Endre standard nettleser eller e-postprogram på en Mac

Velg hvilket program som skal åpnes, når du klikker på en kobling for et nettsted eller en e-postadresse.

Endre standard nettleser

Finn ut hvilken versjon av macOS du bruker, og følg den aktuelle fremgangsmåten.

I macOS Ventura eller nyere

1. Sørg for at den andre nettleseren du vil bruke, allerede er installert.

2. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

3. Klikk på Skrivebord og Dock i sidepanelet.

4. Rull ned på høyre side, og velg en nettleser på «Standard nettleser»-menyen.

I tidligere versjoner av macOS

1. Sørg for at den andre nettleseren du vil bruke, allerede er installert.

2. Velg Systemvalg fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

3. Klikk på Generelt.

4. Velg en nettleser fra «Standard nettleser»-menyen.

Endre standard e-postprogram

1. Sørg for at den andre e-postappen du vil bruke, allerede er installert.

2. Åpne Mail-appen, og sørg for at den er konfigurert til å bruke en hvilken som helst e-postkonto. Om nødvendig kan du legge til en e-postkonto. Du kan fjerne eller deaktivere kontoen i Mail-innstillingene etter at du har fullført resten av trinnene. Hvis du ikke vil legge til en e-postkonto midlertidig, kan du sjekke innstillingene for den andre e-postappen. Den kan kanskje angi seg selv som standard e-postapp.

3. I Mail-menyen i menylinjen velger du Innstillinger (eller Valg).

4. Klikk på Generelt, og velg en e-postapp på lokalmenyen «Standard e-postleser». Hvis du ikke ser e-postprogrammet i menyen, velger du Velg fra menyen, og deretter velger du e-postprogrammet fra fildialogen som åpnes.

Hvis du bruker webmail (e-post i en nettleser) i stedet for en e-postapp, kan du velge en nettleser i Mail-innstillingene, men det er ikke sikkert at nettleseren åpner webmail automatisk når du klikker på e-postkoblinger. Noen nettlesere og webmailtjenester fra tredjeparter kan ha sine egne innstillinger for å endre dette.

Finn ut mer

Endre standard nettleser eller e-postapp på iPhone eller iPad