Konfigurer Apple TV Remote på iPhone eller iPad

Med Apple TV Remote i Kontrollsenter kan du bruke en iPhone eller iPad til å styre Apple TV eller en AirPlay 2-kompatibel smart-TV.

Legg til Apple TV Remote i Kontrollsenter

• Hvis du har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, legges Apple TV Remote automatisk til i Kontrollsenter.
  • Hvis du har en tidligere versjon av iOS eller iPadOS, kan du legge til Apple TV Remote manuelt i Kontrollsenter. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter og trykk på Legg til  ved siden av Apple TV Remote.

For å bruke Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-TV legger du smart-TV-en til i Hjem-appen og angir hvilket rom den står i.

Apple TV Remote i Kontrollsenter fungerer bare med Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3. generasjon) og AirPlay 2-kompatible smart-TV-er.

Apple TV Remote i Kontrollsenter på en iPhone.

Konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter

1. Åpne Kontrollsenter:
    • På iPhone X eller nyere, eller iPad med nyeste versjon av iPadOS: Sveip ned fra øvre høyre hjørne av skjermen.
    • På iPhone 8 eller tidligere eller iOS 11 eller tidligere: Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  2. Trykk på Apple TV Remote.
  3. Trykk på Apple TV eller smart-TV-en din på listen.
  4. Når du blir bedt om det, følger du instruksjonene på skjermen om å oppgi en firesifret sikkerhetskode på iPhonen eller iPaden. Hvis du har Apple TV (3. generasjon), bruker du Siri Remote eller Apple TV Remote til å skrive inn den firesifrede koden på Apple TV.

Volumknappen på Apple TV Remote i Kontrollsenter fungerer bare når Apple TV er konfigurert med en HomePod, lydplanke eller andre AirPlay 2-kompatible høyttalere. Hvis volumknappen er nedtonet, bruker du volumknappen på fjernkontrollen som fulgte med TV-en.

Hvis du ikke kan konfigurere Apple TV Remote

Prøv denne fremgangsmåten. Sjekk om du fremdeles trenger hjelp etter hvert trinn.

1. Kontroller at iPhone eller iPad er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en. På iOS- eller iPadOS-enheten går du til Innstillinger > Wi-Fi. På Apple TV går du til Innstillinger > Nettverk.
  2. Kontroller at du har en iPhone eller iPad som er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, og at Apple TV er oppdatert til den nyeste versjonen av tvOS.
  3. Start Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en på nytt. Prøv også å starte iPhonen eller iPaden på nytt.
  4. Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere Apple TV Remote-appen, kan du kontakte Apple-kundestøtte.