Konfigurere Apple TV Remote-appen

Med Apple TV Remote-appen eller Apple TV Remote i Kontrollsenter kan du styre Apple TV med iPhone, iPad eller iPod touch.

Remote-appsymbol

I iOS 12 legges Apple TV Remote automatisk til i Kontrollsenter slik at du raskt kan navigere og kontrollere det som spilles av på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon). Eller du kan laste ned Apple TV Remote-appen fra App Store for å få tilgang til flere funksjoner, for eksempel Spilles nå og Spill-modus.

Hvis du har mistet eller ikke har fjernkontrollen som fulgte med Apple TV, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter

Hvis du har konfigurert iOS-enheten slik at den kontrollere Apple TV, legges Apple TV Remote automatisk til i Kontrollsenter når du oppdaterer iOS 12.

Hvis du ikke har definert iOS enheten å kontrollere Apple TV eller har en tidligere versjon av iOS, du kan manuelt legge til Apple TV Remote Control Center. Bare Gå til Innstillinger > Kontrollsenter > Tilpass kontroller, og trykk på Legg tilved siden av Apple TV Remote.

Deretter konfigurerer du Apple TV Remote i Kontrollsenter:

1. Åpne Kontrollsenter og trykk på Apple TV Remote.
  2. Trykk på Apple TV i listen.
  3. Skriv inn den firesifrede koden som vises på Apple TV-skjermen.

Apple TV Remote i Kontrollsenter fungerer bare med Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon).

Konfigurere Apple TV Remote-appen

1. Sørg for at du har den nyeste programvaren for Apple TV og iOS-enheten.
  2. Last ned Apple TV Remote-appen fra App Store på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du allerede har gjort det, sjekker du at du har den nyeste versjonen. Åpne App Store og trykk på Oppdateringer for å finne det ut.
  3. Koble iOS-enheten til samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV.
  4. Åpne Apple TV Remote-appen på iOS-enheten din, og trykk på Legg til Apple TV. Deretter trykker du på Apple TV-enheten din. Ser du den ikke?
  5. Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) venter du til en firesifret kode vises på TV-en. Skriv inn denne koden på sammenkoblingsskjermen som vises på iOS-enheten. Hvis koden ikke vises og du kan styre Apple TV, er iOS-enheten allerede sammenkoblet, og du kan begynne å bruke appen.

Nå er du klar til å bruke Apple TV Remote-appen, som bare er beregnet på Apple TV.

Få hjelp

Hvis du ikke kan konfigurere Apple TV Remote-appen eller Apple TV Remote i Kontrollsenter,kan du prøve disse trinnene. Kontroller om du kan konfigurere appen etter hvert trinn:

1. Kontroller at iPhone, iPad eller iPod touch er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV. På iOS-enheten går du til Innstillinger >Wi-Fi. På Apple TV går du til Innstillinger > Nettverk.
  2. Kontroller at du har en iPhone, iPad eller iPod touch som er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS, at Apple TV er oppdatert til den nyeste versjonen av tvOS, og at Apple TV Remote-appen er oppdatert til den nyeste versjonen.
  3. Omstart Apple TV med Apple TV Remote eller koble fra Apple TV, og deretter kobler du den til igjen. Du kan også prøve å omstarte iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Hvis du fremdeles ikke kan konfigurere Apple TV Remote-appen, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

*Hvis du ønsker å bruke Apple TV Remote i Kontrollsenter, må du ha Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon).