Administrer innhold på iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes manuelt

Du kan manuelt legge til spesifikt innhold fra datamaskinen til iOS-enheten.

Med iTunes kan du administrere innholdet på iPhone, iPad eller iPod ved å manuelt synkronisere spesifikke objekter til enheten.

Hvis du har iCloud-musikkbibliotek slått på, kan du ikke administrere musikk manuelt, men du kan fremdeles administrere videoer med fremgangsmåten nedenfor.

Legg til objekter fra iTunes manuelt

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Velg innholdet som du vil legge til på enheten fra iTunes-biblioteket.
  4. Se etter enheten din i sidepanelet til venstre, og dra deretter innholdet til iPhone, iPad eller iPod.

Hvis du bruker en iPhone, kan du bare legge til musikk eller videoer fra ett enkelt iTunes-bibliotek.

Hvis du bruker en iPad eller iPod, kan du legge til musikk fra flere iTunes-biblioteker, men videoer bare fra ett iTunes-bibliotek.

Hvis du ikke kan legge til eller fjerne innhold fra enheten manuelt

Kontroller at valget «Manuell håndtering av musikk og videoer» er slått på:

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Finn enheten og klikk på den.
  4. Klikk på Oversikt i sidepanelet til venstre.
  5. Rull til Valg-delen.
  6. Klikk i ruten ved siden av «Manuell håndtering av musikk og videoer».
  7. Klikk på Bruk.

Du kan se en melding om at enheten er synkronisert med et annet bibliotek. Dette betyr at du tidligere har brukt en annen datamaskin til å synkronisere enheten og at iTunes ikke kan synkronisere uten først å slette og erstatte alt iTunes-innhold på enheten.

Legg til objekter fra datamaskinen manuelt

Hvis du har media på datamaskinen som du ikke kan laste ned på nytt fra App Store eller iTunes Store direkte til iOS-enheten, som for eksempel egne ringetoner eller iOS-apper, kan du dra og slippe det fra datamaskinen til iOS-enheten med iTunes.

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Finn objektet som du vil legge til enheten, på datamaskinen. Hvis du ser etter apper, toner eller bøker (for Windows) som tidligere var i iTunes-biblioteket, kan du finne dem i iTunes-mediemappen.
  4. Velg objektet du vil legge til på enheten og kopier det. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)
  5. Gå tilbake til iTunes, og gå til Bibliotek-fanen til Musikk.
  6. Klikk på enheten din i venstre sidepanel, og klikk deretter på navnet på objektet du legger til. Klikk for eksempel på Toner hvis du legger til en ringetone.
  7. Lim inn objektet. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)