Bruk kickstart-kommandolinjeverktøyet i Apple Remote Desktop

Du kan bruke kickstart til å utføre Apple Remote Desktop-kommandoer uten å omstarte den eksterne datamaskinen.

Bruk kickstart til å angi Apple Remote Desktop-innstillinger. Du kan for eksempel installere, avinstallere, aktivere, konfigurere og omstarte Apple Remote Desktop-komponenter.

Finn ut hvordan du kontrollerer en ekstern Mac med Skjermdeling med kickstart-kommandolinjeverktøyet i macOS Mojave 10.14 og nyere.

Kom i gang

Du finner kickstart-verktøyet her:
/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart

Skriv inn kommandoene i denne artikkelen som én linje med tekst. Hvis teksten går over flere linjer når du skriver den, er det i orden. Ikke trykk på returtasten før du har skrevet inn hele kommandoen.

Hvis du vil ha mer informasjon om kickstart-kommandoen, bruker du -help-flagget:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -help

Eksempelkommandoer

Kommandoene i denne artikkelen fungerer med Apple Remote Desktop 3.2 og nyere.

Du kan bruke disse kommandoene:

• Omstarte ARD Agent og hjelperen:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

• Slå på Remote Desktop-deling, gi tilgang for alle brukere, og aktiver menytillegget:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -allUsers -privs -all -clientopts -setmenuextra -menuextra yes

• Slå på Remote Desktop-deling, og gi tilgang for bestemte brukere:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -specifiedUsers

Du må bruke alternativene -configure, -access og -privs i en separat kommando for å angi brukerne og tilgangsrettighetene deres. Denne kommandoen er for eksempel for brukere med kallenavnene «teacher» og «student». Det gir dem tilgang til å se (men ikke kontrollere) datamaskinen og til å sende tekstmeldinger:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users teacher,student -access -on -privs -ControlObserve -ObserveOnly -TextMessages

I motsetning til andre kickstart-alternativer kan du ikke kombinere allowAccessFor-alternativene med andre kickstart-alternativer. Du må bruke det som i de to siste eksemplene ovenfor. Du må kanskje kalle på kickstart mer enn én gang for å fullføre oppsettet av datamaskinen.
  • Fjern tilgangsrettigheter for bestemte brukere («student» i dette eksempelet):
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users student -access -off

• Deaktiver ARD Agent og fjern tilgangsrettigheter for alle brukere:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -deactivate -configure -access -off