Identifisere portene på en Mac

Hvis du ikke er sikker på hvilken port du skal bruke med en ekstern skjerm, en harddisk, et kamera, en skriver, iPhone, iPad eller en annen enhet, kan portformene og symbolene i denne veiledningen være til hjelp.

Informasjon om disse og andre typer Mac-porter er tilgjengelig i spesifikasjonene for Macen din: Velg Apple-menyen  > Om denne maskinen, klikk på Støtte, og klikk deretter på Spesifikasjoner. Eller du kan sjekke brukerhåndboken til Macen din.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Bruk Thunderbolt 3 (USB-C)  med skjermer og andre enheter som kobles til med en Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du kanskje bruke en adapter for å koble til.

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 3 (USB-C)-porter:

Hvis Macen har mer enn én port som ser ut som disse, støtter hver av portene ThunderBolt 3 og USB-C.

USB-C

Bruk USB-C  med skjermer og andre enheter som kobles til med en USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du kanskje bruke en adapter for å koble til.

MacBook-modeller fra 2015 og nyere har én enkelt USB-C-port. Denne porten støtter ikke Thunderbolt-enheter.

Hvis Macen har mer enn én port som ser ut som dette, støtter den USB-C, men ikke Thunderbolt

Thunderbolt

Bruk Thunderbolt   eller Thunderbolt 2  med skjermer og andre enheter som kobles til med en Thunderbolt-kabel.

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porter:

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort (de har samme form, men bruker forskjellige symboler på kabelen og porten). Denne porten støtter riktignok Mini DisplayPort for videoutgang, så du kan bruke en Mini DisplayPort-kabel for å koble til en Mini DisplayPort-skjerm.

Mini DisplayPort

Bruk Mini DisplayPort  med skjermer som kobles til med en Mini DisplayPort-kabel.

Følgende Mac-modeller har Mini DisplayPort:

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2  (de har samme form, men bruker andre symboler på kabelen og porten).

USB-A

Bruk USB-A  med enheter som kobles til med en USB-kabel. USB-porter er noen ganger merket med USB-spesifikasjonene til porten, som for eksempel USB 2 eller USB 3.

Fra venstre til høyre: strøm, to Thunderbolt, USB-A og Lyd ut.

HDMI

Bruk HDMI med skjermer og TV-er som kobles til med en HDMI-kabel.

Ethernet

Bruk Ethernet  med nettverk og enheter som kobles til med en Ethernet (RJ45)-kabel.

FireWire

FireWire 400

FireWire 800

Bruk FireWire  med enheter som kobles til med en FireWire 400- eller FireWire 800-kabel.

SD-kort

Bruk SD-kortplassen med SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- og UHS-II-mediekort, som for eksempel de som brukes i digitale kameraer.

Lyd

Bruk Lyd ut –  eller  – med hodetelefoner, høyttalere og andre enheter som spiller av lyd, og som kobles til med en lydkabel med 3,5 mm lydplugg.

Bruk Lyd inn  med en mikrofon eller en annen enhet som fanger opp lyd, og som kobles til med en lydkabel med 3,5 mm lydplugg.

Strøm

Bruk strømporten  , hvis den er tilgjengelig, for å koble datamaskinen til strømkontakten med en MagSafe-kabel eller -adapter. Denne porten er ikke tilgjengelig på nyere bærbare Macer som bruker Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C til strøm og lading. Finn ut mer om strømadaptere og -kabler for bærbar Mac.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.