Konfigurer Apple TV Remote på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Apple TV Remote i Kontrollsenter kan du bruke en iPhone, iPad eller iPod touch til å styre Apple TV eller en AirPlay 2-kompatibel smart-TV – selv om du har mistet fjernkontrollen til Apple TV-en.

Konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter

Før du begynner, må du legge til Apple TV Remote i Kontrollsenter på iPhone, iPad eller iPod touch:

For å bruke Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-TV legger du smart-TV-en til i Hjem-appen og angir hvilket rom den står i.

Apple TV Remote i Kontrollsenter på en iPhone.

Deretter konfigurerer du Apple TV Remote i Kontrollsenter:

1. Åpne Kontrollsenter:
    • På iPhone X eller nyere, eller iPad med nyeste versjon av iPadOS: Sveip ned fra øvre høyre hjørne av skjermen.
    • På iPhone 8 eller tidligere eller iOS 11 eller tidligere: Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  2. Trykk på Apple TV Remote.
  3. Trykk på Apple TV eller smart-TV-en din på listen.
  4. Når du blir spurt om det, følger du instruksjonene på skjermen og angir en firesifret sikkerhetskode i Apple TV, iPhone, iPad eller iPod touch.

Apple TV Remote i Kontrollsenter fungerer bare med Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3. generasjon) og AirPlay 2-kompatible smart-TV-er.

Hvis du har mistet fjernkontrollen til Apple TV

• Hvis Apple TV er slått av, kan du slå den på uten fjernkontroll. Du kan bare koble fra strømmen på Apple TV, og deretter kobler du til igjen.
  • Hvis du har en ny Apple TV som ikke er konfigurert, kobler du Apple TV til Wi-Fi-ruteren med en Ethernet-kabel.

Følg deretter fremgangsmåten for å konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter.

Du kan også kjøpe en ny Siri Remote eller Apple Remote for Apple TV fra Apple Online Store, Apple Store eller en annen forhandler.

Få hjelp

Hvis du ikke kan konfigurere Apple TV Remote i Kontrollsenter, forsøker du denne fremgangsmåten:

1. Kontroller at iPhone, iPad eller iPod touch er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en. På iOS- eller iPadOS-enheten går du til Innstillinger > Wi-Fi. På Apple TV går du til Innstillinger > Nettverk.
  2. Kontroller at du har en iPhone, iPad eller iPod touch som er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, og at Apple TV er oppdatert til den nyeste versjonen av tvOS.
  3. Start Apple TV eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en på nytt. Prøv også prøve å starte iPhoneiPad, eller iPod touch på nytt.
  4. Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere Apple TV Remote-appen, kan du kontakte Apple-kundestøtte.