Hvis du ikke kan installere eller oppdatere iTunes for Windows

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan installere eller oppdatere iTunes på Windows-PC-en.

Hvis du har lastet ned en versjon av iTunes fra nettstedet til Apple, følger du trinnene i denne artikkelen.

Hvis du har Windows 10, kan du også laste ned iTunes fra Microsoft Store. Hvis du har problemer med å installere iTunes fra nettstedet til Apple, kan du laste ned iTunes fra Microsoft Store. Hvis du ikke kan laste ned eller oppdatere iTunes fra Microsoft Store, kan du kontakte Microsoft for å få hjelp.

Hvis du ikke kan installere iTunes på Windows-PC-en din fra nettstedet til Apple, eller hvis du ser «feil 2» eller «fant ikke Apple Application Support» etter du har installert programvaren, følger du trinnene nedenfor i riktig rekkefølge.

Hvis du får en annen feilmelding når du prøver å starte iTunes, kan du finne ut mer om hvordan du løser problemer med uventede avslutninger eller oppstart.

Kontroller at du er logget på datamaskinen som administrator

Hvis du ikke er sikker på om du har en administratorkonto, kan du finne ut mer om hvordan du logger på som administrator

Du kan også se datamaskinens hjelpesystem, kontakte IT-avdelingen eller besøke support.microsoft.com/?ln=no for å få mer hjelp.

Installer de nyeste Microsoft Windows-oppdateringene

Gå til nettstedet Microsoft Windows Update for å laste ned de nyeste oppdateringene.

iTunes for Windows krever Windows 7 eller nyere med den nyeste Service Pack installert. Hvis du ikke får installert oppdateringene, kan du gå til datamaskinens hjelpesystem, kontakte IT-avdelingen eller gå til support.microsoft.com/?ln=no for å få mer hjelp.

Last ned den nyeste versjonen av iTunes som støttes på PC-en din

Last ned iTunes fra nettstedet til Apple, og klikk deretter på Last ned for å laste ned iTunes-installereren. Når du ser en melding om det, klikker du på Lagre (i stedet for Kjør).

Hvis du har Windows 10, kan du også laste ned den nyeste versjonen av iTunes fra Microsoft Store. Hvis du laster ned iTunes fra Microsoft Store, trenger du ikke å utføre resten av trinnene i denne artikkelen. Hvis du har lastet ned iTunes fra nettstedet til Apple, går du videre nedenfor.

Reparer iTunes

Høyreklikk på installereren du lastet ned i trinn 3 – den har navnet iTunesSetup eller iTunes6464Setup – og velg «Kjør som administrator».

Hvis du har installert iTunes tidligere, vil installereren be deg om å reparere programvaren.

Når reparasjonen er fullført, omstarter du datamaskinen og prøver å starte iTunes.

Fjern komponenter fra tidligere installasjoner

Hvis installering eller reparasjon av iTunes mislykkes, kan det være nødvendig å fjerne komponenter som er igjen etter en tidligere installasjon av iTunes, og så installere på nytt.

Finn ut hvordan du fjerner og deretter installerer iTunes og andre programvarekomponenter på nytt for Windows Vista eller nyere.

Sanger du har kjøpt fra iTunes Store eller importert fra CD-plater, blir som standard arkivert i mappen Min musikk. Musikken din blir ikke slettet selv om du sletter iTunes.

Deaktiver konfliktprogramvare

Noen bakgrunnsprosesser kan forårsake problemer som gjør at programmer som iTunes ikke installeres.

Hvis du har installert sikkerhetsprogramvare og har problemer med å installere iTunes for Windows, kan det hende du må deaktivere eller avinstallere sikkerhetsprogramvaren for å løse problemene.

Start datamaskinen på nytt

Prøv å installere iTunes på nytt etter omstarten.

Få mer hjelp

Hvis du ser en «Windows Installer package»-feilmelding, følger du disse trinnene for å prøve å reparere programvaren via Windows-kontrollpanelet.

Hvis trinnene i disse artiklene ikke hjelper deg med å løse problemet, kan du kanskje finne en løsning ved å søke på nettstedet for Microsoft Kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.