Lei filmer fra iTunes Store

Finn ut hvordan du finner, leier og ser filmer på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac og PC.

Du kan se om en film er tilgjengelig for leie, ved å søke etter tittelen i iTunes Store og se etter knappen Lei.1 Når du har valgt å leie filmen, kan du velge om du vil strømme den eller laste den ned:

• På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Ikke nå og deretter på  for å strømme leiefilmen.2 Du kan laste ned filmen til enheten ved å klikke eller trykke på .
  • På Apple TV velger du Lei og Se nå for å strømme filmen.2 Hvis du velger Lei og Se senere, må du starte å se på filmen innen 30 dager. Du laster ikke ned leiefilmer til Apple TV.
  • På Mac eller PC klikker du på Se nå for å starte strømming.2 Hvis du velger Se senere, finner du filmen på fanen Leid. Du kan strømme filmen ved å holde markøren over tittelen og klikke på eller klikke på  for å laste ned.

Leie av film på iTunes er ikke tilgjengelig i alle regioner. Se hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.
Når du har begynt å strømme en leiefilm, har du 48 timer på deg til å se den ferdig.

Se leiefilmen på alle Apple-enheter

Filmer du leier, kan vises på alle enheter som er knyttet til Apple-ID-en din. Påse at du bruker den nyeste versjonen av iOS, tvOS eller iTunes, og følg så fremgangsmåten under for å finne leiefilmer.

Du kan laste ned en leiefilm på en iOS-enhet eller en datamaskin og strømme den til en annen. Hvis du for eksempel leier og laster ned en film på iPhone, kan du strømme den på Apple TV. Du kan imidlertid ikke strømme leiefilmer på mer enn én enhet om gangen.

Du kan heller ikke laste ned leiefilmer til mer enn én enhet om gangen. For å laste ned leiefilmer på en annen enhet, må du sørge for at du er koblet til Internett, og deretter må du slette den fra den første enheten. Deretter finner du leiefilmen på den andre enheten og trykker på nedlastingssymbolet  .

Leiefilmer er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner. Se hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Hvor lenge kan du vente med å se filmen?

Du har 30 dager på deg til å se en film etter at du har leid den. Når du har begynt å se på en leiefilm, har du 48 timer på deg til å se den ferdig. Du kan se filmen så mange ganger du vil, før den utløper.

Hvis du ikke begynner å se filmen innen 30 dager, må du leie den på nytt.

Filmene du leier, slettes automatisk fra biblioteket når leieperioden utløper.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Åpne iTunes Store-appen og søk etter filmen du leide.

Du kan også finne leiefilmene dine i TV-appen eller Videoer-appen. I TV-appen trykker du på Bibliotek og ser etter delen Leide objekter. I Videoer-appen trykker du på Leide objekter. Hvis du for øyeblikket ikke har noen leiefilmer på Apple-ID-en du er logget på med, ser du ikke alternativet Leide objekter i noen av disse appene.

På Mac eller PC

Åpne iTunes, og klikk deretter på  Filmer øverst til venstre. Klikk på Leid-fanen øverst i iTunes-vinduet.

Hvis du for øyeblikket ikke har noen leiefilmer på Apple-ID-en du er logget på med, vil du ikke se Leid-fanen.

På Apple TV

Åpne iTunes Movies-appen, og deretter sveiper du opp på Siri Remote eller Apple TV Remote og velger Kjøpt. Velg Leide objekter i sidepanelet til venstre.

Hvis du for øyeblikket ikke har noen leiefilmer på Apple-ID-en du er logget på med, vil du ikke se delen Leide objekter.

Du kan også finne leiefilmene dine i TV-appen. Velg Bibliotek og se etter Leide objekter-fanen.

På Apple TV (2. eller 3. generasjon): Se etter leieobjekter på den øvre hyllen i hovedmenyen.

Se leiefilmen uten Internett-tilkobling

Slik kan du se filmen når du er frakoblet (for eksempel på fly uten Wi-Fi):

• Finn leiefilmen og trykk på nedlastingssymbolet . Last ned hele filmen før du blir frakoblet.
  • Trykk på Spill for å starte avspillingen. Nedtellingen på 48 timer starter selv om du er frakoblet.

Du bør kanskje laste ned leide filmer før den dagen du skal på tur, slik at du er sikker på at du har tid til å laste ned alt innholdet.

Få hjelp

• Hvis du ikke kan strømme eller se videoinnhold fra iTunes Store, kan du prøve å omstarte enheten. Hvis leiefilmen fremdeles ikke kan spilles av, kan du lese om strømmeproblemer eller rapportere et problem.
  • Nedlastingstiden er avhengig av Internett-forbindelsens hastighet. Du kan begynne å se den nedlastede filmen så fort nok av den er lastet ned til at filmen kan ses uten avbrudd. Hvor lang tid dette tar, avhenger av Internett-forbindelsens hastighet.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.