Bruk kickstart-kommandolinjeverktøyet i Apple Remote Desktop

Du kan bruke kickstart til å utføre Apple Remote Desktop-kommandoer uten å omstarte den eksterne datamaskinen.

Bruk kickstart til å angi innstillinger for Apple Remote Desktop. Du kan for eksempel installere, avinstallere, aktivere, konfigurere og omstarte Apple Remote Desktop-komponenter.

Finn ut hvordan du styrer en ekstern Mac med Skjermdeling med kickstart-kommandolinjeverktøyet i macOS Mojave 10.14 og nyere.

Kom i gang

Du finner kickstart-verktøyet her:

/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart

Skriv inn kommandoene i denne artikkelen som én linje med tekst. Hvis teksten går over flere linjer når du skriver den, er det i orden. Ikke trykk på returtasten før du har skrevet inn hele kommandoen.

Hvis du vil ha mer informasjon om kickstart-kommandoen, bruker du -help-flagget:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -help

Eksempelkommandoer

Kommandoene i denne artikkelen fungerer med Apple Remote Desktop 3.2 og nyere.

Du kan bruke disse kommandoene:

• Omstart ARD Agent og hjelpeprogrammet:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

• Slå på Deling av eksternt skrivebord, gi alle brukere tilgang og aktiver ekstramenyen:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -allUsers -privs -all -clientopts -setmenuextra -menuextra yes

• Slå på Deling av eksternt skrivebord og gi visse brukere tilgang:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -specifiedUsersYou must use the -configure, -access, and -privs options in a separate command to specify the set of users and their access privileges. For example, this command is for users with the short names "teacher" and “student." It gives them access to observe (but not control) the computer, and to send text messages:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users teacher,student -access -on -privs -ControlObserve -ObserveOnly -TextMessagesUnlike other kickstart options, you can’t combine the allowAccessFor options with other kickstart options. You must use it as in the last two samples above. You might have to call kickstart more than once to finish a computer’s setup.

• Fjern tilgangsrettigheter for spesifiserte brukere («student» i dette eksempelet):

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users student -access -off

• Deaktiver ARD Agent og fjern tilgangsrettigheter for alle brukere:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -deactivate -configure -access -off