Bruk Restriksjoner i iTunes på Mac eller PC

Bruk Restriksjoner til å blokkere eller begrense enkelte funksjoner og tjenester i iTunes på datamaskinen din, inkludert tilgang til upassende innhold i iTunes Store.

Du kan bruke Restriksjoner i iTunes på Mac eller PC til å deaktivere tilgang til følgende:

• Podkaster
  • Internett-radio
  • iTunes Store og iTunes U
  • Apple Music
  • Apple Music Connect
  • Delte biblioteker

Du kan også angi restriksjoner slik at andre som bruker datamaskinen ikke kan høre på musikk med upassende innhold, se på filmer eller TV-serier med bestemte aldersgrenser, laste ned apper med bestemte aldersgrenser eller lese bøker med upassende innhold.

Angi restriksjoner

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Restriksjoner-fanen. Hvis du ikke ser Restriksjoner, har du kanskje lastet ned iTunes fra Microsoft Store.
  4. Marker objektene du vil deaktivere og begrense. Du kan også angi vurderingsnivåer for filmer, TV-programmer og apper ved hjelp av menyene til høyre for disse objektene.
  5. Hvis du vil være sikker på at andre ikke kan endre restriksjonene dine, klikker du på låsesymbolet nederst til venstre i vinduet og angir administratorpassordet for datamaskinen. Hvis du senere vil gjøre endringer for det du har deaktivert eller angitt restriksjoner for, klikker du på låsesymbolet og angir passordet når du får beskjed om det.
  6. Klikk på OK for å bekrefte valgene.

Hvis du har lastet ned iTunes fra Microsoft Store

1. Åpne Windows-menyen, og gå til alle apper.
  2. Høyreklikk på iTunes, og velg deretter Mer > «Kjør som administrator».
  3. Velg objektene du vil deaktivere og begrense, i panelet som vises. Du kan også angi vurderingsnivåer for filmer, TV-programmer og apper ved hjelp av menyene til høyre for disse objektene.
  4. Hvis du vil være sikker på at andre ikke kan endre restriksjonene dine, klikker du på låsesymbolet nederst til venstre i vinduet og angir administratorpassordet for datamaskinen. Hvis du senere vil gjøre endringer for det du har deaktivert eller angitt restriksjoner for, klikker du på låsesymbolet og angir passordet når du får beskjed om det.
  5. Klikk på OK for å bekrefte valgene.