Firmwareoppdateringer for Intel-baserte Mac-maskiner krever et GUID-partisjonsoppsett

Firmwareoppdateringer installeres ikke på en Intel-basert Mac-maskin hvis datamaskinen har et ikke-standard partisjonsoppsett. Du kan få en feilmelding om at «det har oppstått en uventet feil (0); kan ikke oppgradere firmwaren», eller datamaskinen starter som normalt (etter et enkelt lydsignal hvis på/av-knappen holdes inne) når du prøver å installere firmwareoppdateringen.

Finne partisjonsoppsettet

Ved bruk av Diskverktøy kan du enkelt finne ut hvilket partisjonsoppsett en disk har.

1. Åpne Diskverktøy:

• Hvis du startet Mac-maskinen fra en Mac OS X-installeringsplate, velger du Verktøy > Diskverktøy.

• Hvis du startet Mac-maskinen fra et Mac OS X-volum, åpner du Diskverktøy fra Verktøy-mappen. Du navigerer dit ved å velge Gå > Verktøy

2. Marker harddisken (ikke volumet) til venstre i Diskverktøy-vinduet. Disken inneholder vanligvis navnet på stasjonsleverandøren, ikke «Macintosh HD» eller et navn du har valgt.

• Tips: I Diskverktøy står volumnavnene innrykket til venstre i vinduet. Disknavn er ikke innrykket.

3. Klikk for å markere stasjonen.

4. Se etter linjen «Partisjonsoppsett:» nederst på skjermen. En Intel-basert Mac-maskin kan bare installere firmwareoppdateringer på en disk med «GUID-partisjonstabellen».

• Informasjon om partisjonsoppsett

Løsning

Hvis partisjonsoppsettet ikke er «GUID_partition_scheme», må du sikkerhetskopiere alle data, partisjonere disken på nytt og installere Mac OS X på nytt.

Da slettes disken og du får mulighet til å installere firmwareoppdateringen. Viktig: Sikkerhetskopier viktige data. Alle data på disken slettes når den partisjoneres.

1. Sikkerhetskopier viktige data. Alle data på disken slettes når den partisjoneres.

2. Start fra Mac OS X-installeringsplaten og velg Verktøy > Diskverktøy.

3. Marker datamaskinens harddisk.

4. Klikk på Partisjoner-fanen i Diskverktøy-vinduet. Hvis Partisjoner-fanen ikke vises, må du kontrollere at du har markert disken (ikke volumet) til venstre i vinduet. Disken inneholder vanligvis navnet på stasjonsleverandøren, ikke «Macintosh HD» eller et navn du har valgt.

• Tips: I Diskverktøy står volumnavnene innrykket til venstre i vinduet. Disknavn er ikke innrykket.

5. Velg ønsket antall partisjoner fra lokalmenyen Volumoppsett. Det er i orden å velge «1 partisjon» hvis du vil ha bare én.

6. Klikk på Valg.

• Merk: På enkelte Intel-baserte Mac-maskiner vises ikke Valg-knappen under Partisjoner-fanen. Bruk Slett-fanen til å slette disken i stedet. Det endrer partisjonsoppsettet til standardvalget «GUID-partisjonsoppsett». Deretter kan du bruke Partisjoner-fanen til å lage nye partisjoner hvis du vil.

7. Velg «GUID-partisjonstabell» på Partisjonsoppsett-arket.

8. Klikk på OK.

9. Utfør eventuelle andre endringer under Voluminformasjon, for eksempel endring av partisjonsstørrelse og navn.

10. Klikk på Partisjoner-knappen for å slette og partisjonere disken.

11. Installer Mac OS X på nytt på volumet når partisjoneringen er utført.

12. Når du har installert Mac OS X på nytt, laster du ned og installerer firmwareoppdateringen til datamaskinen. Senere kan du gjenopprette sikkerhetskopierte data.