Mac OS X, AirPort: Kompatible tredjeparts trådløskort

I dette dokumentet beskrives hvordan forskjellige typer tredjeparts trådløse PC-kort kan brukes sammen med Mac OS X.

Trådløskort for bruk i AirPort-miljøer kan være enten 802.11b eller 802.11g. Du bør velge et kort som er riktig for den versjonen av Mac OS X som du bruker.

Hvis datamaskinen har et AirPort- eller AirPort Extreme-kortspor, bør du vurdere å bruke det tilsvarende Apple-kortet for å få en mest mulig sømløs og integrert opplevelse. Et PC-kort fra en tredjepart kan imidlertid være nyttig i situasjoner som disse:

• Du har installert Mac OS X på en eldre PowerBook som ikke har noe AirPort-kortspor.

• Du har en nyere PowerBook, for eksempel PowerBook G4 (Gigabit Ethernet), med det originale AirPort-kortsporet. I denne situasjonen kan det være aktuelt å oppgradere til 802.11g. Fordi AirPort Extreme-kort ikke kan brukes i AirPort-kortspor, er et tredjeparts PC-kort en oppgraderingsmulighet.

Merk: AirPort- og AirPort Extreme-kortspor kan bare brukes av tilsvarende Apple-merkede kort. Tredjepartskort, som de som omtales her, kan bare brukes i PCMCIA-sporet (eller «PC»-sporet) på PowerBook.

Bruke 802.11g-kort

Tredjeparts trådløskort kan bruke 802.11g-protokollen, som også brukes av AirPort Extreme-kort og -basestasjoner. Denne protokollen åpner for dataoverføringshastigheter på opptil 54 Mbps.

Et 802.11g-kort kan gi den beste opplevelsen hvis du har en Mac OS X 10.2 eller nyere. Apple kvalifiserer ikke spesifikke kort fra tredjeparter, slik at du bør sjekke produsentens nettsider angående informasjon om kompatibilitet.

Merknader:

1. Bruk Programvareoppdatering-funksjonen under Systemvalg for å påse at du har de nyeste versjonene av Mac OS X og AirPort-programvaren.

2. Bruk av et 802.11g-kort er kanskje ikke mulig uten Mac OS X 10.2 eller nyere. Mac OS X 10.2 kan kjøpes i Apple Store (http://store.apple.com/no/).

3. Hvis et AirPort-kort er installert, bør det fjernes før et tredjeparts kort tas i bruk.

Bruke eldre 802.11b-kort

Mange eldre trådløskort bruker 802.11b-protokollen, som åpner for dataoverføringshastigheter på opptil 11 Mbps. De originale AirPort-kortene og -basestasjonene bruker også denne protokollen.

Installering av tredjeparts driverprogramvare vil være påkrevd for å bruke tredjeparts 802.11b-kort sammen med Mac OS X. Du bør sjekke kortprodusentens nettsider for å få informasjon om tilgjengeligheten av Mac OS X-drivere.

Merk: AirPort-programvare for Mac OS 9 inkluderte drivere for Lucent WaveLAN, Agere Orinoco og visse andre tredjeparts IEEE 802.11b-kompatible PC-kort. Disse driverne er ikke inkludert i AirPort-programvaren for Mac OS X. Derfor er det mulig at et 802.11b-kort kan fungere ved oppstart i Mac OS 9, men ikke ved oppstart i Mac OS X.

Merk: Trådløs internettilgang krever et AirPort-kort, en AirPort-basestasjon og en internettleverandør, slik at avgifter kan påløpe. Enkelte internettleverandører er ikke kompatible med AirPort. America Online (AOL) fungerer med AirPort-programvareversjon 2.0 eller nyere. Hvis du ønsker mer informasjon om AOL-kompatibilitet, kan du se teknisk dokument 106591: «AirPort: How to Use with AOL.» Rekkevidden kan variere med forholdene på stedet.

Finn ut mer

Fysisk datahastighet basert på IEEE 802.11g-spesifikasjonen. Den faktiske datahastigheten vil være lavere. Rekkevidden avhenger av forholdene på stedet. Forutsetter AirPort Express/Extreme-nettverk med 802.11g-aktivert datamaskin. Hastigheten vil bli lavere og rekkevidden kortere hvis et 802.11b-produkt kobles til nettverket. Tilgang til det trådløse nettverket krever en AirPort- eller AirPort Extreme-aktivert datamaskin eller en annen Wi-Fi-sertifisert 802.11a/b/g-aktivert datamaskin.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.