Gjenoppbygge Spotlight-indeksen på Macen

Hvis du får uventede resultater når du søker på Macen, kan det hjelpe å gjenoppbygge Spotlight-indeksen.

Før du gjenoppbygger Spotlight-indeksen

Gjenoppbygge Spotlight-indeksen

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Spotlight.
  2. Klikk på Personvern-fanen.
  3. Dra en disk eller en mappe som du ønsker å indeksere, til listen over plasseringer som Spotlight er forhindret fra å søke i. Eller klikk på legg til-knappen (+) og velg disken eller mappen for å legge den til.
    mappe med navnet «Dokumenter» dratt inn i « Hindre at Spotlight søker på følgende plasseringer»-listen i Spotlight-systemvalgene
    Du kan bare legge til et objekt i Personvern-fanen hvis du har eierrettigheter for det aktuelle objektet. For å lære mer om rettigheter velger du Hjelp fra menylinjen i Finder og søker etter «rettigheter.»
  4. Velg disken eller mappen du nettopp la til, fra den samme listen med plasseringer. Deretter klikker du på fjern-knappen (-) for å fjerne den fra listen.
    Personvern-fanen i Spotlight-systemvalgene med fokus på legg til- og fjern-knappene
  5. Avslutt Systemvalg. Da vil Spotlight reindeksere innholdet i disken eller mappen. Dette kan ta litt tid, avhengig av mengde informasjon som indekseres.