Sikkerhetskopiere og gjenopprette iTunes-biblioteket ditt på PC-en din

Før du overfører eller gjenoppretter iTunes-mediebiblioteket ditt på PC-en din, må du samle det og opprette en sikkerhetskopi.

Her er noen ting du bør vite

iTunes-biblioteket, som er en database som består av musikk og andre mediefiler som du legger til i iTunes for Windows, er inndelt i to iTunes-bibliotekfiler og en iTunes Media-mappe.

Før du sikkerhetskopierer mediefiler:

Tilgjengelighet og funksjonalitet for iTunes og Butikk kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Hvis du har en Mac

I macOS Catalina er det tidligere iTunes-mediebiblioteket ditt nå tilgjengelig i programmene for Apple Music, Apple TV, Apple Podcasts og Apple Books. Og når du sikkerhetskopierer Mac, blir mediebiblioteket automatisk inkludert i sikkerhetskopien.

Samle iTunes-biblioteket

1. Åpne iTunes.
  2. På menylinjen øverst på dataskjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Fil > Bibliotek > Organiser bibliotek.
  3. Velg «Samle filer».
  4. Klikk på OK.

Når du samler biblioteket, blir kopier av filer som lå utenfor iTunes Media-mappen, lagt til i iTunes Media-mappen. For å spare plass på harddisken vil du kanskje slette de opprinnelige filene etter at du har forsikret deg om at kopiene har havnet i iTunes Media-mappen.

Finne iTunes Media-mappen

Som standard finnes iTunes Media-mappen i iTunes-mappen. Du finner den ved å gå til Bruker > Musikk > iTunes > iTunes Media.

Hvis du ikke finner iTunes Media-mappen på den ovennevnte plasseringen, finner du den slik:

1. Åpne iTunes.
  2. Velg Rediger > Valg på menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Se i feltet under «Plassering for iTunes Media-mappen» for å finne plasseringen av iTunes Media-mappen.

Sikkerhetskopiere biblioteket og mediefiler

Når du har samlet mediefilene dine, kan du sikkerhetskopiere biblioteket og mediefilene til en ekstern disk.

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn iTunes-mappen.
  3. Høyreklikk på iTunes-mappen, og velg Kopier.
  4. Gå til den eksterne harddisken, høyreklikk, og velg Lim inn.

Gjenopprette biblioteket fra en sikkerhetskopi

Du kan gjenopprette iTunes-biblioteket på datamaskinen fra en ekstern disk. Hvis du gjenoppretter et iTunes-bibliotek fra en annen datamaskin, må du passe på at den nye datamaskinen har den nyeste versjonen av iTunes.

1. Avslutt iTunes.
  2. Gå til «Denne datamaskinen», og klikk på den eksterne disken.
  3. Velg iTunes-mappen, høyreklikk, og velg Kopier.
  4. Gå til plasseringen på datamaskinen der du vil ha iTunes-biblioteket, høyreklikk, og velg Lim inn.
  5. Hold inne Skift-tasten mens du åpner iTunes.
  6. Når du får en melding som ber deg om å velge iTunes-bibliotek, klikker du på Velg bibliotek.
  7. Velg plasseringen du kopierte iTunes-mappen til.
  8. Klikk på Åpne.
  9. Velg iTunes Library.itl-filen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.