheter som kobles til med en USB-A-kabel. USB-A-porter er noen ganger merket med USB-spesifikasjonen til porten: USB 3, USB 2 eller USB 1. USB-spesifikasjonen forteller noe om hvor raskt porten kan overføre data og hvor mye strøm den kan levere til en tilkoblet enhet.

Thunderbolt 2, Thunderbolt

Bruk Thunderbolt 2  eller Thunderbolt  med skjermer og andre enheter som kobles til med en Thunderbolt-kabel.

Thunderbolt 2 og Thunderbolt er ikke det samme som Mini DisplayPort . De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

Mini DisplayPort

Bruk Mini DisplayPort  med skjermer som kobles til med en Mini DisplayPort-kabel.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt 2 eller Thunderbolt . De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

HDMI

Bruk HDMI med skjermer og TV-er som kobles til med en HDMI-kabel.

Ethernet

Bruk Ethernet  med nettverk og enheter som kobles til med en Ethernet (RJ45)-kabel.

SD-kort

Bruk SD-kortplassen med SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- og UHS-II-mediekort, som for eksempel de som brukes i digitale kameraer.

Lyd

Bruk Lyd ut –   eller  – med hodetelefoner, høyttalere og andre enheter som spiller av lyd, som kobles til med en lydkabel som har en 3,5 mm lydplugg.

Bruk Lyd inn  med en mikrofon eller en annen enhet som tar i mot lyd, som kobles til med en lydkabel som har en 3,5 mm lydplugg.

Strøm

Bruk strømporten , hvis den er tilgjengelig, for å koble datamaskinen til strømkontakten med en MagSafe-kabel eller -adapter. Denne porten er ikke tilgjengelig på nyere bærbare Macer, som bruker Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C til strøm og lading.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.