Slik oppbevarer du bærbare Apple-maskiner og tilhørende batterier

Finn ut hva som er beste måte å oppbevare en bærbar Apple-maskin basert på hvilket type batteri den har.

Det er viktig å oppbevare bærbare Apple-maskiner på riktig måte over lengre tid, slik at du unngår skade på batteriet. Skoler som ikke bruker bærbare Apple-maskiner i sommerferien, bør for eksempel oppbevare dem på riktig måte i denne perioden.

Når du leser om batteriet til datamaskinen din nedenfor, må du være oppmerksom på følgende:

• Omgivelsestemperaturen påvirker oppbevaringstiden til alle batterier. Kjølige miljøer er best og forutsettes når det gjelder anslagene nedenfor.

• Alle oppbevaringstider er basert på at oppbevaringen starter med batteriet ladet til 50 %.

• Hvis datamaskinene har batterier som kan fjernes, må du fjerne batteriene og oppbevare dem på et kjølig sted.

• Hvis datamaskinene har batterier som ikke kan fjernes, må du enten lade eller bruke batteriet til det gjenstår 50 %. Hvis du planlegger å oppbevare datamaskinen i mer enn seks måneder, må du lade den til 50 % for hver sjette måned den står til oppbevaring.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du sjekke ut Apples nettsted om batterier.

MacBook, MacBook Pro og MacBook Air

Nåværende bærbare Apple-maskiner bruker litiumionbatterier.

Oppbevaring av Litiumionbatterier (Li-Ion)

• 1 til 2 måneder – batteriet skal fremdeles ha nok lading til å drive datamaskinen

• 3 til 12 måneder – batteriet kan ha lavt batterinivå, og det kan være nødvendig med 20 minutters lading med den originale strømadapteren før bruk

• 12 måneder eller mer – batteriet kan fremdeles være ladet, men det kan ha mistet noe kapasitet

Det anbefales ikke ha et litiumionbatteri med lavt batterinivå (<20 %) i en bærbar datamaskin som er i dvalemodus, i mer enn 48 timer. Det kan utlade batteriet, slik at ladingen ikke lenger kan gjenopprettes eller føre til en tilstand hvor batteriet kanskje ikke gjenkjennes av datamaskinen.

Hvis et MacBook-, MacBook Air- eller MacBook Pro-batteri ikke gjenkjennes når det er helt utladet, kan du sjekke Om batteriene til bærbare Macer for å få mer informasjon.

iBook og PowerBook

Eldre Mac-modeller bruker en rekke forskjellige batterityper. Sjekk etiketten på batteriet for å finne ut hvilken batteritype datamaskinen har.

Oppbevaring av Litiumionbatterier (Li-Ion)

• 1 til 2 måneder – batteriet skal fremdeles ha nok lading til å drive datamaskinen

• 3 til 12 måneder – batteriet kan ha lavt batterinivå, og det kan være nødvendig med 20 minutters lading med den originale strømadapteren før bruk

• 12 måneder eller mer – batteriet kan fremdeles være ladet, men det kan ha mistet noe kapasitet

Oppbevaring av nikkel-metallhydridbatterier (NiMH)

• 1 til 2 måneder – batteriet skal fremdeles ha nok lading til å drive datamaskinen

• 3 til 12 måneder – batteriet kan ha lavt batterinivå, og det kan være nødvendig med 20 minutters lading med den originale strømadapteren før bruk

• Portable Intelligent Battery (NiMH) har ladeegenskaper som er forbedret. Et fulladet batteri har 6-måneders batterilevetid. Hvis batteriet utlades i hvilemodus så langt det går før datamaskinen slår seg av, kan datamaskinen være i denne tilstanden i 6 uker.

Oppbevaring av nikkel-kadmiumbatterier (NiCad)

• 1 til 2 måneder – batteriet skal fremdeles ha nok lading til å drive datamaskinen

• 3 til 12 måneder – batteriet kan ha lavt batterinivå, og det kan være nødvendig med 20 minutters lading med den originale strømadapteren før bruk

SLA-batterier (forseglet blysyre)

• 1 til 2 måneder – batteriet skal fremdeles ha nok lading til å drive datamaskinen

• 3 til 12 måneder – batteriet kan ha lavt batterinivå, og det kan være nødvendig med 20 minutters lading med den originale strømadapteren før bruk