Administrere og sikkerhetskopiere innholdet i iTunes-biblioteket

Les om hvordan du finner, samler og sikkerhetskopierer innholdet i iTunes-biblioteket ditt.

iTunes-biblioteket, som er en database som består av musikk og annen type media som du legger til i iTunes, er organisert i to iTunes-bibliotekfiler og en iTunes Media-mappe.

Før du sikkerhetskopierer media må du finne plasseringen til iTunes Media-mappen og samle biblioteket.

Finne iTunes Media-mappen

Som standard finnes iTunes Media-mappen i iTunes-mappen:

• Mac: Finder > brukernavn > Music
  • Windows 7 eller nyere: \Users\brukernavn\Music\
  • Windows XP: \Documents and Settings\brukernavn\My Documents\My Music\

Om mappen ikke er i standardplasseringen, kan du finne ut hvor den befinner seg med følgende fremgangsmåte:

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Se i feltet under «Plassering for iTunes Media-mappen» for å finne plasseringen av iTunes Media-mappen.

Samle iTunes-biblioteket

Før du sikkerhetskopierer iTunes-filene dine, må du samle alle mediene dine i iTunes Media-mappen. Slik samler du media:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, velger du Fil > Bibliotek> Organiser bibliotek.
  3. Velg «Konsolider filer».
  4. Klikk på OK.

Konsolidering kopierer alle filer som ikke var i iTunes Media-mappen inn i iTunes Media-mappen. For å spare plass på harddisken, vil du kanskje slette originale filer etter at du har forsikret deg om at kopiene er i iTunes Media-mappen.

Sikkerhetskopiere biblioteket og mediefiler

Etter at du har samlet mediefilene dine, kan du sikkerhetskopiere biblioteket og mediefilene til en ekstern disk.

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn iTunes-mappen.
  3. Dra iTunes-mappen til en ekstern disk. Biblioteket og mediefilene dine kopieres til disken.

Gjenopprette biblioteket ditt fra en sikkerhetskopi

Du kan gjenopprette iTunes-biblioteket eller iTunes Media-mappen fra en ekstern disk til datamaskinen.

1. Avslutt iTunes.
  2. Finn den eksterne disken.
    Mac: På skrivebordet eller i Finder-sidepanelet.
    Windows: I Min datamaskin.
  3. Dra iTunes-mappen (som du sikkerhetskopierte tidligere) fra den eksterne disken til der du ønsker å ha den på den interne disken. Vi anbefaler at du plasserer iTunes-mappen tilbake til standardplasseringen.
  4. Hold nede Tilvalg-tasten (Mac) eller Skift-tasten (Windows) samtidig som du åpner iTunes.
  5. Når du ser en melding som ber deg om å velge iTunes-bibliotek, klikker du på Velg bibliotek.
  6. Velg iTunes-mappen (som du dro i steg 3) fra den interne disken.
  7. Mac: Klikk på Velg.
    Windows: Klikk på Åpne.
  8. Velg iTunes Library.itl-filen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.