Bildeforskjeller mellom bøker og utskrifter som er bestilt i Bilder for OS X og iPhoto

Når du bestiller en bildeutskrift eller en bildebok med Bilder for OS X og iPhoto, bruker vi forskjellige prosesser avhengig av produktet du bestilte. Les om prosessene og hvordan de kan resultere i små variasjoner mellom utskrifter og bøker.

På grunn av forskjellen i prosessen som brukes for utskrift av bilder og utskrift av bøker, kan du se små forskjeller i farger, kontrast og glans i et bilde som bestilles både som en bildeutskrift og som et bilde i en bok.

Utskrifter bruker en trefargers prosess

Utskrifter som bestilles via iPhoto, blir skrevet ut ved bruk av en sølvhalidprosess. Vi fremkaller utskriftene på samme måte som et tradisjonelt fotografi fremkalles, bortsett fra at bildet lages med en laser i stedet for å bli projisert gjennom et negativ. Alle farger, inkludert svart, lages med kombinasjoner av cyan, magenta og gule fargestoffer.

På grunn av forskjellen mellom hvitt på skjermen og hvitt på papiret kan utskrifter se litt mørkere ut enn på skjermen. Noen bilder kan variere litt i fargene, for eksempel:

• Svart-hvittkopier får en lett lyserød fargenyanse.
  • Noen hvitfarger kan få blå undertoner.

Bøker bruker en firefargers prosess

Bøker som bestilles gjennom Bilder eller iPhoto, skrives ut med en firefargers prosess på samme måte som i tradisjonell boktrykking. Farger lages med kombinasjoner av cyan, magenta og gult, der svart legges til for å bedre kontrasten. Denne prosessen er forskjellig fra sølvhalidprosessen som er beskrevet ovenfor, og kan gjøre at et bilde som skrives ut i en bok, ser annerledes ut enn samme bildet som en utskrift.

Du vil sannsynligvis se fargevariasjoner mellom utskrifter du bestiller gjennom Bilder eller iPhoto og utskrifter du skriver ut på din egen fargeskriver. Dette er fordi fargestoffer og prosesser varierer mellom ulike skrivermodeller og leverandører.