Sikkerhetskopier og gjenopprett iTunes-biblioteket ditt

Før du overfører eller gjenoppretter iTunes-mediebiblioteket ditt, må du konsolidere det og opprette en sikkerhetskopi.

iTunes-biblioteket, som er en database som består av musikk og annen type media som du legger til i iTunes, er organisert i to iTunes-bibliotekfiler og en iTunes Media-mappe.

Konsolider biblioteket før du tar sikkerhetskopi av media.

Du bør også laste ned alle tidligere kjøp på nytt (musikk, filmer, TV-programmer, etc.) og slå på automatiske nedlastinger for fremtidige kjøp. iTunes i skyen er ikke en sikkerhetskopitjeneste, og det å ha en lokal kopi (en kopi lastet ned på en datamaskin) er den eneste måten du kan sikkerhetskopiere kjøpte medier på.

For å sikre at lokale kopier av filmer og TV-programmer forblir nedlastet på datamaskinen din, gå til iTunes > Valg > Avansert (Mac) eller Rediger > Valg > Avansert (PC) og velg bort «Slett sette filmer og TV-programmer automatisk».

Samle iTunes-biblioteket

Følg disse trinnene for å konsolidere alle mediene dine i iTunes Media-mappen.

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, velger du Fil > Bibliotek> Organiser bibliotek.
  3. Velg «Konsolider filer».
    Panelet Organiser bibliotek fra iTunes med «Konsolider filer» valgt.
  4. Klikk på OK.

Når du konsoliderer, blir kopier av filer som var utenfor iTunes Media-mappen lagt til i iTunes Media-mappen. For å spare plass på harddisken, vil du kanskje slette originale filer etter at du har forsikret deg om at kopiene er i iTunes Media-mappen.

Finne iTunes Media-mappen

Som standard finnes iTunes Media-mappen i iTunes-mappen:

• Mac: Åpne et Finder-vindu, så klikker du på brukernavnet ditt på det venstre sidepanelet og ser etter Musikk-mappen.
  • Windows 7 eller nyere: Gå til \Users\username\Music\.
  • Windows XP: Gå til \Dokumenter og Innstillinger\brukernavn\Mine dokumenter\Min musikk\.

Om mappen ikke er i standardplasseringen, kan du finne ut hvor den befinner seg med følgende fremgangsmåte:

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Se i feltet under «Plassering for iTunes Media-mappen» for å finne plasseringen av iTunes Media-mappen.
    Panelet Avanserte valg i iTunes-valg. Det viser plasseringen av iTunes Media-mappen.

Sikkerhetskopiere biblioteket og mediefiler

Etter at du har samlet mediefilene dine, kan du sikkerhetskopiere biblioteket og mediefilene til en ekstern disk.

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn iTunes-mappen.
  3. Dra iTunes-mappen til en ekstern disk. Biblioteket og mediefilene dine kopieres til disken.
    Et Mac Finder-vindu åpnet til Musikk-mappen. En iTunes-mappe som er valgt innenfor, dras til en ekstern stasjon i vinduets venstre sidepanel.

Gjenopprette biblioteket ditt fra en sikkerhetskopi

Du kan gjenopprette iTunes-biblioteket eller iTunes Media-mappen fra en ekstern disk til datamaskinen.

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn den eksterne disken.
    Mac: På skrivebordet eller i Finder-sidepanelet.
    Windows: I Min datamaskin.
  3. Dra iTunes-mappen (den som du sikkerhetskopierte tidligere) fra den eksterne disken til der du vil ha den på den interne disken. Vi anbefaler at du plasserer iTunes-mappen tilbake til standardplasseringen.
  4. Hold nede Tilvalg-tasten (Mac) eller Skift-tasten (Windows) samtidig som du åpner iTunes.
  5. Når du ser en melding som ber deg om å velge iTunes-bibliotek, klikker du på Velg bibliotek.
    Varselmeldingen Velg iTunes-bibliotek med knappen Velg bibliotek valgt.
  6. Velg iTunes-mappen (som du dro i steg 3) fra den interne disken.
  7. Mac: Klikk på Velg.
    Windows: Klikk på Åpne.
  8. Velg iTunes Library.itl-filen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.