Konfigurer Apple TV Remote på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Apple TV Remote-appen eller Apple TV Remote i Kontrollsenter kan du bruke en iPhone, iPad eller iPod touch til å styre Apple TV eller en AirPlay 2-kompatibel smart-TV.

Remote-appsymbol

Med den nyeste versjonen av iOS legges Apple TV Remote automatisk til i Kontrollsenter – slik at du raskt kan navigere i og styre en Apple TV eller en AirPlay 2-kompatibel smart-TV rett fra låst skjerm på iOS-enheten.

Hvis du har mistet eller ikke har fjernkontrollen som fulgte med Apple TV, kan du finne ut hva du kan gjøre her.

Konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter

Hvis du har konfigurert iOS-enheten din til å styre Apple TV, legges Apple TV Remote automatisk til i Kontrollsenter når du oppdaterer til den nyeste versjonen av iOS.

Hvis du ikke har konfigurert iOS-enheten til å styre Apple TV eller du har en tidligere versjon av iOS, kan du legge til Apple TV Remote i Kontrollsenter manuelt. Bare gå til Innstillinger > Kontrollsenter > Tilpass kontroller, og trykk på Legg til ved siden av Apple TV Remote.

For å bruke Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-TV legger du smart-TV-en til i Hjem-appen og angir hvilket rom den står i.

Deretter konfigurerer du Apple TV Remote i Kontrollsenter:

1. Åpne Kontrollsenter:
    • På iPhone X eller nyere eller iPad med iOS 12 eller nyere: Sveip ned fra øverst til høyre på skjermen.
    • På iPhone 8 eller tidligere eller iOS 11 eller tidligere: Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  2. Trykk på Apple TV Remote.
  3. Trykk på Apple TV eller smart-TV-en din på listen.
  4. Skriv inn den firesifrede koden som vises på TV-skjermen.

Apple TV Remote i Kontrollsenter fungerer bare med Apple TV 4K, Apple TV HD og AirPlay 2-kompatible smart-TV-er.

Konfigurere Apple TV Remote-appen

Last ned Apple TV Remote-appen fra App Store for å styre Apple TV (3. generasjon).

1. Sørg for at du har den nyeste programvaren for Apple TV og iOS-enheten.
  2. Last ned Apple TV Remote-appen fra App Store på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du allerede har gjort det, sjekker du at du har den nyeste versjonen. Åpne App Store og trykk på Oppdateringer for å finne det ut.
  3. Koble iOS-enheten til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV.
  4. Åpne Apple TV Remote-appen på iOS-enheten, og velg Apple TV-en din. Ser du den ikke?
  5. På Apple TV går du til Innstillinger > Generelt > Fjernkontroller og skriver inn den firesifrede koden som vises på iOS-enheten. Hvis koden ikke vises og du kan styre Apple TV, er iOS-enheten allerede sammenkoblet, og du kan begynne å bruke appen.

Apple TV Remote-appen fungerer også med Apple TV 4K og Apple TV HD. Du kan ikke bruke Apple TV Remote-appen til å styre AirPlay 2-kompatible smart-TV-er.

Få hjelp

Hvis du ikke kan konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsentereller Apple TV Remote-appen, forsøker du denne fremgangsmåten. Kontroller om du kan konfigurere appen etter hvert trinn:

1. Kontroller at iPhonen, iPaden eller iPod touch-enheten du bruker, er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en. På iOS-enheten går du til Innstillinger >Wi-Fi. På Apple TV går du til Innstillinger > Nettverk.
  2. Kontroller at du har en iPhone, iPad eller iPod touch som er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS og Apple TV som er oppdatert til den nyeste versjonen av tvOS.
  3. Start Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en på nytt. Du kan også prøve å starte iPhone, iPad eller iPod touch på nytt.
  4. Hvis du mister eller ikke har fjernkontrollen som fulgte med Apple TV, kobler du fra Apple TV, og deretter kobler du den til igjen.
  5. Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere Apple TV Remote-appen, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

*For å bruke Apple TV Remote i Kontrollsenter trenger du en Apple TV 4K, en Apple TV HD eller en AirPlay 2-kompatibel smart-TV.