AirPort Express: Slik kobler du til et eksisterende Wi-Fi-nettverk i klientmodus

Lær hvordan du kobler til et eksisterende Wi-Fi-nettverk i klientmodus.

Noen Ethernet-aktiverte enheter, som spillkonsoller og skrivere, i tillegg til enkelte kompatible USB-skrivere har ikke noe innebygd Wi-Fi-grensesnitt. Hvis du ønsker å koble disse enhetene til nettverket via Wi-Fi, kan du bruke en AirPort Express som fungerer som bro.

Dessuten kan klientmodus benyttes til AirPlay-musikkstrømming fra en datamaskin som kjører iTunes, til et lydanlegg.

Bare koble den riktige kabelen (Ethernet-kabel mellom enheten og AirPort Express, USB-kabel fra en kompatibel USB-skriver eller lydkabel for musikkstrømming) og konfigurer AirPort Express for klientmodus ved hjelp av AirPort-verktøy.

• I klientmodus brukes AirPort Express utelukkende av enheten som den er fysisk koblet til. Den vil ikke utvide rekkevidden til Wi-Fi-nettverket, dvs. at andre enheter som datamaskiner, ikke kan koble seg til den trådløst.

• I klientmodus vil AirPort Express med 802.11n kunne bruke Ethernet-porten til å sende Wi-Fi-trafikk til en enhet som er koblet til Ethernet-porten. Den opprinnelige AirPort Express 802.11g støtter imidlertid ikke denne funksjonen og vil deaktivere Ethernet-porten. Bare kompatible USB-skrivere og lydenheter støttes.

• Hvis du vil bruke noen av disse funksjonene, vil du også trenge den nødvendige Ethernet-, lyd- eller USB-kabelen for å koble enheten til AirPort Express.

Før du begynner, må du påse at AirPort-programvaren er oppdatert. Du kan laste ned den nyeste versjonen for Mac eller Windows fra kundestøttesiden for AirPort.

Bruke AirPort-verktøy 6

1. Koble riktig kabel mellom AirPort Express og enheten den skal betjene.

2. Koble AirPort Express til et strømuttak.

3. Når AirPort Express har startet, markerer du den på AirPort-verktøyskjermen.

4. Hvis du nå skal endre bruken av AirPort Express, nullstiller du den først fra Basestasjon på menylinjen, og velger Gjenopprett standardinnstillinger.

5. Når AirPort Express er ferdig med gjenopprettingsprosessen, velger du den fra Wi-Fi-menyen øverst til venstre.

6. Klikk på Andre valg.

7. Velg "Legg til i et nettverk".

8. Velg navnet på Wi-Fi-nettverket som du ønsker å koble til, fra menyen Navn på trådløst nettverk og klikk på Neste.

9. Oppgi passordet til dette nettverket om nødvendig.

Bruke AirPort-verktøy

1. Koble riktig kabel mellom AirPort Express og enheten den skal betjene.

2. Koble AirPort Express til et strømuttak.

3. Når AirPort Express har startet, markerer du den på Wi-Fi-menyen og bruker oppsettassistenten i AirPort-verktøy til å konfigurere den.

4. Hvis du nå skal endre bruken av AirPort Express, nullstiller du den først fra Basestasjon på menylinjen ved å velge Gjenopprett standardinnstillinger.

5. Marker AirPort Express i AirPort-verktøy og klikk på Fortsett.

6. Oppgi et navn og passord for AirPort Express og klikk på Fortsett.

7. Marker "Jeg vil at AirPort Express skal koble seg til det nåværende nettverket" og klikk på Fortsett.

8. Marker "Koble til det trådløse nettverket" og klikk på Fortsett.

9. Marker Wi-Fi-nettverksnavnet på menyen Navn på trådløst nettverk, velg riktig trådløssikkerhet og klikk på Fortsett.

10. Klikk på Oppdater.

11. La AirPort Express starte på nytt.

Når AirPort Express er omstartet, skal den automatisk koble seg til det eksisterende Wi-Fi-nettverket, slik statuslampen angir.

Lær mer

Du kan laste ned AirPort-verktøy og firmware til AirPort-basestasjonen manuelt fra AirPort - Support - Nedlastinger.